Squashpasta bolognese – Bolognese med grøntsags-spaghetti

Squashpasta bolognese - Sund bolognese med grøntsagsspaghetti
Squashpasta bolognese - Sund bolognese med grøntsagsspaghetti

Har du smagt squashpasta bolognese?

Prøv min lækre opskrift på squashpasta bolognese og nyd en sundere og mere kalorielet bolognese med grøntsags-spaghetti

Her får du min udgave af en klassisk pasta bolognese med mere grønt, færre kulhydrater og mindre energitæthed.

Lad os lige snakke lidt om energitæthed i fødevarer. I de fleste klassiske retter, kan du relativt nemt erstatte de mest energitætte ingredienser med mere kalorielette grøntsager, uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen.

Ved at erstatte almindelig pasta med squashpasta, reducerer du kalorieindholdet per 100 gram pasta(ukogt) fra 350 kalorier til blot 16,7 kalorier. Energimæssigt vil du altså kunne indtage blot 100 gram almindelig pasta(ukogt) eller mere end 2 kilo squashpasta.

Ikke nok med du kan spise dig godt mæt i færre kalorier, du får også et ordentligt skud vitaminer indenbords fra grøntsagerne. Nogle vil spiser i øvrigt spise mere end blot 100 gram pasta, hvorfor balancen i energibudgettet selvsagt påvirkes i endnu højere grad.

Drømmer du om at slippe af med overflødigt fedt, så SKAL du skabe et kalorieunderskud.

Tip! Erstat opskrifters energitætte ingredienser med mindre energitætte. Anvend gerne grøntsager til at gøre dine livretter lettere, uden at gå på kompromis med den gode smag.

Metoden ovenfor er blot en af mange muligheder, du kan anvende, for at nedjustere dit daglige energiindtag, mens du fortsat kan nyde klassiske retter som fx “pasta” bolognese.

PRØV OGSÅ: Squashpasta med paprika-ostesovs og fritteret gris » ala carbonara

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Squashpasta bolognese - Sund bolognese med grøntsagsspaghetti
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 500 gram hakket oksekød
  • 100 gram bacontern
  • 25 gram flødeost fx pikant eller med urter
  • 1 dusk frisk basilikum
  • 1 løg
  • 1 terning oksebouillon
  • ½ liter tomatpassata eller 1 dåse hakkede tomater
  • 2-3 almindelige squash eller cirka 800-1000 gram squash
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 1 håndfuld små tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk paprika
  • evt. chili
Sådan gør du:
  1. Steg baconternene semi-sprøde i en 2-3 liters gryde ved høj varme.
  2. Skræl og snit løget fint. Tilsæt løget til gryden, og brun det af kortvarigt.
  3. Tilsæt herefter hakket oksekød, fintsnittet basilikum, flødeost, tomatpure og tomatpassata til gryden. Smag til med salt, peber, paprika og evt. chili.
  4. Grib dit juliennejern eller spiralizer og riv de tre squash til strimler.
  5. Server dine squashpasta med bolognese, små snittede tomater og revet mozzarellaost.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Madopskriften passer til kostretningerne

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her