SODAVAND MED SUKKER FEDER OG ØDELÆGGER VÆGTTAB

SODAVAND MED SUKKER FEDER OG ØDELÆGGER VÆGTTAB
SODAVAND MED SUKKER FEDER OG ØDELÆGGER VÆGTTAB

SODAVAND KAN NEMT FEDE

3 dåser sodavand (med sukker) indeholder flere kalorier end en stor, snasket og velsmagende McBacon burger!

Bruger du sodavand (med sukker) som tørstslukker, og drømmer du om at få bedre styr på vægten, så kan blot en anelse omtanke, spare dig for utroligt mange kalorier og heraf afledte overflødige kilo fedt på sidebenene.

Når sodavand (med sukker) anvendes som tørstslukker, er det vigtigt at forstå vanens ret sandsynlige påvirkning på vores kropsvægt. Hvis ikke du endnu ikke har fanget pointen, så uddyber artiklen, hvorfor sodavand med sukker nemt kan have en fedende effekt.

Rolig nu! Artiklen præsenterer dig også for smarte og kalorielette alternativer, hvis du ønsker at reducere dit daglige kalorieindtag, så du kan opnå vægtbalance og vægttab.

SE OGSÅ: DE SMÅ DAGLIGE VALG GØR DIG FEDERE ELLER SLANKERE

 

HVAD MÆTTER DIG BEDST PR. KALORIE?

Sodavand med sukker har et højt kalorieindhold, hvilket nemt kan bidrage til vægtøgning. Dette skyldes, at drikkekalorier har en ekstremt dårlig mæthedsevne, hvilket betyder, at du sjældent vil føle dig mere mæt efter at have drukket fx sodavand med sukker.

Og hvis du oplever en mæthed efter at have drukket noget, så varer mætheden typisk kun ved i ekstremt kort tid, hvorefter sulten indfinder sig på ny. Drikkekalorier ender derfor ofte som et overskud af kalorier med stor risiko for vægtøgning over tid.

SE OGSÅ: HOLDER DU (STÆDIGT) FAST I SODAVAND MED SUKKER?

“Er det kalorierne værd?”, er ofte et godt spørgsmål, inden du igen “bare” rækker ud efter en sodavand med sukker.

 

HVORDAN ÆNDRER JEG MINE DRIKKEVANER?

Når vi ønsker at ændre “noget” i vores liv, går den mest holdbare vej typisk via gradvise forandringer. Sker forandringerne for hurtigt, lider vi ofte for store afsavn og gør de sunde ændringer uholdbare, og hvad nytter det så? Ingenting.

I forhold til dine drikkevaner, er der dog imidlertid andre veje at gå, end blot at reducere mængderne af sodavand med sukker i. Du kan nemlig gøre brug af de mange sukkerfrie, kalorielette og light alternativer, som kan nydes så længe dine tænder holder til det.

SE OGSÅ: NYDER DU LIGHT OG SUKKERFRIE (ASPARTAM) SODAVAND?

Du kan også udskifte dine nuværende drikkevaner gradvist til fx at drikke mere vand, te uden tilsat sukker og andet tilsætning. Meget te indeholder antioxidanter og har varierende smagsmuligheder. Grøn te er kendt for at have ekstra sundhedsmæssige fordele.

Det samme gælder, hvis du fx udskifter en mængde sodavand med sukker til fx kaffe. Husk dog at kaffen skal nydes sort uden tilsat sukker, mælk og andre tilføjelser, eller vil du nemt være lige vidt. Dog kan en “sjat” minimælk i kaffen være glimrende som alternativ.

Det afgørende mål ift. vægttab, er at skære ned på mængden af sodavand med sukker og andre kalorierige drikkevarer. Hav fokus på at gøre det gradvist fx ved at erstatte nogle af dine drikkevaner med de nævnte alternative muligheder ovenfor.

 

SPÆNDER SODAVAND BEN FOR DIN VÆGT?

At forstå konsekvenserne af drikkekaloriers ofte undervurderede og afgørende effekt på vores vægt, er ofte en nødvendig forudsætning for at lykkes.

Hvis du allerede nu ved, at dine drikkevaner er en af dine største benspændere for vægttab og vægtbalance, er du nu klædt godt på til at skabe holdbare forandringer. Drikkevanerne er et typisk sted, hvor rigtig mange kan justere en lille smule og opnå en stor effekt.

OBS: Drikkekalorier findes ikke kun i sodavand, for også juice, saftevand, mælk, alkohol, cafe latte mm. indeholder mange drikkekalorier.

SE OGSÅ: DINE KAFFEVANERS KALORIER KAN NEMT GØR DIG FEDERE

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE SODAVANDSVANER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her