Røde pesto rødspætter med sauterede bønner og sprød knoldsellerirulle

Røde pesto rødspætter med sauterede bønner og sprød knoldsellerirulle
Røde pesto rødspætter med sauterede bønner og sprød knoldsellerirulle

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 35min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Ja, den er go’ nok…

Jeg fik ideen til pesto-paneret fisk for en god håndfuld år siden. Dengang smuttede jeg ofte forbi Metro i Aalborg, for at købe en nogle udvalgte varer, som de solgte til skarpe priser. Jeg var bl.a. ude efter fileter af fisken pangasius, som smagte herligt med pesto-panering.

Pangasius eller “Sutchi hajmallen” er senere hen blevet udskældt grundet dens tvivlsomme opdrætsmetoder. Fisken opdrættes typisk i Vietnam under meget usunde forhold. Kritikken er derfor berettiget, fordi pangasius kan indeholde medicinrester og anden kemi.

Da Metro lukkede stoppede jeg med at spise pangasius, hvilket jo både viste sig at være en sund og god beslutning!

Til gengæld… har jeg overført den smagfulde pesto-panering til andre fisk, bl.a til rødspættefileterne i denne opskrift. Prøv opskriften næste gang du køber rødspættefileter.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Røde pesto rødspætter med sauterede bønner og sprød knoldsellerirulle
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Røde pesto rødspætter
  • 600-800 gram rødspættefileter
  • 1 glas rød pesto
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Knoldsellerirulle
  • ½ knoldselleri
  • 2 æg
  • 1 forårsløg
  • 1 lille dusk persille
  • 1 tsk havsalt
Sauterede haricots verts bønner
  • 400 gram bønner
  • 25 gram smør
  • 1-2 tsk tørret basilikum eller 1 dusk frisk fintsnittet
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
Sådan laver du en knoldsellerirulle
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl knoldselleriet, grovdel det og kør knoldselleristykkerne igennem foodprocessorens mellemste rivejern.
  3. Bland den revne knoldselleri i en skål med æg, finsnittet forårsløg, persille og havsalt.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel knoldselleriblandingen med en spartel på bagepladen i et jævnt cirka 1 cm tykt lag.
  5. Bag knoldselleripladen i cirka 20 minutter i ovnen.
  6. Tag bagepladen ud. Vend den bagte knoldselleriplade forsigtig om, og rul den.
Sådan tilbereder du de røde pesto rødspætter
  1. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rødspættefileterne på den.
  2. Krydr med salt og peber. Fordel den røde tomatpesto ligeligt over rødspættefileterne.
  3. Bag rødspættefileterne i cirka 20 minutter ved 200 grader, herefter er fisken klar til servering.
Sådan tilbereder du de sauterede haricots verts bønner
  1. Grib en stor pande og lad en smørklat smelte ved høj varme.
  2. Sauter haricots verts bønnerne i smøret og krydr med salt, peber og basilikum.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here