Rosastegt andebryst på bund af rødkål med granatæblekerner og dressing

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Nemt, hurtigt og lækkert…

Her får du en af mine personlige favoritopskrifter. Opskriften er fuld af mættende proteiner, kalorielet grønt, og så kan den laves hurtigt og nemt. What’s not to like 😉

Noget andet jeg elsker ved måltidet er, at proteinkilden er andebryst. Jeg er helt vildt med smagsoplevelsen ved et stykke veltilberedt andebryst. Super sprødstegt andeskind i saftig kombination med rosastegt andekød. Wauw, det er guf for ganen!

Tænker du… jamen, koster andebryst ikke en formue?

Arrh, det koster ikke en formue. Jeg beregner typisk omkring 200 gram protein per kuvert, når jeg går på tilbudsjagt, så finder jeg Berberi andebryst på bud til omkring 100 kroner per kilo, hvilket giver mig en kuvertpris på cirka 20 kroner for proteinandelen i måltidet.

Ser vi på den samlede kuvertpris for et måltid lavet efter denne opskrift, ender vi med en  omtrentlig kuvertpris på blot 25 kroner. Lyder det ikke som en fornuftig kuvertpris?

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Rosastegt andebryst på bund af rødkål med granatæblekerner og dressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 800-1000 gram andebryst
  • ½ rødkål
  • 100 gram granatæblekerner
Dressing
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 tsk tørrede krydderurter bland fx timian, basilikum, oregano mm.
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt
Tilberedning
Sådan tilbereder ud andebryst
  1. Giv en stor pande høj varme.
  2. Rids andeskindet forsigtigt med en kniv, uden at ridse ned i kødet.
  3. Gnid andeskindet med et godt drys salt, hvorefter andebrysterne lægges på den varme pande med skindsiden nedad.
  4. Efter 8-10 minutter på skindsiden, skrues der ned til middel varme, og andebrysterne vendes, og steges nu med skindsiden opad i yderligere 6-8 minutter.
  5. Tag andebrysterne af panden, og lad dem hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
  6. Snit rødkålen på et mandolinjerns fineste indstilling. Alternativt kan rødkålen snitte fint med en kniv.
  7. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål.
  8. På en tallerken anrettes den snittede rødkål, fintskåren andebryst, fordele granatæblekerner og dressing øverst, samt evt. et drys flagesalt inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here