Lun bønnesalat med smilende æg – opskrift på sund fastfood

Lun bønnesalat med smilende æg » Opskrift på sund fastfood
Lun bønnesalat med smilende æg » Opskrift på sund fastfood

Opskrift på smilende æg med grøntsager

Nem, sund og hurtig opskrift på lun bønnesalat med smilende æg » Nyd sundere fastfood på rekordtid!

Det behøver ikke være svært og tidskrævende at lave et velsammensat måltid. Hvis du mangler gode ideer til, hvad dit næste måltid skal bestå af? Så håber jeg, du vil gå på opdagelse og finde stor inspiration her på LEVBEDRE.DK.

Jeg ønsker, at hjælpe, inspirere og motivere dig til at lave flere lækre, lette og lynhurtige livretter, der er velsammensatte, sunde og støttende for dig, din krop, vægt og dine mål.

Livretten her, kan fint gå an som både morgen-, middags- og aftensmad, hvis du spørger mig. Det gør du ikke, så vær selv nysgerrig på, hvornår opskriften fungerer bedst for dig.

 

Gør en smør-sautering ikke grøntsager usunde?

Lad mig give dig et selvforklarende eksempel her: Hvis en stor, sprudlende og sund portion grøntsager blot berører en lille klat “usund” smør. Bliver grøntsagerne så usunde?

Nej, berøringen med smør gør naturligvis ikke de mange grøntsager usunde. Hvad så med en teskefuld? Heller ikke, men på et tidspunkt tilføjes der rigtigt nok en mængde, der gør at grøntsagerne + smørret samlet set vil indeholde en mere usund mængde kalorier.

Hvorvidt noget fx retten her er sund eller usund, handler mest om mængder.

Du er alt for sort/hvid, at opdele sundhed omkring mad i to kasser. Sund/usund balancen findes i nuancerne. Intet er sundt eller usundt i sig selv – det handler om mængden, vi indtager forskellige fødevarer i.

Zoom mere ud ift. din kost i ugens løb, og spot hvor dine kaloriefælder er!

Ja, fedtstoffer (smør, olie, margarine osv.) er meget energitætte, og kalorierne kan hurtigt løbe op. Hvilket det ubevidst gør for mange af de skønne mennesker, jeg gennem årene har hjulpet til mere madro, kaloriebevidsthed og et holdbart vægttab.

Men… der er ingen grund til at blive fedtforskrækkede – eller forskrækkede for andet mad, kulhydrater, proteiner osv. Typisk er den bedste vej til mere madro, bedre vægtbalance og større kropslig velvære, at blive klogere på hvad sunde mængder egentlig er for dig.

Ved at smør-sautere grøntsager, sikrer du dig smagfulde grøntsager, der meget nemmere glider ned. Modsat kan vi slås med udkogt, kedeligt og trist grønt, og hånden på hjertet, hvor længe gider du så spise flere grøntsager?

 

Fedt er fantastisk, når vi nyder det i sunde mængder

1 spsk fedtstof (smør, olie, margarine osv.) indeholder 138 kalorier. Så er dit forbrug blevet ubevidst højt, fordi du på dosere på slump og spiser tandsmør, er det måske på tide at vågne op! Specielt hvis du ønsker at få styr på vægten og opnå holdbart vægttab.

Nyd alt det, du elsker – bare i sundere mængder fra i dag af, og oplev hvordan det hjælper dig til mere madro, bedre vægtbalance og større kropslig velvære!

PS. Tålmodighed er en forudsætning for at lykkes. Start i det små, og byg gradvist på. De små ændringer, giver dig bemærkelsesværdige forandringer over tid. Reducer mængderne stille og roligt, træf små bedre valg og tag styringen i dit liv – ét skridt ad gangen!

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”

4.86 fra 1 stemmer
Lun bønnesalat med smilende æg » Opskrift på sund fastfood
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
 • 4-6 æg (medium - large)
 • 300 g Haricots verts
 • 1 glas skiveskårne champignons eller til 1 håndfuld friske
 • 6 små skiveskårne snacktomater eller 1-2 store
 • 1 spsk smør
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
 1. Tag en gryde og fyld 1 cm vand i gryden, og læg æggene i gryden.
 2. Giv gryden maksimal varme indtil vandet koger. Når vandet starter med at koge, stilles tiden til 6 minutter og der skrues ned til middel varme.
 3. Mens æggene koger, lader du smørret smelte på en pande, du giver høj varme.
 4. Tilsæt først (renset og skiveskårne) champignoner. Efter et par minutter tilsættes skiveskårne tomater og haricots verts bønnerne til panden.
 5. Lad grøntsagerne sautere i smørret i 3-5 minutter ved høj varme.
 6. Når æggene er færdige, overhældes de med koldt vand i cirka 30 sekunder, hvorefter de pilles og halveres.
 7. Anret de smilende æg med de sauterede grøntsager på to tallerkener og krydr med salt og friskkværnet peber.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her