Saftigt baconsvøbt farsbrød med sprød grønkåls-spinatsalat

Saftigt baconsvøbt farsbrød med sprød grønkåls-spinatsalat
Saftigt baconsvøbt farsbrød med sprød grønkåls-spinatsalat

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Klassisk, let og lækkert…

Hvem elsker ikke klassiske retter? Nej, det kan næppe være mange. De fleste gode gamle klassikere har masser af smag, saft og kraft i sig, og det er jo også på sin vis fantastisk.

Du kender fx udtrykket: “Der skal sovs til ligesom i de gode gamle daw!” Flødesovs mm. smager jo også himmelsk… SO WHAT’S NOT TO LIKE? – forklaring følger…

I det gode liv skal der også være plads til flødesovs – helt enig! Vi kan bare ikke vende det blinde øje til de kalorier som bl.a. flødesovs og andre energitætte elementer tilføre de gode gamle klassikere, HVIS vi er ude efter et vægttab!

Det handler altså for mange om at nyde “Det Gode Liv” og “Det Søde Liv” i moderation. Derfor tvister jeg en del af de gode gamle klassikere en smule, så jeg kan nyde det bedste fra dem i mere velsammensatte livretter. Giver det mening?

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftigt baconsvøbt farsbrød med sprød grønkåls-spinatsalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser
  • 1000 gram hakket kalv- og flæskekød
  • 200 gram bacon i skiver
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 2 okse-bouillonterninger opløst i lidt kogende vand (0,2 dl)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sprød grønkåls-spinatsalat
  • 200 gram skyllet og snittet grønkål
  • 200 gram skyllet frisk spinat
  • 1 snackpeber
  • 1 håndfuld tomater
  • 2-3 spsk peanuts
  • evt. olivenolie eller dressing (OBS. tilfører ekstra kalorier til salaten)
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Snit løg og peberfrugt fint, pres hvidløgsfedene. Grib en stor skål, og rør kalve- og flæskefarsen sammen med løg, peberfrugt, hvidløg, æg, opløst bouillon, peber.
  3. Form et flot farsbrød af farsen, og anbring farsbrødet i et passende ildfaste fad. Beklæd overfladen af farsbrødet med skiver af bacon. Sørg for baconstykkerne overlapper hinanden.
  4. Bag herligheden i ovnen i 40-50 minutter. Anvender du et stegetermometer, skal centertemperaturen snige sig op på 78°C.
  5. Tag den farsbrødet ud af ovnen, og skær det i passende skiver inden servering.
Sådan laver du den sprøde grønkåls-spinatsalat
  1. Bland den friske spinat med snittet grønkål, snittede tomater og peberfrugt. Top af med et drys peanuts, mandler eller tilsvarende.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here