Saftige oksesteaks, stegte champignoner og blomkåls- og broccolibuketter

Saftige oksesteaks, stegte champignoner og blomkåls- og broccolibuketter
Saftige oksesteaks, stegte champignoner og blomkåls- og broccolibuketter

Prøv saftige oksesteaks med champignoner og grønt

Her får du en fantastisk madopskrift på saftige oksesteaks, stegte champignoner og dampede blomkåls- og broccolibuketter

Ja, madopskriften tager udgangspunkt i Sous Vide tilberedningsmetoden, men jeg giver dig naturligvis en alternativ tilberedningsmetode. Jeg ved, at ikke alle har investeret i en vakuumpakker og Sous Vide – og her på siden skal alle kunne være med.

 

Hvad er Sous Vide og hvorfor er tilberedningsmetoden god?

Sous Vide betyder tilberedning i vakuum. Sous Vide foregår ved, at fx en oksesteak vakuumpakkes og tilberedes i et vandbad, der holdes på en konstant temperatur, tilpasset kødets ønskede slut-kernetemperatur.

Sous Vide omtales ofte som metoden, der gør amatører til mesterkokke. Det er nu heller ikke helt løgn. Sous vide er nemt, lækkert og altid perfekt tilberedt.

 

10 års Sous Vide Jubilæum i 2023 med restauranternes genistreg

Jeg fik et minde på Facebook forleden, og jeg kan konstatere, at jeg har anvendt Sous vide i min madlavning siden 15. Juni 2013. Det er en af mine bedste investeringer i køkken- og madtilberedningsudstyr nogensinde, og kan anbefales.

Sous Vide metoden er blevet anvendt af restauranter i årevis. Det er ret tænkeligt, at hvis din steg, bøf, steak eller lignende, er supermør og har præcis samme farve (rød eller rosa) fra kant til kant, så er Sous Vide anvendt som tilberedningsmetode.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftige oksesteaks, stegte champignoner og blomkåls- og broccolibuketter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 4 stk 150 - 200 grams Black Angus oksesteaks
  • 1 stk broccolihoved
  • 1 stk blomkålshoved
  • 500 gram champignoner
  • 1 spsk smør til stegning af champignonerne
Hvidløgs-persillesmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  • Smør til persille-hvidløgssmør (kan udskiftes med fløde- eller friskost for færre kalorier)
  • 1 god dusk frisk persille
  • 2-4 store fed hvidløg
  • ½ tsk sort peber
  • ½ tsk salt
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du saftige oksesteaks på panden
  1. Grib en stor pande, og lad en klat smør smelte på panden ved høj varme. Når smørret er smeltet, krydres dine oksesteaks og lægges ned i smørret.
  2. Giv oksesteaksene 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned for kogepladen, og giv dine oksesteaks 1 minut mere på hver side.
  3. Lad herefter dine saftige oksesteaks hvile i 5 minutter på et skærebræt.
Sådan tilbereder du saftige oksesteaks i Sous Vide
  1. Tænd din Sous Vide på 54 grader (rød til rosa).
  2. Krydr dine oksesteaks og vakuumpak så de fire oksesteaks. Læg dem i Sous Vide i 2 timer.
  3. Efter 2 timer tages de fire oksesteaks op af Sous Vide'n. Vakuumpakningen fjernes og de fire oksesteaks steges evt. lynhurtigt (max 15-20 sekunder) i en klat smeltet smør på en pande.
Sådan laver du hvidløgs-persillesmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  1. Tag en passende mængde smør ud 15 minutter før, du vil lave persille-hvidløgssmørret.
  2. Rens og hak den friske persille fint og pres hvidløgene ned i den nu bløde smør. Tilføj gerne lidt hav- eller stensalt i smørret, bland ingredienserne godt rundt og frys smørret ned.
Sådan tilbereder du champignoner, blomkål og broccoli
  1. Rens og skær buketter af blomkål og broccoli og læg buketterne i en gryde med 1-2 cm vand, og kog buketterne i cirka 8-10 minutter.
  2. Rens og steg champignonerne ved høj varme på en pande i smør. Anvend gerne panden, hvorpå du afslutningsvis stegte dine saftige oksesteaks.
  3. Anret de saftige oksesteaks med de smørstegte champignoner og de dampede blomkål- og broccolibuketter på en tallerken. Server anretningen med persille-hvidløgssmør.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here