Smørstegt laksesteak med dampede blomkålsbuketter og flødestuvet spinat

Smørstegt laksesteak med dampede blomkålsbuketter og flødestuvet spinat
Smørstegt laksesteak med dampede blomkålsbuketter og flødestuvet spinat

2 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  15min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Slip laksen fri på ugens madplan…

Vi ved efterhånden godt, hvor vigtigt det er at huske at spise fisk, og helst de fede af slagsen, men husker du det? Vores krop og hjerne har godt af de sunde omega 3 fedtsyrer, der i særdeleshed findes i fede fisk som fx laks, makrel, sild osv.

Smid denne simple opskrift på madplanen, få et skud sunde omega 3 fedtsyrer, og få dig en skøn smagsoplevelse oven i hatten.

Er du kvik på hænderne, kan opskriften klares på blot 15 minutter. Dermed kvalificerer opskrift sig til etiketten MAX 15 MINUTTER opskriftskategorien. 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegt laksesteak med dampede blomkålsbuketter og flødestuvet spinat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser
  • 4 laksesteaks (omkring 450-500 gram)
  • 1 blomkål
  • 6 klumper hakket spinat fra frost
  • 100 gram flødeost pikant
  • 1 god klat smør (25 gram)
  • Dild
  • ½ citron (saften herfra)
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Find en kasserolle og hæld de frosne spinatklumper i gryden og giv den høj varme.
  2. Når spinatklumperne er tøet op, skrues der ned til middel-lav varme. Tilsæt flødeost, et skvæt citronsaft, salt og peber.
  3. Fat en stor pande og forkæl den med en klat smør og høj varme. Lad smøret smelte og skru ned på middel varme.
  4. Læg laksesteaksene på panden og krydr fisken med dild, et godt skvæt citronsaft, salt og peber, hvorefter låget lægges på panden. Alternativt kan panden tildækkes med stanniol.
  5. Efter 5-7 minutter er laksesteaksene færdige. Du kan teste om laksen er færdigtilberedt, ved at trykke let på laksen med din finger, hvis laksen glider let fra hinanden, er det klar til servering.
  6. Skyl og snit buketter af blomkålet og læg blomkålsbuketterne i en gryde. Fyld gryden med 1-2 cm vand, læg låg på gryden og giv den høj varme.
  7. Når vandet i gryden koger, sættes tiden til 5 minutter. Efter 5 minutter hældes vandet fra blomkålen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here