Smørstegte rødspættefileter med cremet blomkålsmos og sprød broccolisalat

Smørtstegte rødspættefileter med cremet blomkålsmos og sprød broccolisalat
Smørtstegte rødspættefileter med cremet blomkålsmos og sprød broccolisalat

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Smagfuld fiskeopskrift…

Her får du i hvert fald et virkeligt velsmagende anretning med fisk du kan prøve. Heldet var med mig forleden dag, hvor det lykkedes mig at fange en omgang rødspættefileter…

All right! Denne gang fangede jeg godt nok rødspætterne i det lokale supermarked 😉

Mange døjer en smule med at få fisk ind i det ugentlige kostprogram, og det er jo i den grad synd, når fisk er både sundt og smagfuldt. Fisk er en virkelig skøn måde at få varieret proteinkilderne i vores kost fra ko, kalv, lam, gris, fjerkræ osv.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte rødspættefileter med cremet blomkålsmos og sprød broccolisalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Smørstegte rødspættefileter
  • 800 gram rødspættefileter
  • ½ citron - saften skal anvendes
  • 25 gram smør til stegning
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
Cremet blomkålsmos
  • 1 blomkålshoved
  • 50-100 gram pikant flødeost (jo mindre, des færre kalorier)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sprød broccolisalat
  • 500 gram broccoli / 1 stort hoved
  • 1 lille rødløg (almindeligt løg kan anvendes)
  • 1 god dusk frisk persille
  • 3 spsk solsikkekerner
Dressing til broccolisalat
  • 2 dl creme fraiche 18 % (eller lavere fedtprocent for færre kalorier)
  • ½ lime/citron - saften skal anvendes
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt
Tilberedning
Blomkålsmos
  1. Start med at rense og skære blomkålshovedet i små grove stykker.
  2. Læg blomkålsstykkerne i en gryde tildækket af vand og lad det koge i 10-12 minutter til blomkålsstykkerne er møre.
  3. Hæld kogevandet fra og lad blomkålet dampe af, over en varm kogeplade i 5 minutter.
  4. Tag en elpisker og pisk pikant flødeosten, salt og peber i det møre blomkål. Pisk til blomkålsmosen er luftig og lækker.
Sprød broccolisalat
  1. Rens og snit små fine buketter af broccolihovedet. Blancher evt. buketterne kort, hvis du synes.
  2. Rens og snit ligeledes, den friske persille og rødløg.
  3. Bland dressingen til broccolisalaten i en skål, som kan rumme den færdige broccolisalat.
  4. Vend broccoli, persille og resten af ingredienserne til broccolisalaten, med dressingen i skålen.
  5. Gem en smule solsikkekerner og tranebær til topping.
Smørstegte rødspættefileter
  1. Pres citronsaft ud over rødspættefileterne. Lad gerne fisken marinere i citronsaften nogle minutter.
  2. Tag en stor pande og smelt smøret. Læg fiskene på panden i ca. 1 minut per side. Stegetiden kan variere en smule, alt afhængigt af tykkelsen på fileterne. Tænd evt. op for en ekstra pande, hvis du gerne vil have rødspættefileterne tilberedt hurtigere.
  3. Giv de smørstegte rødspættefileter en smule god salt og friskkværnet sort peber inden servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here