Smørstegt tortilla med kylling og blandet salat, dertil lun broccoli med smør

Smørstegt tortilla med kylling og blandet salat, dertil lun broccoli med smør
Smørstegt tortilla med kylling og blandet salat, dertil lun broccoli med smør

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  25min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Smørstegt tortilla med dit yndlingsfyld…

Så skulle det lige være, at få serveret en omgang lun broccoli med smør og havsalt dertil 🙂

Efter at have forsøgt mig med mange forskellige varianter at Low-Carb tortilla wraps, hvor af ikke alle opskrifterne blev lige gode, så er denne version et godt bud på en favorit. De her tortillawraps er nemme at lave, og så er de elastiske nok til at kunne rulles om fyldet.

Broccolien er med for at tilføje en ekstra dimension af grønt til måltidet. Med en klat smeltet smør og et drys havsalt, smager dampet broccoli med smør og havsalt djævelsk godt.

Smørklatten på broccolien har mindst to berettigelser. Dels tilfører smør smagsmæssigt værdi, og så hjælper smørklatten os med at optage de fedtopløselige vitaminer i broccoli.

“Så der er skam flere god grunde til at være lidt af en smørtyv 😉 – høhø”

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenf

5 from 1 reviews
Smørstegt tortilla med kylling og blandet salat, dertil lun broccoli med smør
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Tortilla wraps (4 pandekager)
  • 4 æg
  • 4 tsk fint kokosmel
  • 4 tsk loppefrøskaller / psyllium husk
  • 4-6 spsk vand
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • Pikantost (til at smøre de færdige tortillapandekager med)
  • Smør eller kokosolie til stegning
Kyllingefyldet
  • 500 gram kyllingebrystfillet
  • + Dine favoritkrydderier (Jeg brugte salt, peber, paprika og en smule karry)
  • Smør til stegning
Det grønne
  • 4 stk cocktail tomater
  • 10 cm agurk
  • ½ iceberg eller andet salat
  • 1 stor snackpeber
  • 1 løg
  • 1 broccoli
  • 1 lille gulerod
  • Smørklat til broccolien
Tilberedning
Tortilla wraps (4 pandekager)
  1. Bland æg, kokosmel, loppefrøskaller(husk), vand og salt i en skål. Blend alle ingredienserne godt igennem til en lind dej. Dejens tykhed, kan evt. efterjusteres med en smule ekstra vand eller husk.
  2. Grib en stor pande og smelt smør eller kokosolie ved høj varme. Fordel dejen i et jævnt på den varme pande. Forvent at kunne lave 4 tortillapandekager af dejen.
Kyllingefyldet
  1. Tag endnu en en stor pande og smelt en klat smør ved middel-høj varme.
  2. Skær kyllingebrystfilleterne i tynde stykker og forkæl kyllingen med dine ynglingskrydderier inden kyllingestykkerne steges i den varme smør på panden. Vend jævnligt rundt i kyllingestykkerne og tag dem af varmen, når alle stykkerne, er tilberedt.
Det grønne
  1. Rens og snit broccolien i buketter. Damp broccolibuketterne i 1-2 cm vand i en passende gryde i ca 5 minutter.
  2. Mens broccolien dampes, snittes tomater, agurk, salat, snackpeber og løg i passende stykker. Brug et juliennejern, spiralzier eller lignende til at strimle guleroden.
  3. Smør pikantost på tortillapandekagerne og fyld den smørstegte kylling og det sprøde salatfyld der i. Rul pandekagen og server med dampet broccoli og smør

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

2 KOMMENTARER

    • Godt set Stella.

      Jeg har rettet instruktionerne til. I denne opskrift på tortillas, skal der ikke revet ost – Beklager

      Jeg arbejder pt. på en opskrift, hvor revet ost indgår, derfor denne forvirring 😉

      Ha’ det fantastisk

Please enter your comment!
Please enter your name here