Squashpasta bolognese – Bolognese med grøntsags-spaghetti

Squashpasta bolognese - Bolognese med grøntsags-spaghetti » Sund Livret
Squashpasta bolognese - Bolognese med grøntsags-spaghetti » Sund Livret

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Let, lækker og super sund livret…

Her får du min udgave af en klassisk pasta bolognese med mere grønt, færre kulhydrater og mindre energitæthed.

Lad os lige snakke lidt om energitæthed i fødevarer…

I de fleste klassiske retter, kan du relativt nemt erstatte de mest energitætte ingredienser med mere kalorielette grøntsager, uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen.

Ved at erstatte almindelig pasta med squashpasta, reducerer du kalorieindholdet per 100 gram pasta(ukogt) fra 350 kalorier til blot 16,7 kalorier. Energimæssigt vil du altså kunne indtage blot 100 gram almindelig pasta(ukogt) eller mere end 2 kilo squashpasta.

Ikke nok med du kan spise dig godt mæt i færre kalorier, du får også et ordentligt skud vitaminer indenbords fra grøntsagerne. Nogle vil spiser iøvrigt spise mere end blot 100 gram pasta, hvorfor balancen i energibudgettet selvsagt påvirkes i endnu højere grad.

Drømmer du om at slippe af med overflødigt fedt, så SKAL du skabe et kalorieunderskud.

Tip! Erstat opskrifters energitætte ingredienser med mindre energitætte. Anvend gerne grøntsager til at gøre dine livretter lettere, uden at gå på kompromis med den gode smag.

Metoden ovenfor er blot en af mange muligheder, du kan anvende, for at nedjustere dit daglige energiindtag, mens du fortsat kan nyde klassiske retter som fx “pasta” bolognese.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Squashpasta bolognese - Bolognese med grøntsags-spaghetti
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 100 gram bacontern
  • 1 dusk frisk basilikum
  • 1 løg
  • 1 terning oksebouillon
  • ½ liter tomatpassata eller 1 dåse hakkede tomater
  • 2-3 almindelige squash eller cirka 800-1000 gram squash
  • 50-100 gram revet mozzarellaost
  • 1 håndfuld små tomater
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Mild paprika
  • evt. chili
Tilberedning
  1. Steg baconternene semi-sprøde i en 2-3 liters gryde ved høj varme.
  2. Skræl og snit løget fint. Tilsæt løget til gryden, og brun det af kortvarrigt.
  3. Tilsæt herefter hakket oksekød, fintsnittet basilikum, tomatpure og tomatpassata til gryden. Smag til med salt, peber, paprika og evt. chili.
  4. Grib dit juliennejern eller spiralizer og riv de tre squash til strimler.
  5. Server squashpastaene med bolognese, små snittede tomater og revet mozzarellaost.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here