Sprødstegt kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og dampet broccoli

Sprødstegt kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og dampet broccoli
Sprødstegt kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og dampet broccoli

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 60min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Simpelt, let og lækkert måltid…

Når hverdagene trækker tænder ud, og maden gerne må forsimples, være let at lave, og samtidig skal være sund, lækker og mættende, så har du her en fremragende opskrift.

En pose kyllingeoverlår er lige til at have i fryseren, broccolibuketterne ligeså. Det eneste der som sådan kræver en smule ekstra indsats fra din side er knoldsellerirøstiene.

Her kan du sagtens vælge nemmere, men lov mig at prøve knoldsellerirøstiene, første gang du prøver laver opskriften, for de er knageme gode. De er klar personlig favorit hos mig!

Tip! Skal maden være rigtig nem i hverdagene, så overvej at lave dobbelt portioner af alle opskrifter, så kan du nemt få aftensmaden eller frokosten klaret dagen efter.

Tip! En anden mulighed er at lave mad to dage i træk, og så veksle mellem “resterne” hen over de følgende to dage. Der er mange muligheder for at være smart, og samtidigt spise sundt selvom hverdagen er travl.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprødstegt kyllingeoverlår med knoldsellerirøsti og dampet broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Kyllingeoverlår
  • 1-1,5 kg frosne kyllingeoverlår
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk salt
Knoldsellerirøsti cirka 12 stk
  • ½ knoldselleri (cirka 500 gram)
  • 75 gram revet mozzarellaost
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • 3 knsp friskkværnet peber
Dampet broccoli
  • 400-500 gram broccoli buketter
Tilberedning
Sådan laver du kyllingeoverlårene
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel kyllingeoverlårene på bagepladen.
  3. Krydr kyllingeoverlårene med salt og peber (samt evt. andre krydderifavoritter). Sæt herefter kyllingen i ovnen.
  4. Efter 50-55 minutter er kyllingeoverlårene tilberedt færdig og skindet er sprødt.
Sådan laver du knoldsellerirøstiene
  1. Når kyllingeoverlårene er sat i ovnen, klargøres knoldsellerirøstiene.
  2. Med en kniv fjernes skrællen på knoldselleriet. Grovdel herefter knoldselleriet i mindre stykker.
  3. Kør stykkerne gennem din foodprocessors mellemste rivejern. Alternativt kan knoldselleristykkerne rives på et almindeligt rivejern.
  4. I en skål blandes det revne knoldselleri med æg, salt, peber og revet mozzarellaost.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir. Pres håndfulde af knoldselleri-æggemassen, så evt. overskydende væde forsvinder, og form så 12 knoldsellerirösti på bagepladen.
  6. Sæt dine knoldsellerirösti i ovnen, når der er cirka 20 minutter tilbage af bagetiden. Vend røstiene rundt efter 10 minutter, og lad dem bage færdig sammen med kyllingen.
  7. Server dine gyldne og sprøde knoldsellerirøsti med dine sprødstegte kyllingeoverlår og dampet broccoli.
Sådan tilbereder du dampet broccoli
  1. Når der er cirka 15 minutter tilbage inden spisetid, hældes 1 centimeter vand i bunden af en gryde.
  2. Tilsæt broccolibuketterne og bring vandet i kog.
  3. Efter cirka 4-5 minutter dampkogning, er broccolibuketterne klar til servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here