Ovnbagt laks med purløg, peberfrugt og citron på bønner, asparges og porrer

Ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citronskiver på bønner, asparges og porrer
Ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citronskiver på bønner, asparges og porrer

Mundvandsprovokerende Ovnbagt laks…

Hvad siger du til ovnbagt laks med purløg, peberfrugt og citron på bønner, asparges og porrer – En enkelt, let og lækker madopskrift

Jeg synes det er super skønt, når aftensmad kan forberedes i god tid inden evt. gæster ankommer, og tilberedningen af måltidet må (meget gerne) være nem og bekvem.

Er du enig? Så prøv lakseopskriften her, næsten gang der skal fisk på menuen…

Sidst jeg lavede ovnbagt laks efter denne opskrift, fik vi gæster på besøg. Jeg havde lavet dobbelt op af denne opskriften her klar i hver sit ildfaste fad. Det eneste jeg skulle gøre en halv time inden spisetid, var at tænde ovnen og sætte fadene i ovnen. Supernemt!

Mangler der ekstra tilbehør til måltidet? Næh, egentligt ikke, men… Savner du tilbehør, så gå på jagt i tilbehørsarkivet ved at klikke her…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagt laks med purløg, peberfrugt og citron på bønner, asparges og porrer
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 600 gram lakseside (Alternativt kan stykker af laks anvendes)
  • 50 gram smør
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 økologisk citron
  • 1 dusk frisk purløg
  • 250 gram friske asparges
  • 250 gram haricots verts bønner
  • 250 gram skiveskåret porre / 2-3 stk porrer
  • 2 dl vand eller hvidvin
  • 1-2 tsk Salt
  • 1-2 tsk friskkværnet sort peber eller citronpeber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader / 180 grader varmluft.
  2. Tag et stort ildfast fad med plads til både grøntsagerne og laksen.
  3. Rens og snit asparges og porre. Bland de snittede grøntsager med haricots verts bønnerne i det ildfaste fad.
  4. Smelt smøret i en kasserolle eller i mikroovn, og fordel halvdelen af det smeltede smør ud over grøntsagerne. Tilføj 2 dl vand eller hvidvin til grøntsagerne i fadet.
  5. Placer laksesiden ovenpå grøntsagerne, og hæld derpå resten af den smeltede smør. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber eller citronpeber.
  6. Skyl og snit purløg, peberfrugt og citronen. Fordel herpå citronmånerne, den snittede purløg og peberfrugt henover laksesiden.
  7. Overdæk fadet med et stort stykke stanniol, sæt laksefadet i ovnen, og bag det i 25-30 minutter.

 

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here