Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat

Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat
Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Gudespise, gæstemad og et genialt måltid…

Her får du virkeligt et fantastisk måltid. Det må siges at være et af de måltider, jeg vil skyde på, jeg kan spise hver eneste dag – året rundt, uden at blive træt af det 😀

Godt kød fortjener en god skive kryddersmør…

Kender du det med at sidde ved spisebordet med et godt stykke kød, der skriger på forkælelse fra et par skiver kryddersmør? Ja, jeg tænkte det nok… 

Det er skønt at være forberedt, derfor har jeg af princip næsten altid et lille udvalg af diverse slags kryddersmør klar i min fryser.

Tip! Kryddersmør i fryseren spiser ikke brød, og det holder sig fint i flere måneder.

Da jeg fx lavede denne lækre rosastegte okseculotte, var det rart lige at jeg lige kunne trække kryddersmør frem fra fryseren og forkæle kødet med et par skiver.

Udskæring af culotte og cuvettestege:

udskaering af culotte og cuvette
udskaering af culotte og cuvette

Husk at skære okseculotten og for den sags skyld også cuvettestege ud korrekt. Skær culotte og cuvettestege i tynde skiver fra spidsen af stegen. Når du har skåret ca halvdelen af stegen ud, vendes stegen og skæres modsat.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1- 1,5 kg okseculotte
  • 1 porre
Kryddersmør
  • 100 gram smør
  • 1 dusk frisk persille
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • En smule friskkværnet sort peber
Ostegratineret blomkål
  • 1 blomkål
  • 3 spsk pikantflødeost
  • 100 gram revet ost
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Broccolisalat med feta
  • 1 broccoli
  • ½ iceberg salat
  • 1 rød snackpeber
  • 6 cocktailtomater
  • 100-150 gram fetaost / salatost / puckost
  • 1 spsk græskarkerner
  • Ekstra jomfru olivenolie
Tilberedning
Okseculotten i ovn
  1. Rids krølfedtet godt op, sørg for ikke at skære ned i kødet.
  2. Tænd ovnen på 230-250 grader. Når ovnen er varm, sættes okseculotten i ovnen, i et ildfast fad og krølfedtet brunes af(det tager ca 10 min).
  3. Skru ovnen ned til 160 grader. Tag stegen ud og krydr okseculotten med salt, peber og evt. andre spændende krydderier som fx friskpresset hvidløg, rosmarin.
  4. Efter ca 10 min sættes okseculotten igen i ovnen. Tag culotten ud, når kernetemperaturen rammer 54(brug stegetermometer). Lad steget hvile 5 minutter inden udskæring. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
Okseculotte i Sous Vide
  1. Skær kølfedtet af, skær det i tern og fritter ternene i eget fedt på en pande til det er sprødt. Det smagfulde ved krølfedt er, når det serveres sprødt og lækkert. Server de sprøde tern af krølfedtet med okseculotten.
  2. Vakuumpak den afpudsede okseculotte og sous vide tilberedte den i 8 timer ved 54 grader. Inden servering lader jeg okseculotten brune af i smør eller fedtet fra krølfedt-fritteringen. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
Kryddersmøret
  1. Skyl persillen og hak det fint. Bland den med smøret og de resterende ingredienser til kryddersmøret. Læg smøret i fryseren.
Ostegratineret blomkålsbuketter
  1. Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
  2. Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8-10 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
  3. Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
  4. Stil det ildfaste fad nederst i ovnen under okseculotten, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
  5. Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.
Broccolisalaten
  1. Skyl broccolien, snit den i små buketter og damp broccolibuketterne i en gryde med 1-2 cm vand i 1-2 minutter, hvorefter den afkøles under rindende vand.
  2. Snit icebergsalaten i strimler og skær cocktailtomaterne i kvarte og bland det med broccoli, cremet feta i tern og græskarkerner. Server salaten med en lækker ekstra jomfru olivenolie
Dampede porrer
  1. Skyl og snit porrerne i skiver. I en gryde med 1 cm vand, dampes de i 3-5 minutter.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here