Smagfulde kyllingefrikadeller, squash med grønkålspesto & knoldsellerirösti

Smagfulde kyllingefrikadeller, squash med grønkålspesto & knoldsellerirösti
Smagfulde kyllingefrikadeller, squash med grønkålspesto & knoldsellerirösti

4 Personer

Hands-on tid:  15min – Total tid:  35min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Et mundvands-provokerende bud på kyllingefrikadeller 🙂

Når jeg laver kylling, er det oftest i en hel kylling, kyllinglår eller kyllingefileter, som jeg tilbereder på et hav af forskellige måder.

I opskriften her er kyllingen lavet til fars, for der står smagfulde kyllingefrikadeller på menuen. Som tilbehør har jeg valgt squashstykker med grønkålspesto, og mine rösti af knoldselleri, som har fået tilføjet en god håndfuld revet mozzarellaost – Super lækkert!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smagfulde kyllingefrikadeller, squash med grønkålspesto & knoldsellerirösti
Forfatter: 
Opskriftstype: Aftensmad
Køkken: Dansk
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
  • 400-500 gram kyllingefars
  • 1 æg
  • 1 rød snackpeber
  • 1 løg
  • 2-3 tsk kokosmel/loppefrøskaller(Husk)/pofiber (kan udelades, dog vil farsen være mindre fast)
  • ½-1 tsk hav- eller stensalt
  • 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
  • 1 god klat smør
Knoldsellerirøsti med mozzarella
  • ½ knoldselleri (ca 500-600 gram)
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 2-3 æg
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • En smule friskkværnet peber
Squash med grønkålspesto(alternativt kan du købe en færdig pesto)
  • 1 squash
  • 2 gode håndfulde frisk grønkål
  • ½ - 1 dl olivenolie
  • 5 macadamia-, brazil(parre), eller valnødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser hav- eller stensalt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Tilberedning
Sådan laves knoldsellerirøstiene
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern skrællen på knoldsellerien med en skarp kniv. Del knoldselleriet i grove stykker, og kør det en tur gennem foodprocessoren med et lille/mellem-størrelse rivejern.
  3. Alternativt kan knoldselleristykkerne rives på et almindeligt rivejern.
  4. Bland det revne knoldselleri med revet mozzarellaost, æg, salt og peber.
  5. På en bageplade formes 16 små eller 9 store knoldselleri-rösti.
  6. Bag dine knoldselleri-rösti i ovnen, i ca 10 minutter, hvorefter röstiene vendes og bages i yderligere 10 minutter til de er godt sprøde og gyldne.
Sådan laves kyllingefrikadellerne
  1. Skræl og skyl løg og rød peberfrugt. Kør det gennem en minihakker eller snit det fint i hånden.
  2. Bland kyllingefarsen med æg, løg, peberfrugt, kokosmel/pofiber/loppefrøskaller(Husk), salt og peber. Form 4-6 store kyllingefrikadeller eller lav mange små (børn elsker de små kyllingehapsere).
  3. Grib en pande og smelt smøret. Steg frikadellerne ved middel til høj varme, i ca 4-5 minutter på hver side, til frikadellerne er gyldne og sprøde.
Sådan laves squash med grønkålspesto
  1. Skyl squashen og snit den i stave på et mandolinjern. Alternativt snittes squashen med kniv.
  2. Skyl grønkålen og skær stilken på bladende af, så du har den krøllede del af bladene tilbage.
  3. Hak/blend de krøllede grønkålsblade med olivenolie, macadamianødder, parmesanost, salt og peber til det får pestokonsistens.
  4. Bland grønkålspestoen med squashstykkerne og server.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here