Smørstegt lime-rødspætte med sprøde broccolifritter og gratineret blomkål

Smørstegt lime-rødspætte med sprøde broccolifritter og gratineret blomkål
Smørstegt lime-rødspætte med sprøde broccolifritter og gratineret blomkål

4 Personer

Hands-on:  25min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Trænger du til noget virkeligt lækkert?

Hvis du gerne vil forkæle dine smagsløg, din gane og din mave, så er du simpelthen nød til at prøve denne opskrift – for måltidet smager himmelsk 🙂

Har du inviteret gæster, så har du en skøn gæsteret her? Antaget at gæsterne kan lide fisk, så vil de helt sikkert elske dig som vært, når du disker op med et sund, nærende og yderst velsmagende måltid som dette.

På nuværende tidspunkt, kan ingen vidst være i tvivl om, at opskriften er en favorit hos mig.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegt lime-rødspætte med sprøde broccolifritter og gratineret blomkål
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Smørstegte rødspættefileter
  • 600-800 gram rødspættefileter
  • 2 lime
  • 50 gram smør til stegning
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Smørbagte broccolifritter
  • 1 stort broccoli (500 gram)
  • 50 gram smør
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
Ostegratineret dampet blomkål
  • 1 blomkål
  • 3 spsk pikantflødeost
  • 100 gram revet ost
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
Smørbagte broccolifritter
  1. Tænd ovenen på 180 grader varmluft.
  2. Skyl broccolihovedet og snit alle broccolibuketterne af langs med stokken.
  3. Flæk alle broccolibuketterne i tre til fire slices fra bunden og op mod blomsten.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel de flækkede broccolibuketter på bagepapiret.
  5. Smelt smøret i en kasserolle eller i en skål i mikroovnen (det tager typisk omkring 20-30 sekunder)
  6. Med en madpensel fordeles det smeltede smør ud over broccolifritterne. Krydr broccolifritterne med et godt skud havsalt og friskkværnet sort peber.
  7. Bag broccolifritterne i den forvarmede ovn i 20-25 minutter.
  8. Når broccolifritterne er gyldne, og broccoliblomsten en kende mørkere, er broccolifritterne klar til servering.
Ostegratineret dampet blomkål
  1. Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
  2. Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
  3. Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
  4. Stil det ildfaste fad i ovnen på den nederste bageplade, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter, sammen med broccolifritterne. Når osten er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.
Smørstegte rødspættefileter
  1. Halver den ene lime og pres saften ud over rødspættefileterne. Lad fisken marinere i limesaften. 10 minutter inden broccolifritterne og den ostegratinerede blomkål er færdig, påbegyndes smørstegningen af de limemarinerede rødspættefiletter.
  2. Tag en stor pande og smelt smøret. Læg fiskene på panden i ca. 1 minut per side. Stegetiden kan variere en smule, alt afhængigt af tykkelsen på fileterne. Tildæk evt. de færdige rødspættefiletter med stanniol, så de holder sig varme, mens resten tilberedes. Du kan også vælge at tage en ekstra pande i brug, hvis du gerne vil have rødspættefileterne tilberedt hurtigere.
  3. Krydr de smørstegte rødspættefileter salt og friskkværnet sort peber og server med bådskåret lime.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here