Røget laks i sprød broccoli-romanesco salat med tomater og tranebær

Røget laks i sprød broccoli-romanesco salat med tomater og tranebær
Røget laks i sprød broccoli-romanesco salat med tomater og tranebær

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  10min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Nem og sund mad på få minutter…

Her får du et bud fra mig på #SUNDFASTFOOD af den virkeligt sunde slags!
 
Laks er en rig kilde til de super sunde omega 3 fedtsyrer og dermed har du en indlysende grund til, at prøve denne lækre og super nemme opskrift på røget laks i sprød broccoli-romanesco-salat med tomater og tranebær.

Lidt info om Omega 3

Sørg for at for godt med omega 3 fedtsyre i din kost eller via et kosttilskud. Fedtsyren har mange postive effekter, bl.a virker fedtsyren anti-inflammatorisk, bidrager positivt på synet, den kognitive funktion og så viser forskning at omega 3, nedsætter risikoen for hjerte-kar-sygdomme og meget andet.

Omega 3 er en essentiel fedtsyre, det betyder, at din krop ikke selv kan danne fedtsyren og derfor skal have omega 3 fedtsyren tilført via kosten.

Fede fisk som fx laks og makrel, er den absolut største og bedste kilde til omega 3, men magre fisk som tun, torsk osv. indeholder også omega 3 i mindre mængder.

Alternativt kan du indtage fiskeolie i form af et kosttilskud, gå efter et mærke af god kvalitet. Jeg indtage selv mellem 3 gram fiskeolie om dagen, i form af kosttilskud.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Røget laks i sprød broccoli-romanesco salat med tomater og tranebær
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 400 gram røget laks
  • 1 broccoli
  • 1 romanesco broccoli
  • 10-12 cocktail tomater
  • 1 håndfuld tørrede tranebær (alternativt friske blåbær)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Rens, skyl og skær begge broccolihoveder i mindre buketter. Fordel broccolibuketterne på 2-3 tallerkener.
  2. Skyl cocktail tomaterne og fordel dem på tallerkenerne.
  3. Hvis du har købt et helt stykke røget laks, skæres laksen i passende skiver og fordeles på tallerkenerne. Er den røgede laks allerede skiveskåret, fordeles laksen naturligvis bare, uden at gøre yderligere krydr med salt og peber.
  4. Fordel de tørrede tranebær på tallerkenerne og server måltidet.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here