Kyllingbryst med pikantost, sprød bacon og farverig blandet salat

Kyllingbryst med pikantost, sprød bacon og farverig blandet salat
Kyllingbryst med pikantost, sprød bacon og farverig blandet salat

Har du smagt kylling med pikantost?

Prøv min nemme, sunde og mundvandsprovokerende opskrift på saftig kyllingbryst med pikantost, sprød bacon og blandet salat

Det her er en af de opskrifter jeg aldrig bliver træt af. Den bliver bare ved med give mine smagsløg fornøjelsesturer i tivolikarrusellen.

Hvis ikke du har prøvet pikantostfyldt kyllingbryst før, så er det bare med at få det prøvet. Opskriften er både hurtig og nem at lave, og kan snildt klares i en travl hverdag.

 

Hvorfor jeg typisk laver salat eller andet grønt som tilbehør…

Du kan kombinere de pakantostfyldte kyllingbrystfileter med meget forskelligt tilbehør. Jeg vælger selv typisk en salat eller andet grønt, fordi det hjælper mig til at skabe en fornuftig energibalance i måltidet, da bacon og flødeost jo er en anelse energitæt.

Tippet her er i øvrigt et jeg også flittigt bruger, når jeg tilbereder federe udskæringer af kød som fx nakkefilet, flæskesteg og rib-eye steaks. Nåh, ja og grillpølserne får typisk samme match, da de selvsagt også tilfører et måltid en del kalorier.

Matcher vi for ofte grillpølserne med hvidløgsflutes og pommes frites, og flæskesteget med flødesovs og chips, så er det svært og nok næsten umuligt at holde styr på vægten 😉

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften af, må du gerne dele din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Kyllingbryst med pikantost, sprød bacon og farverig blandet salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Pikantostfyldt kyllingbryst
  • 1000 gram kyllingbryst filet
  • 50 gram flødeost (jeg brugte Buko pikant)
  • 125 gram bacon i skiver
  • Salt
  • Peber
Blandet salat
  • 100 gram cocktail- eller cherrytomater
  • 100 gram fintsnittet spidskål
  • 100 gram fintsnittet rød spidskål eller rødkål
  • 100 gram fintsnittet grønkål
  • 1 gulerod
  • 1 spsk græskarkerner
Urtedressing (hvis ikke du køber en færdiglavet)
  • 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk eller 1 tsk tørrede krydderurter fx purløg eller basilikum
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt
Sådan gør du:
Sådan laver du pikantostfyldt kyllingbryst
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Del hvert kyllingbryst i to med mindre brystfileterne er meget små. Lav et snit fra siden i hver af kyllingestykkerne, og fordel pikant flødeosten i hver af de snittede "lommer". Krydr med salt og peber.
  3. Halver baconstrimlerne og fordel baconen på hver af de pikantostfyldte kyllingbrystfileter, så overfladen af kyllingestykkerne dækkes med bacon.
  4. Anbring de baconsvøbte kyllingestykker på en bradepande eller i et ildfast fad. Sæt bradepanden eller fadet i ovnen, og tilbered kyllingen i 25-30 minutter, hvorefter kyllingen er klar til servering.
Sådan laver du den blandede salat
  1. Skræl og strimmel guleroden med et juliennejern. Bland gulerodsstrimlerne med den fintsnittede spidskål, røde spidskål og grønkål.
  2. Top salaten af med halve små tomater og græskarkerne inden servering.
Sådan laver du urtedressingen (hvis ikke du snupper en færdigkøbt)
  1. Skyl og snit de friske krydderurter.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag til med salt.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!



 

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her