
4 Personer
Hands-on: 20min – Total tid: 25min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC
Smørstegt tortilla med dit yndlingsfyld…
Så skulle det lige være, at få serveret en omgang lun broccoli med smør og havsalt dertil 🙂
Efter at have forsøgt mig med mange forskellige varianter at Low-Carb tortilla wraps, hvor af ikke alle opskrifterne blev lige gode, så er denne version et godt bud på en favorit. De her tortillawraps er nemme at lave, og så er de elastiske nok til at kunne rulles om fyldet.
Broccolien er med for at tilføje en ekstra dimension af grønt til måltidet. Med en klat smeltet smør og et drys havsalt, smager dampet broccoli med smør og havsalt djævelsk godt.
Smørklatten på broccolien har mindst to berettigelser. Dels tilfører smør smagsmæssigt værdi, og så hjælper smørklatten os med at optage de fedtopløselige vitaminer i broccoli.
“Så der er skam flere god grunde til at være lidt af en smørtyv 😉 – høhø”
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenf
- 4 æg
- 4 tsk fint kokosmel
- 4 tsk loppefrøskaller / psyllium husk
- 4-6 spsk vand
- 1 tsk hav- eller stensalt
- Pikantost (til at smøre de færdige tortillapandekager med)
- Smør eller kokosolie til stegning
- 500 gram kyllingebrystfillet
- + Dine favoritkrydderier (Jeg brugte salt, peber, paprika og en smule karry)
- Smør til stegning
- 4 stk cocktail tomater
- 10 cm agurk
- ½ iceberg eller andet salat
- 1 stor snackpeber
- 1 løg
- 1 broccoli
- 1 lille gulerod
- Smørklat til broccolien
- Bland æg, kokosmel, loppefrøskaller(husk), vand og salt i en skål. Blend alle ingredienserne godt igennem til en lind dej. Dejens tykhed, kan evt. efterjusteres med en smule ekstra vand eller husk.
- Grib en stor pande og smelt smør eller kokosolie ved høj varme. Fordel dejen i et jævnt på den varme pande. Forvent at kunne lave 4 tortillapandekager af dejen.
- Tag endnu en en stor pande og smelt en klat smør ved middel-høj varme.
- Skær kyllingebrystfilleterne i tynde stykker og forkæl kyllingen med dine ynglingskrydderier inden kyllingestykkerne steges i den varme smør på panden. Vend jævnligt rundt i kyllingestykkerne og tag dem af varmen, når alle stykkerne, er tilberedt.
- Rens og snit broccolien i buketter. Damp broccolibuketterne i 1-2 cm vand i en passende gryde i ca 5 minutter.
- Mens broccolien dampes, snittes tomater, agurk, salat, snackpeber og løg i passende stykker. Brug et juliennejern, spiralzier eller lignende til at strimle guleroden.
- Smør pikantost på tortillapandekagerne og fyld den smørstegte kylling og det sprøde salatfyld der i. Rul pandekagen og server med dampet broccoli og smør
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
Der står man skal blande æg, kokos, revet ost….. Men der står ikke hvor meget revet ost der skal bruges
Godt set Stella.
Jeg har rettet instruktionerne til. I denne opskrift på tortillas, skal der ikke revet ost – Beklager
Jeg arbejder pt. på en opskrift, hvor revet ost indgår, derfor denne forvirring 😉
Ha’ det fantastisk