Smagfuld boller i kokos-karrysovs med blomkålsris

Smagfuld boller i kokos-karrysovs med blomkålsris » Favorit madopskrift
Smagfuld boller i kokos-karrysovs med blomkålsris » Favorit madopskrift

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Bedre end den klassiske…

Hjemme hos os er det mest mig der elsker karrysmagen, og derfor sker det ikke ofte, at menuen står på boller i karry.

Hvis du, som jeg, elsker smagen af karry og en smagfuld omgang boller i karrysovs, så ved du, vi skal have et “karry-fix” fra tid til anden, når det sker laver jeg denne opskrift.

Jeg elsker at skrue, justere og optimere en på de kendte klassiske opskrifter, så de sundhedsforbedres en smule. Det sker typisk ved udskiftning af de klassiske opskrifters mere energitætte elementer, som erstattes med kalorielette grøntsager.

Et smart alternativ til almindelige ris

Tip! Blomkålsris indeholder under 10 procent af kalorierne almindelige ris indholder, hvorfor udskiftningen kan gøre en stor forskel, hvis du jævnligt spiser ris.

Vi kan altså relativt nemt reducere kalorierne fra de cirka 350 kalorier pr. 100 gram (ukogte) almindelige ris til blot 25 kalorier pr. 100 gram for blomkålsris – Wauw!

Enhver der elsker ris ved hvor mange ris der nemt kan indtages sammen med en god omgang boller i karry, ikke sandt? Så elsker du risretter, og har et ønske om at tabe nogle overflødige kilo fedt, så kan du med fordel erstatte din ris med blomkålsris.

Pssst…

Nej, blomkålsris smager ikke meget af blomkål – Slet ikke med karrysovs på 😉

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smagfuld boller i kokos-karrysovs med blomkålsris
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Kødbollerne
  • 800 g hakket kalv- og flæskefars
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 2 terninger hønsebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (Ja, meget lidt vand 😉
  • ½ tsk sort peber
Karrysovs
  • 3 dåser Kokosmælk (primært den fede del af mælken for hurtig jævning)
  • 1 stort løg
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 1½ spsk karrypulver
  • 1 fed presset hvidløg
  • 10-15 gram smør
Blomkålsrisene
  • 500 gram blomkål i buketter (svarer cirka til 1 blomkål)
Tilberedning
Sådan laver du kødbollerne
  1. Fyld en stor gryde med vand, og bring vandet i kog, mens du ælter farsen til kødbollerne.
  2. Skræl og snit løget fint. Bland fintsnittet løg, æg, bouillon og peber sammen med kalv- og flæskefarsen. Rør farsen godt sammen.
  3. Når vandet i gryden koger, formes kødbollerne med en ske og anbringes i det kogende vand.
  4. Lad kødbollerne tilberede i 8-10 minutter, hvorefter kødbollerne fiske op af vandet(som vi skal bruge til blomkålsrisene). Læg kødbollerne til side i en tildækket skål, indtil karrysovsen er klar.
Sådan laver du karrysovsen (OBS. Kan laves med kødbollerne koger)
  1. Giv en stor pande eller gryde(gerne slip-let) høj varme, og lad smøret smelte.
  2. Skræl og snit løget fint, pres hvidløget, og tilføj begge dele til den varme pande eller gryde. Sauter løg og hvidløg ved middel-høj varme i 1-2 minutter, hvorefter karry tilføjes og sauteres med i yderligere 2-3 minutter.
  3. Tilsæt nu kokosmælk og bouillonterninger til panden eller gryden, og lad karrysovsen simre og samle sig under jævnlig omrøring. Tilføj kødbollerne til karrysovsen.
Sådan laver du blomkålsrisene
  1. Kør blomkålsbuketterne igennem det mellemste eller mindste rivejern i din foodprocessor. Alternativt kan du rive blomkålsrisene i hånden på et rivejern.
  2. Bring vandet fra kødbollerne i kog igen, og tilføj blomkålsrisene.
  3. Efter cirka 10 minutters kogning, hældes vandet fra de møre blomkålsris og serveres.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here