Saftigt kyllingbryst med champignoner, ovnbagt blomkål og salat

Saftigt kyllingbryst med champignoner, ovnbagt blomkål og salat
Saftigt kyllingbryst med champignoner, ovnbagt blomkål og salat

Nyd saftigt kyllingbryst med grønt

Prøv min saftige madopskrift på kyllingbryst med stegte champignoner, ovnbagt blomkål og salat » Nyd mundvandsprovokerende gæstemad

Når jeg ser billedet til opskriften, løber mine tænder i vand. Kyllingbrystfileterne tilberedte jeg i min Sous Vide, hvilket altid leverer super saftigt kyllingbryst. Vakuumering og tilberedning i vandbad giver altså bare et helt sublimt saftigt resultat – hver gang.

 

Har du ingen Sous Vide, så gør det her…

I alle mine Sous Vide-opskrifter, får du altid instruktioner til, hvordan du laver de møre, saftige og super lækre livretter på “almindelig vis” fx på en pande, i ovnen osv. Jeg ved, at ikke alle mennesker har en Sous Vide, og mine opskrifter, skal alle kunne nyde 😉

I denne opskrift på saftigt kyllingbryst, fik kyllingen selskab af smørstegte champignoner, en sprød blandet salat og cremede og lækre ovnbagte blomkålsbuketter. Tilbehøret kan du med fordel anvende i mange andre sammenhænge, hvorfor de er opdelt nedenfor.

Pssst… Saftigt kyllingbryst med smørstegt champignon, ovnbagt blomkål og salat, kan anbefales som gæstemad. Mine gæster var ovenud tilfredse og ganske behageligt mætte efter måltidet » “Mission accomplished” » Prøv selv opskriften!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftigt kyllingbryst med champignoner, ovnbagt blomkål og salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 800 gram kyllingebrystfileter (cirka 4 store kyllingbrystfileter)
  • 10 gram smør, hvis du vælger pandestegning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 1 tsk timian
  • evt. andre krydderier efter eget ønske
Ovnbagt blomkål og stegte champignoner
  • 1 stort blomkål
  • 500 gram friske champignoner (eller 2 glas, hvilket jeg anvendte her)
  • 50 gram pikantflødeost
  • 15 gram smør til stegning
Blandet salat
  • ½ agurk
  • ½ iceberg, spidskål eller andet salatgrønt
  • 1 gulerod
  • 1 snack peberfrugt
  • 1 dusk frisk persille
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du saftigt kyllingbryst på en stegepande
  1. Steg kyllingebrystfileterne gyldne, i smør, på en varm pande. Skru derefter ned på lavt blus. Tildæk gryden med låg eller stanniol og giv dem cirka 10 minutter, alt afhængigt af tykkelsen.
  2. Kyllingebrystfileterne er færdige, når kernetemperaturen er 61.
Sådan tilbereder du saftigt kyllingbryst i en Sous Vide
  1. Tænd op i din Sous Vide på 61 grader. Krydder og vakuumpak kyllingbrystfileterne og læg dem i din Sous Vide i 2 timer.
  2. Efter 2 timer tages kyllingebrystfileterne op af Sous Vide og lynsteges på den stegepande, du smørsteger dine champignoner på. Det giver dem et smørstegt ydre, hvilket er lækkert.
Sådan laver du de ovnbagte blomkålsbuketter
  1. Tænd ovnen på 180-200 grader varmluft.
  2. Skyl, rens og snit blomkålen og læg buketterne tæt i et passende ildfast fad.
  3. I en skål laves en cremeblanding af pikantflødeost og en sjat vand. Cremeblandingen skal kunne pensles, og hele cremen skal fordeles ud over blomkålsbuketterne.
  4. Drys med timian, salt og peber.
  5. Det ildfaste fad med blomkålsbuketterne skal bages i ovnen i cirka 30 minutter.
Sådan laver du salaten og de stegte champignoner
  1. Skyl, rens og snit ingredienserne til den blandede salat.
  2. Cirka 15 minutter inden kyllingen og blomkålsbuketterne er færdigtilberedt, snittes champignonerne i skiver og steges gyldne i smør på en varm stegepande.
  3. Når champignonerne er klar til servering, anrettes de sammen med de cremede ovnbagte blomkålsbuketter, den blandede salat og den saftige kylling på tallerkener.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes i 2023

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here