Squash-spidskåls-carbonara med sprød bacon og skinkesmåkød

Squash-spidskåls-carbonara med sprød bacon og skinkesmåkød - LCHF
Squash-spidskåls-carbonara med sprød bacon og skinkesmåkød - LCHF

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Himmelsk grøntsagsudgave…

Jeg har altid holdt meget at en cremet pasta carbonara. Nu om dage spiser jeg meget sjældent pasta. I stedet skifter jeg typisk den energitætte pasta med noget mindre kalorietæt squashpasta, fintsnittet spidskål, strimlet kinaradise eller anden grøntsag.

Personligt savner jeg ikke pasta, men vi er forskellige. Måske du finder stor glæde i at nyde pasta fra tid til anden, og det er bare så fint. Vi skal altid huske på, at den sunde balance handler mest om hvilke mængder vi indtager, og meget lidt om enkelte fødevarer.

Tip! Nu har du i hvert fald op til flere alternativer, du kan prøve at erstatte hele eller dele af dine pastaretter med.

I øvrigt, så har jeg fundet ud af, at det jeg reelt elsker ved en god carbonara, er den cremede ostesovs, og den nyder jeg fortsat selvom kalorieindholdet fra pastaten er nedjusteret i denne Low-Carb grøntsagscarbonara.

Opskriften her en en personlig favoritopskrift, så jeg håber du kan lide den 😉

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Squash-spidskåls-carbonara med sprød bacon og skinkesmåkød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 spidskål
  • 2 squash / zucchini
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 gram bacon i tern eller snittet Italiensk pancetta
  • 400 gram skinkestrimler eller andet småkød
Ostesovsen
  • 3 æg
  • 200 gram flødeost med smag af pikant, krydderurter eller neutral
  • 100 gram revet parmesanost
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. I en slip-let gryde steges bacontern og skinke sprød.
  2. Læg forsigtigt den sprøde bacon og skinke til side på en tallerken.
  3. Tilføj flødeost, halvdelen af parmesanosten og æg til gryden, og lad det smelte sammen under kyndig omrøring ved middel varme.
  4. Snit spidskålen på dit mandolinjerns fineste indstilling eller klar snitningen med kniv. Med et juliennejern rives pastalignende strimler af de to squash. Snit forårsløgene fint med en kniv.
  5. Server den snittede spidskål og strimlet squash med ostesovs, sprød bacon og skinkesmåkød, og top herligheden af med forårsløg og ekstra parmesanost.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

  1. Nøj den er god, men når nu min mand ikke spiser LCHF, så er der altså ikke nok sovs ;). Jeg bliver nød til at lave en potion mere til i resterne i morgen :D.
    Tak for din altid skønne madopskrifter.

Please enter your comment!
Please enter your name here