Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat

Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat
Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat

Okseculotte er en fantastisk udskæring

Saftig okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat er ren gudespise, skøn gæstemad og et genialt måltid…

Her får du virkeligt et fantastisk måltid. Det må siges at være et af de måltider, jeg vil skyde på, jeg kan spise hver eneste dag – året rundt, uden at blive træt af det 😀

Godt kød fortjener god kryddersmør…

Kender du det med at sidde ved spisebordet med et godt stykke kød, der skriger på forkælelse fra noget kryddersmør? Ja, jeg tænkte det nok… 

Det er skønt at være forberedt, derfor har jeg typisk næsten altid et lille udvalg af diverse slags kryddersmør klar i min fryser. Dog er smørvanen kun til særlige kødudskæringer og lejlighedsvis, da jeg ellers hurtigt ville spise mit daglige energibudget op i smør 🙂

OBS: Alt med måde, og smørkalorierne løber stærkt – rigtigt stærkt!

Tip! Kryddersmør i fryseren spiser ikke brød, og det holder sig fint i flere måneder.

Da jeg fx lavede denne lækre rosastegte okseculotte, var det rart lige at jeg lige kunne trække kryddersmør frem fra fryseren og forkæle kødet med et par skiver.

Udskæring af culotte og cuvettestege:

udskaering af culotte og cuvette
udskæring af culotte og cuvette

Husk at skære okseculotten og for den sags skyld også cuvettestege ud korrekt. Skær culotte og cuvettestege i tynde skiver fra spidsen af stegen. Når du har skåret ca halvdelen af stegen ud, vendes stegen og skæres modsat.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Rosastegt okseculotte med ostegratineret blomkål, porre og broccolisalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
 • 1- 1,5 kg okseculotte
 • 1 porre
Kryddersmør
 • 100 gram smør
 • 1 dusk frisk persille
 • ½ tsk paprika
 • ½ tsk hav- eller stensalt
 • En smule friskkværnet sort peber
Ostegratineret blomkål
 • 1 blomkål
 • 3 spsk pikantflødeost
 • 100 gram revet ost
 • Hav- eller stensalt
 • Friskkværnet sort peber
Broccolisalat med feta
 • 1 broccoli
 • ½ iceberg salat
 • 1 rød snackpeber
 • 6 cocktailtomater
 • 100-150 gram fetaost / salatost / puckost
 • 1 spsk græskarkerner
 • Ekstra jomfru olivenolie
Sådan gør du:
Okseculotten i ovn
 1. Rids krølfedtet godt op, sørg for ikke at skære ned i kødet.
 2. Tænd ovnen på 230-250 grader. Når ovnen er varm, sættes okseculotten i ovnen, i et ildfast fad og krølfedtet brunes af(det tager ca 10 min).
 3. Skru ovnen ned til 160 grader. Tag stegen ud og krydr okseculotten med salt, peber og evt. andre spændende krydderier som fx friskpresset hvidløg, rosmarin.
 4. Efter ca 10 min sættes okseculotten igen i ovnen. Tag culotten ud, når kernetemperaturen rammer 54(brug stegetermometer). Lad steget hvile 5 minutter inden udskæring. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
Okseculotte i Sous Vide
 1. Skær kølfedtet af, skær det i tern og fritter ternene i eget fedt på en pande til det er sprødt. Det smagfulde ved krølfedt er, når det serveres sprødt og lækkert. Server de sprøde tern af krølfedtet med okseculotten.
 2. Vakuumpak den afpudsede okseculotte og sous vide tilberedte den i 8 timer ved 54 grader. Inden servering lader jeg okseculotten brune af i smør eller fedtet fra krølfedt-fritteringen. Se tip til korrekt udskæring nedenfor.
Kryddersmøret
 1. Skyl persillen og hak det fint. Bland den med smøret og de resterende ingredienser til kryddersmøret. Læg smøret i fryseren.
Ostegratineret blomkålsbuketter
 1. Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
 2. Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8-10 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
 3. Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
 4. Stil det ildfaste fad nederst i ovnen under okseculotten, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
 5. Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.
Broccolisalaten
 1. Skyl broccolien, snit den i små buketter og damp broccolibuketterne i en gryde med 1-2 cm vand i 1-2 minutter, hvorefter den afkøles under rindende vand.
 2. Snit icebergsalaten i strimler og skær cocktailtomaterne i kvarte og bland det med broccoli, cremet feta i tern og græskarkerner. Server salaten med en lækker ekstra jomfru olivenolie
Dampede porrer
 1. Skyl og snit porrerne i skiver. I en gryde med 1 cm vand, dampes de i 3-5 minutter.

Madopskriften passer til kostretningerne

LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here