Saftige hakkebøffer med oliven
Prøv min nemme og lækre opskrift på saftige hakkebøffer med oliven, bønnesalat og blomkålsmos med mandler som en hverdagsfavorit
Jeg sidder næsten og savler, mens jeg skriver opskriften – smagen er helt fantastisk.
Inspirationen til olivenbøfferne fik jeg på en rejse til Grækenland, hvor vi bestilte noget der minder om farsruller med feta, oliven og krydderurter. Farsrullerne smagte i øvrigt også helt fantastisk!
Er du interesseret i en opskrift op på Græske farsruller?
Smid en kommentar nedenfor…
De fleste, jeg kender, elsker en god hakkedreng, og med denne opskrift i hånden, har du endnu en skøn variant. Næste gang du ønsker at servere saftige hakkebøffer for dig selv, din familie eller dine gæster, så prøv opskriften her.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 gram hakket oksefars
- ½ glas / 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven uden sten
- 1 løg
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk tørret oregano
- 1 terning oksebouillon opløst i lidt kogende vand (Cirka 0,1-0,2 dl)
- 10 gram smør til stegning
- 1 blomkålshoved
- 75 gram pikant-flødeost eller anden flødeost variant
- 1 lille håndfuld groft hakkede mandler
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk salt
- + evt. andre favoritkrydderier
- 300 gram haricots verts bønner
- 300 gram frisk spinat
- ½ glas / 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven uden sten
- 2 store tomater eller 1 håndfuld små tomater
- 1 rød peberfrugt
- Skyl og snit blomkålets buketter i mindre stykker. Jo mindre, des hurtigere vil blomkålsstykkerne koges møre.
- Tilføje det snittede blomkål til en gryde og dæk blomkålen med vand. Læg låg på gryden, bring grydens indhold i kog, og lad det simre-koge i 15-20 minutter.
- Hæld vandet fra gryden, og tilføj flødeost, ⅔ dele mandelsplinter og krydderierne til gryden.
- Med en el-pisker, piskes gryden indhold sammen til en luftig blomkålsmos. Smag mosen til med salt og peber, samt evt. andre af dine favoritkrydderier.
- Hæld blomkålsmosen i et serveringsfad, og top af med den sidste ⅓ del mandelsplinter.
- Skræl og snit løget fint. Hak de sorte oliven groft.
- Bland oksefars med snittet løg, grofthakkede oliven, bouillon, salt, peber og oregano.
- Giv en stor pande høj varme, og lad smørklatten smelte.
- Form 6 hakkebøffer af oksefarsen, og steg dem i 4-6 minutter på hver side.
- Kog haricots verts bønnerne i 3-4 minutter, skyl og snit spinaten, peberfrugten og tomaterne, og anret salatingredienserne på et serveringsfad.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
hvordan får du mosen så luftig. Har prøvet som beskrevet, men den bliver våd og sjasket.
Giv den noget mere varme, så fugten kan dampe ud af mosen.
Husk jævnlig omrøring. Så bliver den mindre våd og mere luftig.
God fornøjelse