SPISER DU HELE CHIPSPOSEN? PRØV DETTE SLANKETRICK

SPISER DU HELE CHIPSPOSEN? » SÅ PRØV DETTE TRICK
SPISER DU HELE CHIPSPOSEN? » SÅ PRØV DETTE TRICK

DET ER RET “NORMALT” AT SPISE OP

Du har ikke rygrad som en regnorm, fordi du (ligesom de fleste andre) spiser hele posen, når fristelserne, står lige foran næsen på dig

Der skal umådelig stor viljestyrke og selvkontrol til spise lidt, hvis dine yndlingsfristelser står lige foran næsen på dig. Det er urimeligt hårdt arbejde at modstå fristelser, der synlige, tilgængelige, attraktive og belønnende, og den går sjældent sidst på dagen.

Vi tror, håber og overbeviser os selv om, at vi SKAL kunne udvise selvkontrol, til at modstå urimelige fristelser, for det kan alle andre jo. NEJ, det kan alle andre ikke.

Selvsnak af denne slags, er ofte blot demotiverende, selvsaboterende og selvforstærkende i forhold til den selv samme uønskede adfærd. Selvkritikken, selvbebrejdelserne og din dårlige samvittighed er svære følelser, der kan “kræve” endnu mere “syndig” spisning.

Ikke fordi mere spisning løser din dårlige samvittighed eller fjerner din hårde selvkritik, men det dulmer de svære og ubehagelige følelser for en kort stund. Symptombehandling, er hvad mange griber ud efter, når de oplever svære følelser af forskellige årsager.

LÆS OGSÅ: SÅ MEGET FEDER DIN UGENTLIGE CHIPS-SPISNING PÅ 1 ÅR

Spiser du (også) typisk hele posen, skålen, portionen osv.?

Det er meget få mennesker, der ikke spiser mere end ønsket, når favoritfristelser står lige foran næsen af os. Det vil de fleste mennesker gøre, når automat-armen igangsættes sidst på dagen foran en alt for stor mængde tilgængelige fristelserne er frit tilgængelige.

Pludselig er posen, skålen og portionen tom… igen!

Stop din selvkritik, og brug din energi på, at hjælpe dig selv bedre fremover. Køb og servér mindre poser, skåle og portioner, og nyd sunde mængder fristelser med god samvittighed.

“Jamen, jeg får jo mere for pengene ved at købe stort ind…” Ja, du får i hvert fald flere uimodståelige fristelser med hjem, der kræver din selvkontrol at modstå. En selvkontrol, du sjældent har sidst på dagen, hvorfor du igen havner i en ond spiral.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

Tag situationskontrol, fremfor at satse på selvkontrol

OVERSE IKKE FØLGENDE:

  1. At du ofte, ligesom de fleste andre, vil have utroligt svært ved at styre og moderere store mængder tilgængelige fristelser af chips, slik, junkfood og “indsæt selv fristelser”.
  2. At det vi køber med hjem, det spiser vi eller vores skønne familiemedlemmer.
  3. At synlighed og tilgængelig af fristelser, øger sandsynlighed for at vi spiser mere.

KENDER DU DIG SELV GODT? Så overvej at betale lidt mere pr. 100 gram sprødt, lækkert, sødt osv. Køb en mindre pose, portion osv., som du nemmere kan styre.

SE OGSÅ: Enkelt, men effektivt slanketrick til at få bedre styr på vægten!

Når du alligevel får fyldt fristende storkøb i indkøbskurven, så portionspak med stramme knuder, portionsanret og gem fristelser væk, så de er mindre synlige og tilgængelige.

Selvbevidsthed og situationskontrol er dine stærkeste våben!

 

FÅ BEDRE STYR PÅ MÆNGDERNE

 

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

  1. Fint indlæg og jeg kan tilføje: Får du trang til snacks så forkæl i stedet dig selv med at planlægge dit næste lækre og sunde måltid, og indtil da hyg dig med en gåtur, en hobby, en kop kaffe, eller en god bog.

    • Mange tak, og god pointe der. Vores trang og i øvrigt andre følelser kommer typisk i bølger, hvorfor det ofte giver mening at “surfe på bølgen” af trang, fremfor altid bare at give efter med det samme. Her er din forslag og gode ideer lige SPOT-ON!

      Tak fordi du følger med Rikke – Smuk dag til dig 😉

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her