
Hvad siger du til kylling med lækre grøntsager?
Prøv denne skønne opskrift på ovnstegt kylling med ostegratineret aubergine og nem broccolisalat » Perfekt til hverdag og weekend!
Opskriften er ligeledes genial gæstemad, i er med at størstedelen af måltidet kan forberedes på forhånd.
Indrømmet! Opskriften er ideel at hive frem på dage, hvor du føler dig i overskud med lyst til madlavning, der smag så fuglene synger. Få du gæster står det dig frit for at lave al forberedelsen af opskriftens elementer i god tid inden evt. gæster ankommer.
Lad os ikke trække indledningen længere ud. Nu går vi til opskriften 😉
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
Ovnstegt kylling med ostegratineret aubergine og nem broccolisalat
Forfatter: Johnny Christensen
Hands-on tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Sprødstegt kylling
- 1 kg kyllinge-overlår
- Paprika
- Friskkværnet sort peber
- Salt
Broccoli-aspagessalat
- 400 - 500 gram broccolibuketter
- 250 gram grønne asparges
- 100 gram bacon i tern
- 2 spsk solsikkekerner
Ovnbagt aubergine
- 2 auberginer
- 100 gram parmesanost
- Tørret basilikum
- Salt
Sådan gør du:
Sådan laver du sprødstegt kylling
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og placer kyllingestykkerne på bagepladen. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber og paprika.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag kyllingen i 50 minutter.
Sådan laver du broccoli-aspargessalaten
- Grib en pande og steg baconternene sprøde.
- Bring 1 centimeter vand i kog i en passende gryde.
- Knæk bunden af de grønne asparges.
- Skyld broccolibuketter og asparges, og hæld begge dele i gryden med kogende vand.
- Dæk gryden til med låg, og dampkog broccoli og asparges i 3-4 minutter. Køl herefter broccoli og asparges ned under rindende koldt vand.
- Hæld vandet fra broccolibuketterne og aspargesene. Snit aspargene groft, inden stykkerne kombineres med broccoli, sprøde bacontern og solsikkekerner.
Sådan laver du ostegratineret aubergine
- Skyl auberginerne og skær toppen af. Snit herefter begge auberginer i cirka 1 centimeter tykke skiver.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og placer dine aubergineskiver på bagepladen.
- Krydr aubergineskiverne med havsalt og basilikum. Top aubergineskiverne af med revet parmesanost.
- Bag aubergineskiverne i ovnen i cirka 10-15 minutter til sidst i kyllingens tilberedningstid. Når parmesanosten er gylden og gratineret, er dine ostegratineret aubergine klar til servering.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
I love what you do with vegetables, so many good ideas. I don’t speak Danish but read enough to understand the instructions. Thanks from Canada.
Hi Linda
Your feedback is much appreciated – thanks 😀
Have a lovely Christmas 😉