Sprødstegte kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og saftig broccoli

Sprødstegte kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og saftig broccoli
Sprødstegte kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og saftig broccoli

Hvad siger du til sprøde kyllingeoverlår med grønt?

Prøv en nem, sund og lækker opskrift på sprødstegte kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og saftig broccoli » Perfekt hverdagslivret

Når hverdagene trækker tænder ud, og maden gerne må klares hurtigt, men gerne må være sund, lækker og mættende, så har du her en fremragende opskrift.

Både en pose kyllingeoverlår og broccolibuketter er lige til at have i fryseren. Det eneste der kræver en smule ekstra indsats fra din side er knoldsellerirøstiene.

Her kan du sagtens vælge nemmere, men lov mig at prøve knoldsellerirøstiene. De er en klar personlig favorit, og så tilberedes de i ovnen ligesom kyllingeoverlårene.

Vil du have vildt nem (og sund) mad klar i en fart, så lav dobbelt portioner af din mad, og smid dine portionsanrettede sunde livretter i fryseren.

En anden mulighed er at lave mad to dage i træk, og så veksle mellem “resterne” hen over de følgende to dage. Der er mange muligheder for at være smart, og samtidigt spise sundt selvom hverdagen er travl.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprødstegte kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og saftig broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kyllingeoverlår
  • 1-1,5 kg frosne kyllingeoverlår
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk salt
Knoldsellerirøsti cirka 12 stk
  • ½ knoldselleri (cirka 500 gram)
  • 75 gram revet mozzarellaost
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • 3 knsp friskkværnet peber
Dampet broccoli
  • 400-500 gram broccoli buketter
Sådan gør du:
Sådan laver du kyllingeoverlårene
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel kyllingeoverlårene på bagepladen.
  3. Krydr kyllingeoverlårene med salt og peber (samt evt. andre krydderifavoritter). Sæt herefter kyllingen i ovnen.
  4. Efter 50-55 minutter er kyllingeoverlårene tilberedt færdig og skindet er sprødt.
Sådan laver du knoldsellerirøstiene
  1. Når kyllingeoverlårene er sat i ovnen, klargøres knoldsellerirøstiene.
  2. Med en kniv fjernes skrællen på knoldselleriet. Grovdel herefter knoldselleriet i mindre stykker.
  3. Kør stykkerne gennem din foodprocessors mellemste rivejern. Alternativt kan knoldselleristykkerne rives på et almindeligt rivejern.
  4. I en skål blandes det revne knoldselleri med æg, salt, peber og revet mozzarellaost.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir. Pres håndfulde af knoldselleri-æggemassen, så evt. overskydende væde forsvinder, og form så 12 knoldsellerirösti på bagepladen.
  6. Sæt dine knoldsellerirösti i ovnen, når der er cirka 20 minutter tilbage af bagetiden. Vend røstiene rundt efter 10 minutter, og lad dem bage færdig sammen med kyllingen.
  7. Server dine gyldne og sprøde knoldsellerirøsti med dine sprødstegte kyllingeoverlår og dampet broccoli.
Sådan tilbereder du dampet broccoli
  1. Når der er cirka 15 minutter tilbage inden spisetid, hældes 1 centimeter vand i bunden af en gryde.
  2. Tilsæt broccolibuketterne og bring vandet i kog.
  3. Efter cirka 4-5 minutter dampkogning, er broccolibuketterne klar til servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

4 KOMMENTARER

  1. Kan man gøre røsti frysevenlige ved at stege halv tid og putte dem i fryseren?…. Og så tilberede dem fra Frost ved behov?
    Eller hvordan ville du oparbejde et lille lager på Frost?

    • Hej Jane, Tak fordi du føler med…

      Jeg vil gøre præcis det, du foreslår, hvis du ønsker sprødhed i dine genopvarmede røsti.

      Følg opskriften, men tag fryseportionen ud lidt inden dem, du skal spise på dagen. Det giver røstiene bedre genopvarmningsegenskaber.

      God fornøjelse – håber du får en fantastisk dag 😀

      // Johnny Christensen

Please enter your comment!
Please enter your name here