Har du smagt mine kyllingefrikadeller?
Prøv en mundvandsprovokerende opskrift på kyllingefrikadeller med knoldsellerirösti og squash med grøn pesto » Saftigt og lækkert
Når jeg laver kylling, er det ofte i form af en hel kylling, kyllingelår eller kyllingefileter, tilberedt på forskellige måder. Men kyllingefars får større og større plads i min madlavning, for kyllingefars er alsidigt og lækkert i madlavningen.
I opskriften her. har jeg anvendt kyllingefars, for der står smagfulde kyllingefrikadeller på menuen. Som tilbehør har jeg valgt squashstykker med grønkålspesto, og mine rösti af knoldselleri, har jeg givet en håndfuld revet mozzarellaost – Super lækkert!
Du kan med fordel variere tilbehøret til kyllingefrikadellerne til årstidens grøntsager. Lad dig inspirere af mine mere end 200 tilbehørsopskrifter.
Pssst… I opskriften nedenfor, får du mit saftigste frikadelletrick, der sikrer dig super saftige frikadeller – hver eneste gang!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600-800 gram kyllingefars
- 1 æg
- 1 rød snackpeber
- 1 løg
- ½-1 tsk salt
- 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
- 1 klat smør
- ½ knoldselleri (ca 500-600 gram)
- 50 g revet mozzarellaost
- 2-3 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 squash
- 1-2 håndfulde frisk grønkål, basilikum eller persille
- 5 spsk olivenolie
- 5 macadamia-, brazil(parre), eller valnødder
- 2 tsk parmesanost
- 1 knivspidser salt
- 1 knivspidser friskkværnet sort peber
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fjern skrællen på knoldsellerien med en skarp kniv. Del knoldsellerien i grove stykker, og kør det en tur gennem foodprocessoren med et lille/mellem-størrelse rivejern.
- Alternativt kan knoldselleristykkerne rives på et almindeligt rivejern.
- Bland det revne knoldselleri med revet mozzarellaost, æg, salt og peber.
- På en bageplade formes 16 små eller 9 store knoldsellerirösti.
- Bag dine knoldsellerirösti i ovnen, i cirka 10 minutter, hvorefter din rösti vendes og bages i yderligere 10 minutter til de er godt sprøde og gyldne.
- Skræl og skyl løg og rød peberfrugt. Kør det gennem en minihakker eller snit det fint i hånden.
- Bland kyllingefarsen med æg, løg, peberfrugt, salt og peber. Form 4-6 store kyllingefrikadeller eller lav mange små (børn elsker de små kyllingehapsere).
- Grib en pande og smelt smørret. Steg frikadellerne ved middel til høj varme, i cirka 4-5 minutter på hver side, til frikadellerne er gyldne og sprøde.
- Tag kyllingefrikadellerne af panden, og pak dem ind i stanniol. Lad frikadellerne hvile i 5 min inden servering (dette trick gør alle slags frikadeller super saftige - prøv det).
- Skyl squashen og snit den i stave på et mandolinjern. Alternativt snittes squashen med kniv.
- Skyl grønkålen og skær stilken på bladende af, så du har den krøllede del af bladene tilbage.
- Hak/blend de krøllede grønkålsblade med olivenolie, macadamianødder, parmesanost, salt og peber til det får pestokonsistens.
- Bland grønkålspestoen med squashstykkerne og server.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]