Saftig kylling med smørstegte svampe, ovnbagt blomkål og blandet salat

Saftig kylling med smørstegte svampe, ovnbagt blomkål og blandet salat
Saftig kylling med smørstegte svampe, ovnbagt blomkål og blandet salat

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  140min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Slip mundvandet løs – Det her er lækkert! 

Når jeg ser billedet af anretning, føler jeg at mine tænder løber i vand. Kyllingbrystfileterne tilberedte jeg i min Sous Vide, hvilket som altid gør fileterne ‘super juicy’. Vakuumering og vandbad leverer et sublimt topresultat hver gang.

Tip! Har du ingen Sous Vide? I opskriften giver jeg dig også instruktioner til, hvordan du kan lave møre, saftige og super lækre kyllingbrystfileter på en pande.

I opskriften her fik de saftige kyllingbrystfileter selskab af smørstegte champignons, en sprød blandet salat og ovnbagte blomkålsbuketter.

Pssst… Jeg serverede måltidet som gæstemad, og gæsterne var ovenud tilfredse og ganske behageligt mætte efter måltidet. » “Mission accomplished” 😉

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Saftig kylling med smørstegte svampe, ovnbagt blomkål og blandet salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 4 store kyllingebrystfileter (700-800 gram)
  • 1 stort blomkål
  • 500 gram champignons (eller 2 glas - Indrømmet, her anvendte jeg glas champignons)
  • 100 gram pikantflødeost
  • 25 gram smør til stegning
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Timian
  • evt. andre krydderier efter eget ønske
Blandet salat
  • ½ agurk
  • ½ iceberg eller andet salat
  • 1 gulerod
  • 1 Snack peberfrugt
  • 1 dusk frisk persille
  • osv. hvis du ønsker andre ting
Tilberedning
Sådan tilbereder du kyllingbryst på pande
  1. Steg kyllingebrystfileterne gyldne, i smør, på en varm pande. Skru derefter ned på lavt blus. Tildæk gryden med låg eller stanniol og giv dem ca 10 minutter, alt afhængigt af tykkelsen. Kyllingebrystfileterne er færdige, når kernetemperaturen er 61.
Sådan tilbereder du kyllingbryst i Sous Vide
  1. Tænd op i din Sous Vide på 61 grader. Krydder og vakuumpak kyllingbrystfileterne og læg dem i din Sous Vide i 2 timer.
Sådan laves resten af opskriften
  1. Skyl, rens og snit blomkålet og læg buketterne tæt i et passende ildfast fad.
  2. I en skål laves en cremeblanding af pikantflødeost og en sjat vand. Cremeblandingen skal kunne pensles, og hele cremen skal fordeles ud over blomkålsbuketterne.
  3. Drys med timian, salt og peber.
  4. Det ildfaste fad med blomkålbuketterne, skal bages i ovnen på 180-200 grader i ca 30 minutter.
  5. Skyl, rens og snit ingredienserne til den blandede salat.
  6. Cirka 15 minutter inden kylling og blomkål er klar, steges champignonerne gyldne, i smør på en varm pande.
  7. Når svampende er klar til servering, tages de af panden.
  8. Efter 2 timer tages kyllingebrystfileterne op af Sous Vide og vendes lynhurtigt i varm smør på panden, som du stegte champignonerne på.
  9. Tag fadet med blomkålbuketterne ud af ovnen og server det skønne måltid.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here