Saftige oksesteaks med kryddersmør og havsalt på avocadosalat

Saftige oksesteaks med kryddersmør og havsalt på smagfuld avocadosalat
Saftige oksesteaks med kryddersmør og havsalt på smagfuld avocadosalat

Har du lyst til saftig oksesteak?

Prøv min nemme, sunde og super smagfulde madopskrift på saftige oksesteaks med kryddersmør og havsalt på smagfuld avocadosalat

Lad os lige lege med tanken om, at du skulle vælge et måltid, som du kunne forestille dig at spise en portion af hver eneste dag. Hvad ville du så egentligt vælge?

Et lille sjovt og udfordrende tankeeksperiment, ikke?

Jeg er ikke i tvivl… Mit svar kunne sagtens være saftige oksesteaks med kryddersmør og havsalt på smagfuld avocadosalat, og hvorfor ville jeg så vælge sådan et måltid?

 

Måltidet er en lækkerbisken for øjne, gane og mave…

Anretningen er også ren raketbrændstof for din krop, det smager himmelsk, og så mætter et måltid som dette aldeles behageligt i mange timer.

Jeg kan uden problemer spise et måltid som dette både som morgenmad, frokost og aftensmad.

Og… så kan steakopskriften tilberedes på Max 15 Minutter, ligesom de mange andre nemme, sunde og lækre opskrifter, du finder i MAX 15 MIN i kategorien.

Kryddersmør er da usundt, ikke sandt?

Nej, hvorvidt en fødevare er sund eller usund for dig, vil altid handle om mængden og konteksten, hvor i du indtager det. Bruger du et par tynde skiver kryddersmør som smagsgiver (som vist på billedet), vil det typisk være en sund mængde.

Zoom ud! Alt vi spiser indgår i en større sammenhæng. Hvis du ønsker at komme i form og få bedre styr på vægten, afgøres dit resultat af helheden af dit mad- og kalorieindtag.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Saftige oksesteaks med kryddersmør og havsalt på smagfuld avocadosalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 1
 
Ingredienser:
  • 200 gram oksesteak (Mørbrad eller anden okseudskæring)
  • 1-2 tsk smør til stegning
  • ½ avocado
  • 1 håndfuld broccoli
  • 1 rød snackpeber
  • 1-2 forårsløg
  • 4-5 små tomater eller 1 stor tomat
  • ½ tsk havsalt eller almindelig salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • evt. dressing (vælg light eller let dressing for færre kalorier)
Kryddersmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier
  • 100 gram blødt smør (OBS: Du skal kun bruge et par skiver af mængden)
  • ½ tsk Paprika
  • ½ tsk havsalt
  • ½ dl fintsnittede persilleblade
  • Skallen fra en ½ økologisk citron
  • 1 knsp chili (alt afhængigt af styrken) Kan undlades
Sådan gør du:
Sådan laver du kryddersmørret (snup et par skiver og smid resten i fryseren)
  1. I en skål blandes smør og resten af ingredienserne med en gaffel.
  2. Placer kryddersmørret på et stykke vitawrap og rul en aflang pølse ud af kryddersmørret.
  3. Læg kryddersmørret i fryseren indtil du skal bruge det.
Sådan tilbereder du de perfekte oksesteaks
  1. Grib en passende størrelse pande, stik panden en smørklat og giv så panden høj varme.
  2. Når smørret er smeltet lægges oksesteaken i smørret, og brunes af ved høj varme i cirka 1 minut på hver side. Herefter skrues der ned på lav varme, og oksesteaken får yderligere 3 minutter på side.
  3. Tag oksesteaken af panden og lad den hvile i 5 minutter inden servering. Mens oksesteaken steges og efterfølgende hviler, klargøres salaten.
Sådan laver du en nem, sund og lækker avocadosalat
  1. Skyl, rens og snit alle salatingredienserne, og placeres på tallerkenen. Brug gerne billedet af serveringsforslaget som ide til snitning og anretning af salatingredienserne.
  2. Læg oksesteaken ovenpå salaten og top af med skiver af kryddersmør og et drys havsalt.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her