Nyd en mør og saftig okseculotte
Prøv min opskrift på mør og saftig okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat » Skøn som gæste- weekendmad
Her får du virkeligt et fantastisk måltid. Det må siges at være et af de måltider, jeg vil skyde på, jeg kan spise hver eneste dag – året rundt, uden at blive træt af det 😀
Spar sovsen og giv kødet et par skiver kryddersmør
Kender du det med at sidde ved spisebordet med et godt stykke kød, der skriger på forkælelse fra noget sovs eller kryddersmør?
Ja, jeg tænkte det nok…
Du kan selvsagt spare kalorier ved at undlade både sovs og kryddersmør, men kan sagtens nyde begge dele, mens du holder styr på vægten. Det handler om nyde sunde mængder sovs, kryddersmør og alt andet.
Prøv et par skiver kryddersmør til kødet af og til…
Det er skønt at være forberedt, derfor har jeg typisk næsten altid et lille udvalg af diverse slags kryddersmør klar i min fryser. Dog er smørvanen kun til særlige kødudskæringer og lejlighedsvis, da jeg ellers hurtigt ville spise mit daglige energibudget op i smør 🙂
OBS: Alt med måde, og smørkalorierne løber stærkt – rigtigt stærkt!
Tip! Kryddersmør i fryseren spiser ikke brød, og det holder sig fint i flere måneder.
Da jeg fx lavede denne lækre rosastegte okseculotte, var det rart lige at jeg lige kunne trække kryddersmør frem fra fryseren og forkæle kødet med et par skiver.
Sådan laver du en perfekt udskæring af culotte og cuvettestege:
Husk at skære okseculotten og for den sags skyld også cuvettestege ud korrekt. Skær culotte og cuvettestege i tynde skiver fra spidsen af stegen. Når du har skåret cirka halvdelen af stegen ud, vendes stegen og skæres modsat.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1- 1,5 kg okseculotte
- 1 porre
- 100 gram smør
- 1 dusk frisk persille
- ½ tsk paprika
- ½ tsk salt
- En smule friskkværnet sort peber
- 1 blomkål
- 3 spsk pikantflødeost
- 50 gram revet ost
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 broccoli
- ½ iceberg salat
- 1 rød snackpeber
- 6 cocktailtomater
- 100-150 gram fetaost / salatost / puckost
- 1 spsk græskarkerner
- Rids krølfedtet godt op, sørg for ikke at skære ned i kødet.
- Tænd ovnen på 230-250 grader. Når ovnen er varm, sættes okseculotten i ovnen, i et ildfast fad og krølfedtet brunes af(det tager ca 10 min).
- Skru ovnen ned til 160 grader. Tag stegen ud og krydr okseculotten med salt, peber og evt. andre spændende krydderier som fx friskpresset hvidløg, rosmarin.
- Efter ca 10 min sættes okseculotten igen i ovnen. Tag culotten ud, når kernetemperaturen rammer 54(brug stegetermometer). Lad steget hvile 5 minutter inden udskæring. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
- Skær kølfedtet af, skær det i tern og fritter ternene i eget fedt på en pande til det er sprødt. Det smagfulde ved krølfedt er, når det serveres sprødt og lækkert. Server de sprøde tern af krølfedtet med okseculotten.
- Vakuumpak den afpudsede okseculotte og sous vide tilberedte den i 8 timer ved 54 grader. Inden servering lader jeg okseculotten brune af i smør eller fedtet fra krølfedt-fritteringen. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
- Skyl persillen og hak det fint. Bland den med smørret og de resterende ingredienser til kryddersmørret. Læg smørret i fryseren.
- Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
- Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8-10 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
- Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
- Stil det ildfaste fad nederst i ovnen under okseculotten, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
- Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.
- Skyl broccolien, snit den i små buketter og damp broccolibuketterne i en gryde med 1-2 cm vand i 1-2 minutter, hvorefter den afkøles under rindende vand.
- Snit icebergsalaten i strimler og skær cocktailtomaterne i kvarte og bland det med broccoli, cremet feta i tern og græskarkerner.
- Skyl og snit porrerne i skiver. I en gryde med 1 cm vand, dampes de i 3-5 minutter.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Madopskriften passer til kostretningerne
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]