Ovnbagte blomkålsbuketter med flødeost og timian

Ovnbagte blomkålsbuketter med flødeost og timian
Ovnbagte blomkålsbuketter med flødeost og timian

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

I dag får du opskriften på ovnbagte blomkålsbuketter med flødeost og timian.

Har du inviteret gæster, kan du med fordel lægge det forberedende arbejde længe inden gæsterne kommer. Stil så blot fadet i ovnen 30 minutter inden spisetid, så dine lækre blomkålsbuketter bliver klar til hovedmåltidet.

Jeg er stor tilhænger af at vælge gæstemad, hvor størstedelen af tilberedningen kan klares inden gæsterne kommer.

Hvorfor? Det giver mig de bedste muligheder for at være en god, nærværende og overskudsagtig vært for mine gæster. Den reelle madlavningen, mens gæsterne er i huset, handler ofte blot om at sætte et par fade i ovnen. Voila – Så er der serveret!

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Ovnbagte blomkålsbuketter med flødeost og timian
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 stort blomkål
  • 1 pakke / 200 gram flødeost
  • 2 spsk fløde eller mælk
  • Timian frisk eller tørret (her er anvendt tørret)
  • Hav eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Smør et ildfast fad af passende størrelse med smør.
  2. Skyl, rens og skær blomkålet ud i buketter. Fordel blomkålsbuketterne i det ildfast fad.
  3. Tag en skål og bland flødeost med fløde(eller mælk) og rør ingredienserne sammen til en lind creme. Smag til med salt, peber og timian.
  4. Med en pensel, fordeles timian-flødecremen ud over blomkålsbuketterne i et jævnt lag. Drys evt. efter med ekstra timian.
  5. Bag fadet med de cremesmurte blomkålsbuketter i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here