Opskrift på Squash-pasta a la carbonara
Squash-pasta a la carbonara med bacon, skinke, spidskål og cremet ostesovs » Nyd en nem og sund carbonara opskrift
Jeg har altid holdt meget at en cremet pasta carbonara. Jeg har dog gradvist gennem årene erstattet en større del af almindelig pasta med flere grøntsager, og i den forbindelse udviklet opskriften på bl.a. squash-pasta a la carbonara.
I mine pastafavoritter, har jeg vænnet mig til at skifte den mere energitætte pasta ud med mindre energitæt squashpasta, fintsnittet spidskål, strimlet kinaradise og andet grønt.
Jeg nyder stadigvæk almindelig pasta lejlighedsvist, men bruger altså grøntsager langt oftere i mine “pastafavoritter”, og jeg savner ikke mine gamle pastavaner.
Måske du finder stor glæde i at nyde pasta fra tid til anden, og det er bare så fint. Vi skal altid huske på, at vi kan nyde det mest, hvis blot vi formår at nyde sunde mængder!
En sund vægtbalance handler i højere grad om, vores evne til at indtage sunde mængder, og i mindre grad om de enkelte fødevarer, vi indtager.
Første skridt kan være, at erstatte hele eller dele af pastaen i dine pastaretter med mindre energitætte alternativer fx squashpasta. Lad dig gerne inspirere af mine mange opskrifter, og find selv flere gode alternativer, du kan afprøve i dine hverdagslivretter.
I øvrigt, har jeg fundet ud af, at det jeg reelt elsker ved en god carbonara, er den cremede ostesovs, og den nyder jeg fortsat, selvom pastaen er udskiftet med grønt.
Opskriften er en personlig favoritopskrift, så jeg håber du kan lide den!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 1 spidskål
- 2 squash / zucchini
- 1 bundt forårsløg
- 200 gram bacon i tern eller snittet Italiensk pancetta
- 400 gram skinkestrimler eller andet småkød
- 200 gram flødeost med smag af pikant, krydderurter eller neutral
- 1 terning bouillon fx svine-, hønse-, okse- eller grøntsagssmag
- 50 gram revet parmesanost
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- I en slip-let gryde steges bacontern og skinke sprød.
- Læg forsigtigt den sprøde bacon og skinke til side på en tallerken. Den overskydende baconfedt kan med fordel hældes af panden, hvis du ønsker at spare en del kalorier i ostesovsen.
- Tilføj flødeost, bouillonterningen og halvdelen af parmesanosten til gryden, og lad det smelte sammen under kyndig omrøring ved middel varme.
- Snit spidskålen på dit mandolinjerns fineste indstilling eller klar snitningen med kniv. Med et juliennejern rives pastalignende strimler af de to squash. Snit forårsløgene fint med en kniv.
- Server den snittede spidskål og strimlet squash med ostesovs, sprød bacon og skinkesmåkød, og top herligheden af med forårsløg og ekstra parmesanost.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Nøj den er god, men når nu min mand ikke spiser LCHF, så er der altså ikke nok sovs ;). Jeg bliver nød til at lave en potion mere til i resterne i morgen :D.
Tak for din altid skønne madopskrifter.
Hvor er det skønt at høre, du kan lide opskriften 😀
Godt du har fundet en løsning op udfordringen… hehe
Velbekomme – Ha’ en fantastisk dag Pia 😉