Sprød broccolisalat med squash, tomater, cremet feta og græskarkerner

Sprød broccolisalat med squash, tomater, cremet feta og græskarkerner
Sprød broccolisalat med squash, tomater, cremet feta og græskarkerner

Simpel tilbehørsopskrift på broccolisalat

Prøv denne sprøde broccolisalat med squash, tomater, cremet feta og græskarkerner sammen med dine livretter

Spiser du nok grøntsager?

Det er nok ikke første gang du høre det spørgsmål? Måske har du fået spørgsmålet fra en i din omgangskreds. Måske har du selv stillet dig spørgsmålet i en selvrealiserende stund, fordi du et eller andet sted godt ved, at du ikke får spist nok af de grønne vitaminbomber.

Da jeg for år tilbage stillede mig selv spørgsmålet, var svaret sole klart: “Nej, jeg får ikke spist nok grøntsager.”

Jeg er ret handlingsorienteret, så jeg gravede straks et spadestik dybere, og supplerede med endnu et spørgsmål: “Hvad er årsagen til, jeg ikke spiser nok grønt?”

Efter jeg havde tænkt lidt over spørgsmålet, indså jeg følgende:

  • Jeg synes de salat- og grøntsagsanretninger var smagsmæssigt triste.
  • Jeg synes de salater jeg lavede (altid iceberg, tomat og agurk) var r**kedelige.
  • Jeg synes ikke de salat- og grøntsagsanretninger var visuelt flotte og tiltalende.

Nu var de mest essentielle udfordringer klarlagt, så manglede jeg bare at bringe de løsningorienterede spørgsmål på banen, for at komme videre: “Hvad skal der til for at løse udfordringerne, så jeg kommer til at spise flere grøntsager?”

  • Jeg lærte mig selv at smør på dampet broccoli, ost på blomkål i ovnen, og olivenolie, pesto og dips, er en fantastisk måde at løfte smagsoplevelsen på de grønne herligheder.
  • Jeg gik på opdagelse og lærte mig selv, at lave mere farverige salater af mange flere forskellige ingredienser, end jeg hidtil havde anvendt.
  • Jeg begyndte at undlade at rode alle salatingredienserne sammen i en pærevælling, at bruge fade til anretningerne i stedet for skåle, og toppe salaterne af med nødder, kerner, bær, feta osv., hvilket løfter salaterne både visuelt og smagsmæssigt.

Indtil videre kan du finde alle mine salat- og tilbehørsopskrifter lige her…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprød broccolisalat med squash, tomater, cremet feta og græskarkerner
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 broccoli
  • 1 squash
  • 1 rød snackpeber
  • 6 cocktailtomater
  • 1 gulerod
  • 75-100 gram fetaost / salatost / puckost
  • 1 spsk græskarkerner
Sådan gør du:
  1. Skyl broccolien og snit den i små halverede buketter. I en gryde med lidt vand dampes broccolien i 1-2 minutter, hvorefter den afkøles under rendende vand.
  2. Mens broccolien hygger sig, snittes snackpeber i små tern. Squash og gulerod skælles og strimles og cocktailtomaterne skæres i kvarte.
  3. Byg salaten op med strimlet squash og gulerod i fadets bund. Herefter de afkølede broccolibuketter. Top til sidst af med cremet feta i tern og græskarkerner.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

– Bon appétit –

SKAB EN KROP OG ET LIV DU ELSKER, mens du nyder processen! START HER

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here