Saftig oksesteak med kryddersmør og havsalt på smagfuld avocadosalat

Saftig oksebøf med kryddersmør og havsalt på avocadosalat med oliveolie
Saftig oksebøf med kryddersmør og havsalt på avocadosalat med oliveolie

1 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  15min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Lækker anretning for øjne, gane og mave…

Lad os lige lege med tanken om, at du skulle vælge et måltid, som du kunne forestille dig at spise en portion af hver eneste dag. Hvad ville du så egentligt vælge?

Jeg er ikke i tvivl…

Mit svar ville sagtens kunne være denne her opskrift. Hvad er bedre end en mør og saftig oksesteak, med kryddersmør, sprød blandet salat og en god sjat ekstra jomfru olivenolie?

Hvad er der ellers at sige om, hvorfor jeg ville vælge dette måltid…

Anretningen er det rene raketbrændstof for din krop, det smager himmelsk, og så mætter et måltid som dette aldeles behageligt i mange timer. Jeg kan sagtens spise et måltid som dette både som morgenmad, frokost og aftensmad.

Og… Så kan du tilberede hele måltidet på 15 minutter, hvilket kvalificerer opskriften som #BEDREFASTFOOD.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftig oksesteak med kryddersmør og havsalt på smagfuld avocadosalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 1
 
Ingredienser
  • 200 gram oksesteak (Mørbrad eller anden okseudskæring)
  • 1 spsk smør til stegning
  • ½ avocado
  • 1 håndfuld broccoli
  • 1 rød snackpeber
  • 1-2 forårsløg
  • 4-5 små tomater eller 1 stor tomat
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Ekstra jomfru olivenolie
Kryddersmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier
  • 100 gram blødt smør
  • ½ tsk Paprika
  • ½ tsk havsalt
  • ½ dl fintsnittede persilleblade
  • Skal fra en ½ citron
  • 1 knsp chili (alt afhængigt af styrken) Kan undlades
Tilberedning
Sådan laver du kryddersmøret (snup et par skiver og smid resten i fryseren)
  1. I en skål blandes smør og resten af ingredienserne med en gaffel.
  2. Placer kryddersmøret på et stykke vitawrap og rul en aflang pølse ud af kryddersmøret.
  3. Læg kryddersmøret i fryseren indtil du skal bruge det.
Sådan tilberedes oksesteaken
  1. Grib en passende størrelse pande, stik panden en smørklat og giv så panden høj varme.
  2. Når smøret er smeltet lægges oksesteaken i smøret, og brunes af ved høj varme i cirka 1 minut på hver side. Herefter skrues der ned på lav varme, og oksesteaken får yderligere 3 minutter på side.
  3. Tag oksesteaken af panden og lad den hvile i 5 minutter inden servering. Mens oksesteaken steges og efterfølgende hviler, klargøres salaten.
Sådan tilberedes salaten
  1. Skyl, rens og snit alle salatingredienserne, og placeres på tallerkenen. Brug gerne billedet af serveringsforslaget som ide til snitning og anretning af salatingredienserne.
  2. Giv din sprøde salat en god sjat ekstra jomfru olivenolie. Læg oksesteaken ovenpå salaten og top af med skiver af kryddersmør og et drys havsalt.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here