Pizza Calzone af blomkål med mozzarella, kylling og sprød bacon

Pizza Calzone af blomkål og mozzarella med kylling, bacon og peberfrugt
Pizza Calzone af blomkål og mozzarella med kylling, bacon og peberfrugt

Har du prøvet min Pizza Calzone af blomkål?

Opskriften på Pizza Calzone af blomkål med mozzarella, kylling og bacon er perfekt gæste-, weekend- og hyggemad

Livretten her er en af de opskrifter jeg holder allermest af. Pizza calzonen er guf for ganen, gudespise, og fortrinlig som gæstemad. Prøv den selv, så giver du mig formentligt ret.

Måske synes du opskriften ikke lige hives frem, efter en lang travl dag på arbejdet, hvor det bare gælder om at få en omgang fornuftig mad på bordet i en fart, men så gem den endelig til, du har tid, lyst og overskud til at prøve en mundvandsprovokerende livret.

Jeg tror på at madlavning, ligesom så meget andet i livet, handler om at gøre brug af den mest passende opskrift/strategi/fremgangsmåde i enhver given situation.

 

Lav mad, der passer til situationen, mens du prioriterer sundt

  • Skal der mad på bordet nu og her, så snup fx en omelet eller tunmousse med grønt til.
  • Har du tiden med dig eller venter du gæster, så server en lækker Pizza calzone.

Uanset hvornår du end må kaste din sultne mundhule over denne lækre pizza calzone, så vil jeg næsten garantere dig for, at du får en smagsoplevelse, der modsvarer din indsats i køkkenet mange gange – pizza calzonen flår virkeligt i mundvandet.

Perfekt madopskrift til gæste-, weekend- og hyggemad

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor…”

4.86 fra 1 stemmer
Pizza Calzone af blomkål med mozzarella, kylling og sprød bacon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Blomkåls-calzone
  • 1 blomkål (cirka 600 gram blomkål er passende)
  • 4 æg
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tomatsovsen
  • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • ½ tsk salt
Fyld til din blomkåls-calzone
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 250 gram kyllingbryst skåret i tynde skiver
  • 100 gram bacon i tern
  • 1 stor peberfrugt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Klargør blomkålen ved at skylle og snitte det i mindre stykker, som kan gå i foodprocessoren. Lav blomkålsstykkerne til blomkålsris, ved at køre dem en tur igennem foodprocessorens mellemste rivejern.
  3. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og fordel blomkålsrisene jævn på bagepladen. Giv bagepladen med blomkålsrisene cirka 10 minutter i ovnen, så noget af fugten fordamper fra blomkålsrisene.
  4. Efter 10 minutter blandes blomkålsrisene med æg, mozzarellaost, salt og peber. Fordel herefter calzonedejen på bagepladen i cirka 30 cm x 30 cm og med en tykkelse på omkring 1 cm.
  5. Giv calzonedejen(blomkåls-ostedejen) 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  6. Mens calzonedejen tilberedes, steges baconternene sprøde på en pande, hvorefter de tages af. Lyntilbered herefter kyllingestykkerne i det varme i baconfedtet i nogle minutter
  7. Blend/purer alle ingredienserne til tomatsovsen i en skål med en stavblender.
  8. Tag bradepanden med den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel nu tomatsovs og kylling, samt halvdelen af peberfrugten, baconen og mozzarellaosten på den midterste del af calzonedejen.
  9. Fold herefter hver af siderne indover midten. Dette gøres nemmest ved at tage fat i bagepapiret og trække ind mod midten. Top calzonen af med den resterende bacon, peberfrugt og mozzarellaost.
  10. Giv herefter calzonen yderligere 10-12 minutter i ovnen, hvorefter livretten er klar til servering.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor.

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

12 KOMMENTARER

  1. Hej. Inspireret af din opskrift på Pizza Calzone med blomkål, gik jeg i gang med den i dag. Jeg fandt opskriften i gruppen Nem mad Let at lave, som vi begge er medlem af. Nu er jeg temmelig habil i et køkken. Så jeg gik ret hurtigt mine egne veje 🙂 Men tusind tak for inspirationen. Jeg lægger billeder op, når retten er færdig. Og jeg skal nok huske at fortælle, at inspirationen kom fra dig.
    Mvh Vibeke

  2. Jeg har netop lavet pizza calzone med blomkål. Det er super lækkert. Alle er glade, både børn og voksen.
    Hilsen Lenette

  3. Så blev det pizza calzone’ tur til at blive afprøvet ! Kæmpe succes i vores lille familie istedet for bacon og kylling blev det skinke strimler, det kan retten sagtens bære ! Tusinde tak for endnu en lækker ret

    Mvh Annika Elisabeth

    • Hejsa Ellen

      Det forstår jeg godt 😀 – Det er også en virkelig lækker opskrift!

      …typisk den mozzarellaost, jeg lige finder på tilbud 😉

      Den sidste var arla’s 13 % mozzarellaost 125-150 gram til en flad 5’er.

      Håber det var svar på spørgsmålet?

      Ha’ en skøn Påske 😉

  4. Jeg har efterhånden lavet denne en del gange med forskellige fyld. Det er virkelig lækkert. Jeg har ikke fået min datter helt med på den endnu, men jeg er sikker på det kommer 🙂
    Jeg bruger parmesanost i blomkålen. Det kan vi rigtig gode lide herhjemme.
    Tak for mange lækre opskrifter!

  5. Tusind tak for inspiration til aftensmad. Jeg havde kun et meget lille blomkål men så havdejeg et lilla spidskål så det tog jeg noget af. Det blev super fint og det er bare sådan en go måde at få grøntsager på

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her