
Har du smagt blomkål med flødeost?
Prøv min nemme, sunde og lækre tilbehørsopskrift på ovnbagte blomkålsbuketter med flødeost og timian » Nyd smagfuldt tilbehør
Når du har inviteret gæster, kan du med fordel forberede tilbehørsopskriften her længe inden gæsterne kommer. Stil blot fadet i ovnen 30 minutter inden spisetid, så er dine lækre blomkålsbuketter klar sammen med hovedmåltidet.
Jeg har nævnt det før. Jeg er stor tilhænger af at vælge gæstemad, hvor størstedelen af tilberedningen kan klares inden gæsterne kommer.
Hvorfor klare det meste madlavning, inden gæsterne kommer? Det frigiver tid til at være en god, nærværende og overskudsagtig vært for skønne gæster. Mens gæsterne er i huset, handler madlavningen måske blot om at sætte et par fade i ovnen – Voila!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 stort blomkål
- 100 gram flødeost
- 1 spsk vand eller citronsaft
- 1 dusk frisk timian eller 1 spsk tørret (her er anvendt tørret)
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber (gerne friskkværnet)
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad af passende størrelse med smør.
- Skyl, rens og skær blomkålen ud i buketter. Fordel blomkålsbuketterne i det ildfast fad.
- Tag en skål og bland flødeost med vand eller citronsaft, og rør ingredienserne sammen til en flydende flødeostcreme. Smag til med salt, peber og fintsnittet timian.
- Med en pensel, fordeles timian-flødeostcremen ud over blomkålsbuketterne i et jævnt lag. Drys evt. efter med ekstra timian.
- Sæt fadet med de cremesmurte blomkålsbuketter i ovnen i 25-30 minutter.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –