Har du nogensinde smagt fjæsing?
Prøv min fiskeopskrift på fjæsing med solskinssalat, sprød bacon og nøddetopping » “Vidste du at fjæsing er Danmarks bedste spisefisk?”
Påstanden kom fra min kammerat, som havde hørt det af en, som havde fået det fortalt af en anden osv. – du har fanget pointen, tænker jeg. Har du ikke adgang til fjæsing, kan opskriften følges med en anden type lys fisk fx torsk.
Hvorvidt fjæsingen er Danmarks bedste spisefisk, måtte vi naturligvis finde ud af.
Tilfældigvis og heldigvis lod det sig gøre, at fange de små pikkede fjæsinger på en af vores årlige “herreture”, hvor vi slapper af, sludrer, fisker og laver det, vi har lyst til.
Vi tog en rask beslutning om, at sætte et fiskegarn op i det meget kølige vand ved Hals strand, og som sagt så gjort.
SE OGSÅ: VIDEOEN MED GODE TIPS OM MAD, MOTION OG MINDSET FRA TUREN
Dagen efter… hentede vi igen nettet ind, og sørme om ikke der i nettet blandt andet var nogle fjæsinger – måske Danmarks bedste spisefisk 😉
Desværre, var der også en helt masse tang og andet ragelse i nettet. Rensningen af nettet gjorde det til min første og nok også sidste netrensning i min tid. Eventyret er afprøvet og kan streges ud på min bucket-liste over ting jeg vil nå, inden jeg smutter herfra.
Det gode spørgsmål er så…
“Er fjæsing så Danmarks bedste spisefisk?”
Måske… Smagsmæssige præferencer er jo altid en subjektiv ting hos den enkelte, men det er bestemt ikke sidste gang, jeg har nydt smørstegt fjæsing, for det smager dejligt.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 gram fjæsing i fileter (kan erstattes med anden lys fisk fx torsk)
- ½ økologisk citron (vi skal bruge skallen og saften)
- Friskkværnet sort peber
- Salt
- 10 gram smør
- 100 gram frisk spinatblade
- 100 gram fintsnittet spidskål
- 1 rød snackpeber
- 1 håndfuld udstenede grønne oliven
- 125 gram sprødstegt bacon i tern
- 2 spsk nøddetopping fx peanuts, valnødder eller mandler
- evt. dressing
- Giv en stor pande høj varme og lad smøret brune af.
- Anbring fjæsingfileterne på skindsiden i den varme smør. Krydr fisken med salt, peber, revet citronskal og alt det citronsaft du kan klemme ud af øko-citronen.
- Steg fjæsingen ved høj varme i 2-3 minutter, hvorefter fisken tage af panden og pakkes ind i stanniol, indtil de skal serveres.
- Skyl spinaten og bland spinaten med fintsnittet spidskål, oliven og snittet peberfrugt.
- Anret salatblandingen på en tallerken og top af med sprød bacon, nøddetopping og evt. dressing.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]