
Har du smagt små frikadeller med sesam?
Prøv min mundvandsprovokerende lækre hverdagsopskrift på små frikadeller med sesam på sprød salat med cremet fetaost
Prøv denne smagfulde solstråleanretning næste gang du vil have noget lækkert, mættende og velsammensat at spise. Opskriften fungerer super som både frokost og aftensmad.
Frikadellerne kan med fordel foodpreppes i en større mængde, så du altid har nogle små, nemme og lækre frikadeller klar i fryseren.
Tip! Tænk fremad, fremfor at være uforberedt i udfordrende situationer, for så kan junk-fælden nemmere klappe. Junkfood er smagfuldt og et udmærket valg i ny og næ, men ryger vi for ofte i energitætte madvalg, kan konsekvenser ofte være uønskede.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
Små frikadeller med sesam på sprød salat med fetaost og paprikadressing
Forfatter: Johnny Christensen
Hands-on tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
De små frikadeller med sesam
- 1000 Gram hakket kalv- og svinekød
- 1 æg
- 1 lille løg
- 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 10 gram smør til stegning (kan undlades ved slip-let-pande)
- 2-3 spsk sesamfrø
Paprikadressing
- 1 dl creme fraiche
- 1 spsk. tomatpuré
- 1-2 tsk. paprika
- 1 fed hvidløg (Kan udelades)
- salt og peber
Salaten
- 300 gram blandet bladsalat, hjertesalat, spinatblade eller tilsvarende
- 1 stor snackpeber
- 75 gram feta- eller salatost
Sådan gør du:
Sådan laver du de små frikadeller
- Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, salt og peber.
- Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Lad frikadellefarsen trække 5 minutter. Ventetiden kan bruges på at lave dressing og salaten.
- Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steget i en omgang), og lad smørret smelte.
- Mens smørret smelter, formes de små frikadeller med en spiseske, og lægges ned i det varme smør på panden.
- Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
- Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (dette trick gør dine frikadeller super saftige - prøv det).
Sådan laver du paprikadressingen
- Bland creme fraiche, tomatpuré, paprika, presset hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det hele godt sammen. Smag til med salt.
Sådan laver du den salaten
- Skyl og salaten og snit peberfrugten i tynde skiver.
- Bland peberfrugten med den skyllede salat, og anret begge dele på en tallerken.
- Tilføj en god spiseskefuld paprikadressing, et passende antal små frikadeller med sesam. Top af med sesamfrø.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –