Veltilberedt oksesteak med smørstegte svampe og dampet grønt

Sous Vide tilberedt oksesteak med smørstegte svampe og dampet grønt
Sous Vide tilberedt oksesteak med smørstegte svampe og dampet grønt

4 Personer

Hands-on: 15min – Total tid: 30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

En stor-favorit i mit madunivers…

I denne opskrift slår jeg et slag for Sous Vide tilberedningsmetoden. Jeg giver dig naturligvis også en alternativ tilberedningsmetode, i er med alle og enhver ikke endnu har investeret i en vakuumpakker og Sous Vide. Vælg den metode som passer til dig!

Sous Vide betyder  tilberedning i vakuum og foregår ved at fx en oksesteak vakuumpakkes og tilberedes i et vandbad med en konstant temperatur, tilpasset kødets ønskede kernetemperatur.

Sous Vide omtales ofte som metoden, der kan gøre amatører til mesterkokke. Det er nu  heller ikke helt løgn. Jeg har anvendt Sous vide i min madlavning i flere år, og jeg vil sige uden at blinke, at det er en af mine bedste investeringer nogensinde.

Sous Vide metoden anvendes i stor stil af restauranter, og det er ret tænkeligt at Sous Vide, har været anvendt som tilberedning, hvis din steg, bøf, steak eller lignende, er supermør og har præcis samme tilberedningsfarve(rød eller rosa) fra kant til kant.

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Sous Vide tilberedt oksesteak med smørstegte svampe og dampet grønt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 4 stk 150 - 200 grams Black Angus oksesteaks
  • 1 stk broccolihoved
  • 1 stk blomkålshoved
  • 500 gram champignons
Hvidløgs-persillesmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  • Smør til persille-hvidløgssmør (kan udskiftes med fløde- eller friskost for færre kalorier)
  • 1 god dusk frisk persille
  • 2-4 store fed hvidløg
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt
  • 1 spsk smør til stegning
Tilberedning
Sådan tilbereder du dine oksesteaks på panden
  1. Grib en stor pande, og lad en klat smør smelte på panden ved høj varme. Når smøret er smeltet, krydres dine oksesteaks og lægges ned i smøret.
  2. Giv oksesteaksene 1 minut på hver side ved høj varme. Sluk for kogepladen og giv dem 1 minut mere på hver side.
  3. Lad herefter dine steaks hvile i 5 minutter på et skærebræt.
Sådan tilbereder du dine oksesteaks i Sous Vide
  1. Tænd din Sous Vide på 54 grader (rød til rosa). Har du ingen Sous Vide, steges oksesteaksene på en pande med smør ved middel til høj varme til kødsaften er rosa.
  2. Krydr dine oksesteaks og vakuumpak så de fire oksesteaks. Læg dem i Sous Vide i 2 timer.
  3. Efter 2 timer tages de fire oksesteaks op af Sous Vide'n. Vakuumpakningen fjernes og de fire oksesteaks vendes kvikt i varmt smør på en pande. (15-20 sekunder på hver side.)
Sådan laver du hvidløgs-persillesmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  1. Tag en passende mængde smør ud 15 minutter før, du vil lave persille-hvidløgssmøret.
  2. Rens og hak den friske persille fint og pres hvidløgene ned i den nu bløde smør. Tilføj gerne lidt hav- eller stensalt i smøret, bland ingredienserne godt rundt og frys smøret ned.
Sådan tilbereder du champignoner, blomkål og broccoli
  1. Rens og skær buketter af blomkål og broccoli og læg buketterne i en gryde med 1-2 cm vand. og kog buketterne i cirka 10 minutter.
  2. Rens og steg champignonerne ved høj varme på en pande i smør. Anvend gerne panden hvorpå du stegte dine oksesteaks.
  3. Anret oksesteak med smørstegte svampe og dampet grønt på en tallerken og server med perille-hvidløgssmør.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here