Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift

Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift
Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift

Prøv smilende æg med smør-sauterede grøntsager

Det behøver ikke være svært og tidskrævende at lave et velsammensat måltid » Prøv smør-sauterede grøntsager med smilende æg.

Mangler du ideer til, hvad dit næste måltid skal bestå af? Så håber jeg, du vil finde stor inspiration her på LEVBEDRE.DK.

Jeg ønsker, at hjælpe, inspirere og motivere dig til at lave flere lækre, lette og lynhurtige livretter – der er velsammensatte, sunde og støttende for dig, din krop og dit gode liv.

Livretten her kan fint gå an som både morgen-, middags- og aftensmad, hvis du spørger mig. Det gør du ikke, så vær selv nysgerrig på, hvornår opskriften fungerer bedst for dig.

 

Smør-sauteret gør da grøntsagerne usunde, ikke sandt? Nej…

Lad mig give dig et selvforklarende eksempel her: Hvis en stor, sprudlende og sund portion grøntsag blot berører en lille klat “usund” smør. Bliver alle grøntsagerne så usunde?

Nej, du kan naturligvis ikke udelukkende kategorisere mad i to kasser – en sort og en hvid. Sund/usund balancen findes på en helt anden skala – mængdeskalaen. Intet er sundt eller usundt i sig selv – det handler om mængden, vi indtager fødevaren i.

Ja, fedtstoffer (smør, olie, margarine osv.) er meget energitætte, og kalorierne kan hurtigt løbe op. Hvilket det ubevidst har gjort for mange af de tusindevis af mennesker, jeg gennem årene har hjulpet til mere madro, kaloriebevidsthed og holdbart vægttab.

Men… der er ingen grund til at blive fedtforskrækkede – eller forskrækkede for andet mad, kulhydrater, proteiner osv. Typisk er den bedste vej til mere madro, bedre vægtbalance og større kropslig velvære, at blive klogere på hvad sunde mængder er.

Ved at smør-sautere grøntsager, sikrer du dig smagfulde grøntsager, der meget nemmere glider ned. Modsat kan vi slås med udkogt, kedeligt og trist grønt. Hånden på hjertet. Hvor længe tror du selv, du gider spise grøntsager? Er det en holdbar strategi?

 

Fedt er fantastisk – når du nyder det i sunde mængder

1 spsk fedtstof (smør, olie, margarine osv.) indeholder 138 kalorier. Så er dit brug blevet ubevidst højt, fordi du på dosere på slump og spiser tandsmør, så er det på tide at vågne op! Specielt hvis du ønsker at få bedre styr på vægten og opnå holdbart vægttab.

Nyd alt det, du elsker – bare i sundere mængder fra i dag af, og oplev hvordan det hjælper dig til mere madro, bedre vægtbalance og større kropslig velvære!

PS. Tålmodighed er en forudsætning for at lykkes. Start i det små, og byg gradvist på. De små ændringer, giver dig bemærkelsesværdige forandringer over tid. Reducer mængderne stille og roligt, træf små bedre valg og tag styringen i dit liv – ét skridt ad gangen!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
 • 4-6 æg (medium - large)
 • 300 g Haricots verts
 • 1 glas skiveskårne champignons eller til 1 håndfuld friske
 • 6 små skiveskårne snacktomater eller 1-2 store
 • 1 spsk smør
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
 1. Tag en gryde og fyld 1 cm vand i gryden, og læg æggene i gryden.
 2. Giv gryden maksimal varme indtil vandet koger. Når vandet starter med at koge, stilles tiden til 6 minutter og der skrues ned til middel varme.
 3. Mens æggene koger, lader du smørret smelte på en pande, du giver høj varme.
 4. Tilsæt først (renset og skiveskårne) champignoner. Efter et par minutter tilsættes skiveskårne tomater og haricots verts bønnerne til panden.
 5. Lad grøntsagerne sautere i smørret i 3-5 minutter ved høj varme.
 6. Når æggene er færdige, overhældes de med koldt vand i cirka 30 sekunder, hvorefter de pilles og halveres.
 7. Anret de smilende æg med de sauterede grøntsager på to tallerkener og krydr med salt og friskkværnet peber.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here