Smørstegt andebryst med squash i grønkålspesto og sprød rødkålssalat

Smørstegt andebryst med squash i grønkålspesto og sprød rødkålssalat
Smørstegt andebryst med squash i grønkålspesto og sprød rødkålssalat

4 Personer

Hands-on tid:  15min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Genialt som gæstemad…

I dag får du opskriften på saftigt, rosastegt andebryst med sprød skind, en smuk og smagfuld rødkålssalat, og snittet squash i en ny forklædning – nemlig med grøntkålspesto.

Andebryst smager helt fantastisk, når det er tilberedt ordentligt. Ligesom med de fleste andre råvarer vi anvender, kan både smagsoplevelse og vigtig næringsværdi nemt ødelægges, ved forkert eller disideret ringe tilberedning.

Min pointe er… Gør dit ypperste for at investere tid i den måde, hvorpå du tilbereder dine råvarer, så du nærings- og smagsmæssigt får det optimale ud af dem. Fejl sker for os alle, men det er synd og skam at ødelægge råvarerne, fordi der sjuskes med forarbejdet.

UPGRADED madlavning handler om effektive strategier til at opnå resultater, der ligger så tæt på det optimale, som overhovedet muligt.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegt andebryst med squash i grønkålspesto og sprød rødkålssalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Smørstegte andebryster
  • 2-3 stk / ca 600 gram andebryst (fx berberieand)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Sprød rødkålssalat
  • ½ rødkål
  • 1 gulerod
  • 2 gode håndfulde frisk grønkål
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1-2 spsk græskarkerner
Dressing til rødkålssalaten (kan erstattes med light dressing for færre kalorier)
  • 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 økologisk lime (skal og saft herfra)
  • Krydderier: Paprika, hav- eller stensalt, friskkværnet peber, timian (vælg gerne selv)
Squash med grønkålspesto(alternativt kan du købe en færdig pesto)
  • 1 squash
  • 2 gode håndfulde frisk grønkål
  • ½ - 1 dl olivenolie
  • 5 macadamia-, brazil(parre), eller valnødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser hav- eller stensalt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Tilberedning
Sådan tilberedes andebrysterne
  1. Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt. (OBS: Undgå helst at ridse ned i kødet)
  2. Giv en stor pande høj varme, og steg andebrysterne i 8-10 minutter på skindsiden.
  3. Vend herefter andebrysterne og giv dem yderligere 8 minutter på den anden side.
  4. Tag andebrysterne af, og lad dem hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
Sådan laves rødkålssalaten og dressingen
  1. Tag en skål og bland dressingens ingredienser sammen.
  2. Skyl og snit rødkålen på den tyndeste indstilling på et mandolinjern.
  3. Skræl guleroden og riv den med et juliennejern, spiralizer eller ligenende.
  4. Skyl grønkålen og skær den krøllede del af grønkålsbladene af. Snit de krøllede grønkålsblade i mindre stykker.
  5. Hæld rødkål, grønkål, gulerod og græskarkernerne i et serveringsfad.
  6. Bland alle ingredienserne til dressingen og vend et par skefulde af dressingen i rødkålssalaten.
  7. Top den sprøde dressingvendte rødkålssalat af med valnødder, inden servering.
Sådan laves squash med grønkålspesto
  1. Skyl squashen og snit den i stave på et mandolinjern eller med kniv.
  2. Skyl grønkålen og skær stilken på bladende af.
  3. Hak/blend/purér grønkålsbladene med olivenolie, macadamianødder, parmesanost, salt og peber til det får en grødet pestokonsistens.
  4. Bland grønkålspestoen med squashstykkerne og server.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor.

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here