Opskrift på saftige laksesteaks
Skriv laksesteaks med dampede blomkålsbuketter og flødestuvet spinat på ugens madplan » Nem opskrift på fisk
Vi ved sikker alle sammen godt, at det anbefales at spise fisk flere gange om ugen, og at det helst skal være de fede fisk med omega 3, men husker du det?
Vores krop og hjerne har godt af de sunde omega 3 fedtsyrer, som bl.a. findes i fede fisk som fx laks, makrel, sild osv.
Smid opskriften på saftige laksesteaks madplanen. Sørg for at få et ekstra skud sunde omega 3 fedtsyrer, mens du giver dig selv, familien eller gæsterne en skøn smagsoplevelse oven i hatten.
Er du kvik på hænderne, kan de saftige laksesteaks med grønt laves klar på kun 15-20 minutter. Hvilket er en realistisk tidsramme for de fleste – selv når hverdagen er travl.
SE RESTEN AF “MAX 15 MINUTTER” MADOPSKRIFTERNE HER
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 4 laksesteaks (omkring 450-500 gram)
- 1 blomkål
- 6 klumper hakket spinat fra frost
- 50-100 gram flødeost pikant (jo mindre des færre kalorier)
- 10-15 gram smør (kan undlades ved brug af slip-let pande)
- 1 tsk dild
- ½ citron (saften herfra)
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- Hæld de frosne spinatklumper i en gryde eller kasserolle, og giv opvarm spinaten ved middel til høj varme.
- Når spinatklumperne er tøet op, tilsættes flødeost, et skvæt citronsaft, salt og peber.
- Lad en klat smør smelte på en stor pande ved høj varme. Når smørret er smeltet, skruer du ned på middel varme.
- Læg laksesteaksene på panden, og krydr laksen med dild, et godt skvæt citronsaft, salt og peber, hvorefter du lægger låg på panden. Alternativt kan panden tildækkes med stanniol.
- Efter 5-7 minutter er laksesteaksene færdige. Du kan teste om laksen er færdigtilberedt, ved at trykke på laksen med din finger, hvis laksen nemt glider fra hinanden, er det klar til servering.
- Skyl og snit buketter af blomkålen, og læg blomkålsbuketterne i en gryde. Fyld 1-2 cm vand i bunden af gryden, og læg låg på gryden.
- Giv gryden høj varme. Når vandet i gryden koger, sættes tiden til 5-8 minutter, hvorefter vandet hældes fra blomkålsbuketterne.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]