Saftig kyllingbryst med bearnaise sovs, bønner og gulerødder

Saftig kyllingbryst med bearnaise sovs, bønner og gulerødder
Saftig kyllingbryst med bearnaise sovs, bønner og gulerødder

Prøv et saftig kyllingbryst med bearnaise sovs

Når der skal diskes op med noget ekstra lækkert, så lav en omgang saftig kyllingbryst med bearnaise sovs, bønner og gulerødder

Opskriften her, tager udgangspunkt i Sous Vide tilberedning, men jeg giver dig et alternativ i opskriften nedenfor.

Sous Vide tilberedning af kyllingbryst, giver dig aldeles veltilberedt kyllingbryst. Sous Vide tilberedningen sikrer dig nemt et perfekt og supermørt resultat – hver gang.

Kommer der gæster på besøg, så er opskriften på saftig kyllingbryst med lækkert bearnaise sovs og et godt skud af grøntsager en genial opskrift at servere som gæstemad.

Jamen, kan jeg godt spise sovs, mens jeg taber mig?

Ja, er det korte svar. Vi kan spise alt, mens vi taber os, for det handler om mængden. Hvis du ønsker et holdbart vægttab, og du elsker bearnaisesovs, så giver det sandsynligvis mening, at du arbejder med at nyde små mængder, fremfor at forbyde bearnaisesovs.

Gør noget holdbart, når du ønsker holdbart vægttab. At forbyde virker ofte kun kortvarigt.

Sådan reder, samler og fixer du en skilt bearnaisesovs:

Hvis sovsen skiller, har du sandsynligvis givet sovsen for meget varme. En temperatur over 60 grader er “no go”. Er uheldet ude, findes der et køkkenhack til at fikse problemet.

  1. Tag en ny gryde, tilsæt en æggeblomme, og pisk blommen under svag opvarmning.
  2. Tilsæt din skilte sovs lidt efter lidt, mens du pisker som en gal for at rede din bearnaise.
  3. Pas på! Lav ikke samme fejl. Undgå at give sovsen for meget varme igen.

Alternativ, men nem måde at rede en skilt bearnaisesovs på:

Lad din skilte bearnaisesovsen køle af, så temperaturen kommer under 60 grader. Herefter griber du, din stavblender og blender din skilte bearnaisesovs. Dette trick vil ofte kunne samle din skilte bearnaisesovs i løbet af få sekunder.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftig kylling med bearnaise sovs og grønt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 600 gram kyllingebryst
  • 750 gram haricots Verts
  • 4 gulerødder (kan udelades)
  • 100 gram Smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk tørret estragon eller ca. 1 bundt frisk estragon
  • 1 skalotteløg / almindeligt løg
  • 1 spsk eddike (Æblecider eddike er anvendt i opskriften her)
  • 1 spsk vand
  • 1 skvæt citron
  • Salt, Peber, Paprika og karry
Sådan gør du:
Sådan laver du Sous Vide tilberedt kyllingbrystfileter
  1. Et par timer inden servering, renser og krydrer du kyllingbrystfileterne med salt, peber, paprika og en lille smule karry. Herefter vakuumpakker du kyllingbrystfileterne i Sous Vide egnede poser og dumper dem i din Sous Vide ved 61 grader.
Sådan tilbereder du kyllingbrystfileter på panden
  1. Smelt en klart smør på en pande ved høj varme. Når smørret er smeltet, bruner du kyllingbrystfileterne af i 3-4 minutter på hver side. Krydr kyllingbrystfileterne under stegningen.
  2. Tag panden af varmen, og lad kyllingbrystfileterne trække i 5 minutter, hvor panden er dækket med låg eller stanniol.
Sådan tilbereder du haricots verts og gulerødder (15min inden spisetid)
  1. Hæld haricots verts og de skrællede gulerodsstave i en gryde med vand og lad grøntsagerne koge i 5 - 7 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad gryden stå på den varme kogeplade til servering.
Sådan laver du bearnaisesovs (15min inden spisetid)
  1. Klar(smelt) smørret på panden, du senere skal brune den sous vide tilberedte kylling af på.
  2. Snit løg estragon fint.
  3. Hæld æggeblommer, eddike og vand i en kasserolle og pisk under nænsom opvarmning massen skummende og mere tyk. (Pas meget på varmen)
  4. Når æggemassen er pisket tykkere og skummende, tilsættes det klarede smør langsomt, mens der fortsat piskes konstant, ved svag varme. Stille og roligt optages smørret i æggeblommerne.
  5. Når alt det klarede smør er optaget med undtagelse af det sidste smule hvide bundfald, tilsættes finsnittet løg, et skvæt citron, estragon, salt og peber, mens der fortsat røres i bearnaisesovsen.
  6. Tag sovsen væk fra varmen.
Sådan afslutter du tilberedning og servere måltidet
  1. Tag kyllingebrysterne op af din Sous Vide, og brun dem i smør på panden i ca. 1 min i alt ved høj varme.
  2. Tag kyllingebrystfileterne af og lad dem trække 2 minutter, mens du sørger for bearnaisesovsen er varm og klar til servering. Ødelæg ikke bearnaisesovsen nu, ved at give den for meget varme.
  3. Skær kyllingen ud og server kyllingen med haricots verts og gulerødder og bearnaisesovs.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here