Opskrift på æggewraps / wraps af æg
Nyd den lækreste opskrift på æggewraps med kylling, salat og broccoli – Opskrift på hjemmelavede tortillas og burritos
Efter at have forsøgt mig med mange forskellige varianter at æggewraps ala tortillas og burritos, er opskriften her min favorit. Jeg skal hilse og sige, at ikke alle udgaverne blev lige gode, og en “madpandekage” skal jo helst hænge sammen.
Æggewraps ala tortillas/burritos er nemme at lave. De er elastiske nok til, at de kan rulles omkring fyldet, og så mætter de bedre end hvedetortillas.
Broccolien kan fint undlades, men ønsker du mere grønt i måltidet, så smager dampet broccoli med smør og havsalt skønt.
Kan smørklatten undværes? Ja, men lidt smeltet smør og et drys havsalt, får din dampede broccoli til at smage helt fantastisk.
Hvis du er den slankebevidste type, tænker du:
“Jamen, smørklatten tilfører jo overflødige kalorier”. Ja, det er på sin vis korrekt, og du kan naturligvis undlade smørret og spare kalorierne, men smør kan sagtens være en del af en sund balance med nydelse af smør i sunde mængder.
Arbejd målrettet med sunde mængder smør. Selv lidt smør, gør en forskel. Er du lidt af en smørtyv, kan en gradvis reducering af dit generelle smørindtag typisk gøre en stor forskel ift. at opnå vægttab og få bedre styr på vægten.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 8 æg
- 4 tsk loppefrøskaller / psyllium husk (kan erstattes med hvedemel - ikke LCHF)
- 1 tsk salt
- 100 gram pikantost (til at smøre de færdige æggewraps med)
- 10 gram smør (anvendes kun ved pandestegning)
- 500 gram kyllingbrystfilet
- + Dine favoritkrydderier (Jeg brugte salt, peber, paprika og en smule karry)
- 10 gram smør til stegning
- 4 små tomater
- 10 cm agurk
- ½ iceberg, spidskål eller andet salat
- 1 stor snackpeber
- 1 løg
- 1 broccoli
- 1 tsk smørklat til broccolien (kan undlades)
- Bland æg, loppefrøskaller(husk) og salt i en skål. Blend alle ingredienserne godt igennem til en lind dej. Dejens tykhed, kan evt. efterjusteres med en smule ekstra vand for tyndere eller husk for tykkere konsistens.
- Giv en stegepande en klat smør. Fordel dejen i et jævnt lag i smørret på den varme pande. Sørg for at have nok dej til at lave 4 æggewraps / madpandekager.
- Fordel dejen i et jævnt lag på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dine æggewraps i ovnen i 20-25 minutter.
- Steg kyllingebrystfileterne gyldne, i smør, på en varm pande. Skru derefter ned på lavt blus. Tildæk gryden med låg eller stanniol og giv dem cirka 10 minutter, alt afhængigt af tykkelsen. Kyllingebrystfileterne er færdige, når kernetemperaturen er 61. Skær kyllingen i tynde skiver.
- Rens og snit broccolien i buketter. Fyld en gryde med 1-2 cm vand, og damp broccolibuketterne i cirka 5 minutter.
- Mens broccolien dampes, snittes tomater, agurk, salat, snackpeber og løg i passende stykker.
- Smør pikantost på dine æggewraps / madpandekager, og fyld dem med den saftige kylling og den lækre blandede salat. Rul madpandekagen, og server den med dampet broccoli.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Der står man skal blande æg, kokos, revet ost….. Men der står ikke hvor meget revet ost der skal bruges
Godt set Stella.
Jeg har rettet instruktionerne til. I denne opskrift på tortillas, skal der ikke revet ost – Beklager
Jeg arbejder pt. på en opskrift, hvor revet ost indgår, derfor denne forvirring 😉
Ha’ det fantastisk