HOLDER DU (STÆDIGT) FAST I SODAVAND MED SUKKER?

HOLDER DU (STÆDIGT) FAST I SODAVAND MED SUKKER
HOLDER DU (STÆDIGT) FAST I SODAVAND MED SUKKER

DRIKKER DU SODAVAND MED SUKKER?

Du kan sagtens fortsætte med stædigt at holde fast i sodavand med sukker i, mens du drømmer om at få styr på vægten, men…

Hvis du virkeligt ønsker at få bedre styr på vægten, så vil det typisk være nødvendigt, at du erkender, at drikkekalorier sandsynligvis er en stor benspænder for at lykkes.

Drikkekalorier er nemlig en af de typiske vaner, hvor mange indtager enormt mange “overflødige” kalorier.

Illustrationen, artiklen her og pointen omfatter naturligvis IKKE kun Pepsi, men også andre sodavand, juicer, din favorit latte, den “super-sunde” smoothie osv. – alt med kalorier i.

SE OGSÅ: Mere mæthed pr. kalorie er en genistreg til at få styr på vægten

Når du drikker kalorier op, får du ringe mæthed pr. kalorie, hvilket øger risikoen for kalorieoverskud og vægtøgning.

SE OGSÅ: MERE MÆTHED PR. KALORIE HJÆLPER DIG TIL VÆGTTAB

 

Tag en god snak med din stædighed

Stædighed kan være en stor hindring for at ændre vaner, især når det kommer til at ændre vores kostvaner. Mange mennesker er stædige og modvillige i forhold til at ændre bestemte vaner, selv når de er klar over, at en vaneændring vil være til deres fordel.

Selvom det er velkendt, at sukkerholdige drikke ikke ligefrem er sundhedsfremmende og kan føre til vægtøgning, holder mange stædigt fast i sodavand med sukker.

Hvad er vigtigst: Stædigt at holde fast i dine drikkekalorier eller hjælpe dig selv hen i mod din drømmevægt?

Valget er 100% dit. Jeg håber, artiklen og illustrationen sætter drikkekalorier i et nyt perspektiv.

Din stædighed kan føre til manglende motivation, manglende viljestyrke og selvdisciplin, at du bliver defensiv, når du ind i mellem mindes om din “dårlige” vanes uhensigtsmæssighed.

Og når/hvis andre påpeger din sukker-vane som uhensigtsmæssige, vil du nemt kunne føle dig kritiseret eller angrebet, hvilket kan gøre dig endnu mere stædig på at holde fast.

SE OGSÅ: SYNLIGGØR SPISEVANERNE OG OPNÅ HOLDBART VÆGTTAB

 

Sådan arbejder du med din stædighed

For at overvinde din stædighed, så den ikke står i vejen for at ændre vaner, er det vigtigt at have din motivation for forandring er stærkere end stædigheden. Find helt ind til den dybe mening bag forandringen: Hvorfor er det meningsfuldt for dig?

SE OGSÅ: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

Det kan i den forbindelse være hjælpsomt at søge støtte og rådgivning fra venner, familie eller investere i en professionel behandler, der kan give viden, vejledning og værktøjer til at arbejde med din stædighed, bryde “dårlige” vaner og opbygge nye og sundere vaner.

SE OGSÅ: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

 

Sådan tager du første skridt i forandringen

Når du har fuldstædig klarhed over “DIT HVORFOR” bag forandringen, og du inderst inde ved, at forandringen fx ift. vægttab er vigtigere end din stædighed, så start her:

Begynd at reducere dit indtag af sukkerholdige drikkevare gradvist (stille og roligt), i stedet for at forsøge at stoppe helt fra den ene dag til den anden.

Finde erstatninger for sukkerholdige drikke som fx sukkerfri sodavand eller vand med smag, som kan hjælpe med at reducere trangen til sukkerholdige drikke.

SE OGSÅ: DINE “SUNDE” SMOOTHIES KAN SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

Kort sagt kan stædighed være en stor hindring for at ændre vaner, men med den rette motivation, indstilling og støtte kan det lykkes at ændre vaner og skabe en sundere livsstil.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE DRIKKEVANER

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her