Saftig kylling med bearnaise sovs og grønt

Saftig kylling med bearnaise sovs og grønt
Saftig kylling med bearnaise sovs og grønt

4 Person

Hands-on:  30min – Total tid:  120min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Aldeles veltilberedt kylling…

Sous Vide tilberedning af mad, er en af de mest UPGRADED tilberedningmetoder til din mad. Sous Vide tilberedning, sikrer dig nemt et perfekt resultat, hver gang.

Det er i høj grad en effektiv måde at tilberede mad på… Det er UPGRADED 😉

Super saftig kyllingbryst med lækkert bearnaise sovs og et godt skud af grøntsager fungerer fantastisk som gæstemad.

Bearnaise Tip! Hvis sovsen skiller har du givet den for meget varme. En temperatur over 60 grader er “no go”. Er uheldet ude, findes der et køkken hack til at fikse dit problem.

  1. Tag en ren gryde, tilsæt en æggeblomme, og pisk blommen under svag opvarmning.
  2. Tilsæt din skilte sovs lidt efter lidt, mens du pisker som en gal for at rede din bearnaise.
  3. Pas på med ikke at lave samme fejl, og give sovsen for meget varme igen.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftig kylling med bearnaise sovs og grønt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 4 Kyllingebryst (ca. 600 gram)
  • 750 g Haricots Verts
  • 4 Gulerødder
  • 150-200 g Smør
  • 2 Æggeblommer
  • 1 spsk tørret Estragon eller ca. 1 bundt frisk Estragon
  • 1 Skalotteløg / Almindeligt løg
  • 1 spsk Eddike (Æblecider eddike er anvendt i opskriften her)
  • 1 spsk Vand
  • 1 skvæt Citron
  • Salt, Peber, Paprika og karry
Tilberedning
  1. Et par timer inden servering, renser og krydrer du kyllingebrysterne med salt, peber, paprika og en lille smule karry. Herefter vakuumerer du kyllingen i Sous Vide egnede poser og dumper dem i din Sous Vide ved 61 grader.
  2. Bearnaise + Grønt (15min inden spisetid)
  3. Hæld haricots verts og de skrællede gulerodsstave i en gryde med vand og lad grøntsagerne koge i 5 - 7 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad gryden stå på den varme kogeplade til servering.
  4. Klar(smelt) smøret på panden, du senere skal brune kyllingen af på.
  5. Fint snit løg og estragon
  6. Hæld æggeblommer, eddike og vand i en kasserolle og pisk under nænsom opvarmning massen skummende og mere tyk. (Pas meget på varmen)
  7. Når æggemassen er pisket tyk og skummende, tilsættes det klarede smør langsomt, mens der fortsat piskes konstant, ved svag varme. Stille og roligt optages smøret i æggeblommerne.
  8. Når alt det klarede smør er optaget (Undlad gerne den sidste smule hvide bundfald), tilsættes finsnittet løg, et skvæt citron, estragon, salt og peber - der røres fortsat.
  9. Tag sovsen væk fra varmen. Tag kyllingebrysterne op ad Sous Viden og brun dem i smør på panden i ca. 1 min i alt. Ved at bruge samme pande, som du brugte til at klare smør i undgår du ekstra opvask.
  10. Tag kyllingebrysterne af og lad dem trække 2 minutter, men du sørger for bearnaise sovsen er varm og klar til servering. Ødelæg ikke din bearnaise sovs nu, ved at give den for meget varme.
  11. Skær kyllingen ud og server kyllingen med haricots verts og gulerøder og din lækre bearnaise sovs.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here