Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift

Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift
Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift

Prøv smilende æg med smør-sauterede grøntsager

Det behøver ikke være svært og tidskrævende at lave et velsammensat måltid » Prøv smør-sauterede grøntsager med smilende æg.

Mangler du ideer til, hvad dit næste måltid skal bestå af? Så håber jeg, du vil finde stor inspiration her på LEVBEDRE.DK.

Jeg ønsker, at hjælpe, inspirere og motivere dig til at lave flere lækre, lette og lynhurtige livretter – der er velsammensatte, sunde og støttende for dig, din krop og dit gode liv.

Livretten her kan fint gå an som både morgen-, middags- og aftensmad, hvis du spørger mig. Det gør du ikke, så vær selv nysgerrig på, hvornår opskriften fungerer bedst for dig.

 

Smør-sauteret gør da grøntsagerne usunde, ikke sandt? Nej…

Lad mig give dig et selvforklarende eksempel her: Hvis en stor, sprudlende og sund portion grøntsag blot berører en lille klat “usund” smør. Bliver alle grøntsagerne så usunde?

Nej, du kan naturligvis ikke udelukkende kategorisere mad i to kasser – en sort og en hvid. Sund/usund balancen findes på en helt anden skala – mængdeskalaen. Intet er sundt eller usundt i sig selv – det handler om mængden, vi indtager fødevaren i.

Ja, fedtstoffer (smør, olie, margarine osv.) er meget energitætte, og kalorierne kan hurtigt løbe op. Hvilket det ubevidst har gjort for mange af de tusindevis af mennesker, jeg gennem årene har hjulpet til mere madro, kaloriebevidsthed og holdbart vægttab.

Men… der er ingen grund til at blive fedtforskrækkede – eller forskrækkede for andet mad, kulhydrater, proteiner osv. Typisk er den bedste vej til mere madro, bedre vægtbalance og større kropslig velvære, at blive klogere på hvad sunde mængder er.

Ved at smør-sautere grøntsager, sikrer du dig smagfulde grøntsager, der meget nemmere glider ned. Modsat kan vi slås med udkogt, kedeligt og trist grønt. Hånden på hjertet. Hvor længe tror du selv, du gider spise grøntsager? Er det en holdbar strategi?

 

Fedt er fantastisk – når du nyder det i sunde mængder

1 spsk fedtstof (smør, olie, margarine osv.) indeholder 138 kalorier. Så er dit brug blevet ubevidst højt, fordi du på dosere på slump og spiser tandsmør, så er det på tide at vågne op! Specielt hvis du ønsker at få bedre styr på vægten og opnå holdbart vægttab.

Nyd alt det, du elsker – bare i sundere mængder fra i dag af, og oplev hvordan det hjælper dig til mere madro, bedre vægtbalance og større kropslig velvære!

PS. Tålmodighed er en forudsætning for at lykkes. Start i det små, og byg gradvist på. De små ændringer, giver dig bemærkelsesværdige forandringer over tid. Reducer mængderne stille og roligt, træf små bedre valg og tag styringen i dit liv – ét skridt ad gangen!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smilende æg med smør-sauterede grøntsager » nem og sund madopskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
 • 4-6 æg (medium - large)
 • 300 g Haricots verts
 • 1 glas skiveskårne champignons eller til 1 håndfuld friske
 • 6 små skiveskårne snacktomater eller 1-2 store
 • 1 spsk smør
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
 1. Tag en gryde og fyld 1 cm vand i gryden, og læg æggene i gryden.
 2. Giv gryden maksimal varme indtil vandet koger. Når vandet starter med at koge, stilles tiden til 6 minutter og der skrues ned til middel varme.
 3. Mens æggene koger, lader du smørret smelte på en pande, du giver høj varme.
 4. Tilsæt først (renset og skiveskårne) champignoner. Efter et par minutter tilsættes skiveskårne tomater og haricots verts bønnerne til panden.
 5. Lad grøntsagerne sautere i smørret i 3-5 minutter ved høj varme.
 6. Når æggene er færdige, overhældes de med koldt vand i cirka 30 sekunder, hvorefter de pilles og halveres.
 7. Anret de smilende æg med de sauterede grøntsager på to tallerkener og krydr med salt og friskkværnet peber.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here