Lyst til hakkebøffer med spejlæg?
Prøv min klassiske favoritopskrift på saftige hakkebøffer med ost og spejlæg på bund af sprød salat » Nemt og lækker hverdagsmad
Du går ikke galt i byen med opskriften her, for hvem kan ikke lide hakkebøffer og spejlæg? Nemlig… de må kunne tælles på en hånd – haha!
Jeg synes i hvert fald, at saftige hakkebøffer med ost og spejlæg smager fabelagtigt. Og en ting jeg vil love dig, er at du får et smagfuldt måltid, som mætter dig både godt, behageligt og længe. Du skal naturligvis selv styre mængden, så den passer til dig.
Et enkelt måltid, som kan laves kvikt, hvis du har hænderne skruet ordentligt på.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800-1000 gram hakket oksekød
- 1 løg
- 2 terning oksebouillon opløst i 0,2 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
- 1 tsk friskkværnet sot peber
- + evt. andre favoritkrydderier
- 15 gram smør (til stegning, hvis ikke du bruger slip-let pande, og sparer kalorierne)
- ½ løg
- 10 cm agurk
- 2 tomater
- 2 håndfulde bladsalat
- 4 æg
- 4 skiver ost (kan undlades for færre kalorier)
- Skræl og snit løget fint.
- Bland løg med oksefars, bouillon, salt og peber. Form 8-10 hakkebøffer af oksefarsen.
- Lad smørret smelte på en stor pande ved høj varme. Når smørret er smeltet, brunes hakkebøfferne af på begge sider, inden du skruer ned på middel til lav varme. Lad hakkebøfferne hygge sig, mens du gør salaten klar.
- Når dine saftige hakkebøffer har stegt i cirka 5-7 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen, tages hakkebøfferne af panden og pakkes ind i stanniol (saftighedstrick).
- Skræl og snit løget. Skær løget i skiver og tryk løgringene fra hinanden.
- Snit agurk og tomat og anret det med bladsalat og løgringe på to tallerkener.
- Når hakkebøfferne er taget af panden, slås æggene ud i det resterende fedtstof på panden, hvorefter panden tildækkes med låg eller stanniol.
- Giv spejlæggene 4-5 minutter ved middel varme. Tjek spejlæggene undervejs, så du kan tage dine spejlæg af panden, når hviden er fast, og blommen er flydende (rusk lidt i panden for tjek).
- Når spejlæggene er færdige, anrettes bøfferne på salaten. Læg så osten på hakkebøfferne, og top af med et spejlæg ovenpå osten. Krydr med salt og peber.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Ja, den bedste !
Tusinde tak fordi du følger med og lader dig inspirere 😀
// Johnny Christensen