Rødspætter med rød pesto, sauterede bønner og knoldsellerirulle

Rødspætter med rød pesto, sauterede bønner og knoldsellerirulle
Rødspætter med rød pesto, sauterede bønner og knoldsellerirulle

Prøv rødspætter med rød pesto og grønt

Her får du en lækker fiskeopskrift på rødspætter med rød pesto, sauterede bønner og knoldsellerirulle » Skøn som gæstemad

Jeg fik ideen til pesto-paneret fisk for en god håndfuld år siden. Dengang smuttede jeg ofte forbi Metro i Aalborg, hvor jeg købte nogle udvalgte varer til skarpe priser. Bl.a. købte jeg fileter af fisken pangasius, som smager herligt med pesto-panering.

Hvilken fisk er Pangasius og hvor kommer fileterne fra?

Pangasius eller “Sutchi hajmallen” opdrættes typisk i Vietnam. Spisning af pangasius har (ligesom Norsk opdrætslaks) oplevet stor kritik pga. tvivlsomme opdrætsmetoder. Kritikken går primært på, at pangasius kan indeholde medicinrester mm.

Selvom Pangasius og Norsk opdrætslaks smager skønt, er det nok alligevel smart ikke at spise det for ofte. Da Metro lukkede, stoppede jeg med at spise pangasius, hvilket ud fra kritikken er en sund beslutning!

Til gengæld… har jeg overført den smagfulde pesto-panering til andre fisk. Bl.a bruger jeg pesto-paneringen til til rødspættefileterne i denne opskrift, samt mange andre lyse fisk fx torsk, sej osv. Prøv denne opskrift næste gang du køber rødspættefileter.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Rødspætter med rød pesto, sauterede bønner og knoldsellerirulle
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Rødspætter med rød pesto
  • 600-800 gram rødspættefileter
  • 1 glas rød pesto
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Knoldsellerirulle
  • ½ knoldselleri
  • 2 æg
  • 1 forårsløg
  • 1 lille dusk persille
  • 1 tsk salt
Sauterede haricots verts bønner
  • 400 gram bønner
  • 1-2 spsk smør
  • 1-2 tsk tørret basilikum eller 1 dusk frisk fintsnittet
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du en knoldsellerirulle
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl knoldselleriet, grovdel det og kør knoldselleristykkerne igennem foodprocessorens mellemste rivejern.
  3. Bland den revne knoldselleri i en skål med æg, finsnittet forårsløg, persille og havsalt.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel knoldselleriblandingen med en spartel på bagepladen i et jævnt cirka 1 cm tykt lag.
  5. Bag knoldselleripladen i cirka 20 minutter i ovnen.
  6. Tag bagepladen ud. Vend den bagte knoldselleriplade forsigtig om, og rul den.
Sådan tilbereder du de røde pesto rødspætter
  1. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rødspættefileterne på den.
  2. Krydr med salt og peber. Fordel den røde tomatpesto ligeligt over rødspættefileterne.
  3. Bag rødspættefileterne i cirka 20 minutter ved 200 grader, herefter er fisken klar til servering.
Sådan tilbereder du de sauterede haricots verts bønner
  1. Grib en stor pande og lad en smørklat smelte ved høj varme.
  2. Sauter haricots verts bønnerne i smøret og krydr med salt, peber og basilikum.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here