Røget laks i sprød broccoli-romanescosalat med tomater

Røget laks i sprød broccoli-romanescosalat med tomater » Nem frokostide!
Røget laks i sprød broccoli-romanescosalat med tomater » Nem frokostide!

Prøv røget laks i sprød broccoli-romanescosalat

Mangler du en genial og velsmagende forret eller frokost, så prøv med røget laks i sprød broccoli-romanesco salat med tomater og tranebær

Her får du et bud på nem og sund mad på rekordtid – en af de virkelige sunde slags.

Laks er en rig kilde til de super sunde omega 3 fedtsyrer, og dermed har du en indlysende grund til at prøve denne lækre og super nemme opskrift på røget laks i sprød broccoli-romanescosalat med tomater

Hvorfor er omega 3 fedtsyre gode for os?

Spiser vi sundt, varieret og en kost, der nogle gange ugentligt indeholder fisk, får de fleste af os tilstrækkeligt omega 3 fedtsyre igennem kosten.

Omega 3 har mange positive effekter, bl.a er omega 3 anti-inflammatorisk, bidrager positivt på synet, den kognitive funktion, og så viser forskning at omega 3 nedsætter risikoen for hjerte-kar-sygdomme og meget andet.

Omega 3 er en essentiel fedtsyre, det betyder, at din krop ikke selv kan danne fedtsyren og derfor skal have omega 3 fedtsyren tilført via kosten.

Fede fisk som fx laks og makrel, er den absolut største og bedste kilde til omega 3, men magre fisk som tun, torsk osv. indeholder også omega 3 i mindre mængder.

SE OGSÅ: OVERFOKUS PÅ KOSTTILSKUD SPÆNDER BEN FOR DIN SUCCES

Hvis ikke du indtager ret meget fisk, og mistænker at du er i underskud af omega 3, så kan du indtage fiskeolie i form af et kosttilskud, men oftest er det ikke nødvendigt.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Røget laks i sprød broccoli-romanescosalat med tomater og tranebær
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 500-600 gram røget laks
  • 1 broccoli
  • 1 romanesco broccoli
  • 10-12 små tomater
  • 1 håndfuld tørrede tranebær (eller friske blåbær for LCHF/KETO)
  • 2-3 knsp salt
  • 1 knsp friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Rens, skyl og skær begge broccolihoveder i mindre buketter. Er du ikke til rå broccoli, kan du damp/koge din broccoli i 3-4 minutter i en gryde med låg i 1 deciliter vand.
  2. Fordel broccolibuketterne på 2-3 tallerkener.
  3. Skyl de små tomaterne, og fordel dem på tallerkenerne.
  4. Hvis du har købt et helt stykke røget laks, skæres laksen i passende skiver og fordeles på tallerkenerne. Er den røgede laks allerede skiveskåret, fordeles laksen naturligvis bare, uden at gøre yderligere krydr med salt og peber.
  5. Fordel de tørrede tranebær eller friske blåbær på tallerkenerne og server måltidet.

LCHF | PALEO | LOW-CARB

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here