Rosastegt andebryst med sprød blandet salat og tomat-paprika dressing

Rosastegt andebryst med sprød blandet salat og tomat-paprika dressing
Rosastegt andebryst med sprød blandet salat og tomat-paprika dressing

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Mundvandsprovokerende livret…

Her får du et simpelt, men virkeligt smagfuldt måltid, som er en personlig favorit hos mig. Jeg elsker veltilberedt andebryst, og prioritere at spise and 3-4 gange om måneden.

Flere gange har jeg hørt folk sige at and er for dyrt. Den mening er naturligvis relativ, så jeg tillader mig at udfordre din vanlige frikadelleopskrift en smule, ved at smide nogle tal på bordet. Tal og målinger er trods alt mere retvisende, end meninger om dit og dat 🙂

Prisen for andebryst svinger, men jeg synes kiloprisen er ganske overkommenlig, når blot vi jagter tilbudene. Ofte kan det lade sig gøre at finde berberi-andebryst til 100 kroner per kilo eller lige under, hvilket er en fair pris for en så lækker udskæring.

Med andre ord betyder det, at hvis du er skarp og fanger and og tilbehør på tilbud, så kan du slippe afsted med en kuvertpris på cirka 25 kroner, for et skønt måltid som dette.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Rosastegt andebryst med sprød blandet salat og tomat-paprika dressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Rosastegt andebryst
  • 800 gram andebryst
  • Hav- eller stensalt
Den sprøde blandede salat
  • 100 gram spidskål
  • 100 gram frisk spinat
  • 100 gram grønkål
  • 1 stor snackpeber
  • 1 håndfuld små tomater
  • 8-10 mandler
Tomat-paprikadressingen
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk tomatpasata
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk citronssaft
Tilberedning
Sådan laver du rosastegt andebryst
  1. Giv en stor pande høj varme.
  2. Rids skindet på andebrysterne, uden at ridse ned i kødet.
  3. Forkæl det ridsede andeskind med cirka 1 tsk hav- eller stensalt per andebryst. Gnup saltet ned i andeskindet med fingrene, og læg andebrysterne på den varme pande.
  4. Steg først andebrysterne i 8-10 minutter ved høj varme på skindsiden. Herefter vendes andebrysterne med skindsiden opad, og tilberedes i yderligere 6-8 minutter, ved middel varme.
  5. Tag andebrysterne af panden, og lad dem hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
Sådan laver du den blandede salat
  1. Skyl alle ingredienserne, og snit spidskål, spinat, tomat og peberfrugt i passende stykker. Bland herefter de snittede grøntsager med den friske spinat, og top salaten af med mandler.
Sådan laver du tomat-paprikadressingen
  1. Bland creme fraiche, tomatpasata, paprika og citronsaft i en skål, og server dressingen til salaten.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here