Saftige hakkebøffer på bund af dampet broccoli med flødeost og havsalt

Saftige hakkebøffer på bund af dampet broccoli med flødeost og havsalt
Saftige hakkebøffer på bund af dampet broccoli med flødeost og havsalt

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 15min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Simpelt, sundt og super lækkert…

I dag hiver vi en nem favorit op af hatten. Måltidet er sammensat af meget få ingredienser, og så er opskriften så enkel og lige til højrebenet, at den kan følges af gud og hver mand.

Opskriften er velsammensat af en solid mængde protein og grøntsager, og er en af de basis-opskrifter, som jeg hiver frem, når madlavningen skal klares hurtigt og nemt.

Tip! Foodprepping, hvor du forbereder mad i større mængder, er en super effektiv måde at gøre det nemmere at leve sundere. Fyld fx fryseren op med forstegte hakkebøffer(eller andet kød), så du nemt kan lave bøffer på den tid, det tager en mikroovn at sige ‘Pliiing’.

Hvem vil du forkæle med denne lækre opskrift?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftige hakkebøffer på bund af dampet broccoli med flødeost og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Saftige hakkebøffer
  • 800-1000 gram hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 1 terninger oksebouillon (kan erstattes med dine favoritkrydderier)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 klat smør til stegning(hvis bøfferne ikke grilles)
Dampet broccoli med flødeost og havsalt
  • 2 broccolihoveder
  • 100 gram flødeost pikant, med urter eller anden variant
  • 1 tsk havsalt
Tilberedning
Sådan laver du de saftige hakkebøffer
  1. Giv en stor pande høj varme.
  2. Opløs bouillonterningen ¼ dl kogende vand.
  3. I en skål blandes den opløste bouillon med de resterende ingredienserne til hakkebøfferne.
  4. Form 12 hakkebøffer ud af oksefarsen, og steg dem cirka 5-6 minutter på hver side, hvorefter hakkebøfferne er klar til servering.
Sådan laver du den dampede broccoli med flødeost og havsalt
  1. Fyld 1 centimeter vand i bunden af en stor gryde, og bring vandet i kog.
  2. Skyld og snit broccoliene i mindre buketter, hvorefter broccolibuketterne tilføjes til gryden med kogende vand.
  3. Efter 4-5 minutter hældes vandet fra, og gryden sættes tilbage på den varme kogeplade.
  4. Tilsæt flødeosten til gryden, og lad den smelte under forsigtig omrøring.
  5. Anret en bund af broccoli, og placer de saftige hakkebøffer ovenpå.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here