Squashpasta med cremet ostesovs, kylling, champignon og sprød bacon

Squashpasta med cremet ostesovs, kylling, champignon og sprød bacon
Squashpasta med cremet ostesovs, kylling, champignon og sprød bacon

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Nem og lækker ret…

I dag skal indledningen handle om vores madvaner. Før i tiden rakte jeg altid ud efter spaghetti-pasta, når jeg lavede retter som denne. Spaghetti-pasta smager da skønt i fx en god carbonara, men indeholder(kogt) cirka 10 x så mange kalorier som fx squashpasta.

Spaghetti-pastaen er ikke blot mere kalorierig, den er også meget nem at spise meget af – specielt med en god ostesovs på. Tidligere oplevede jeg efter en god carbonara ret, endte med at have spist alt for mange kalorier. Plus jeg ingen grøntsager fik spist i retten.

Må jeg så ikke spise spaghetti-pasta? Jo, hav blot ovenstående i mente.

Jeg tænker vi alle ved, hvor sundt og godt det er for os, at spise vitaminfyldte, kalorielette og mættende grøntsager. Hvorfor skruer vi så ikke bare op for grøntsagerne?

Typisk skyldes det vaner, bekvemmelighed og komfort. Vi gør gerne det, vi plejer at gøre, specielt når hverdagens travlhed presser sig på, og vi kører på autopilot.

Hvordan ændrer vi så fx vores spaghetti-pasta-vane?

1) Besværliggør dine komfort-vaner. Re-design dine omgivelser, så de hjælper dig i at skabe bedre vaner. Fjern fx spaghetti-pastaen fra sin vante plads, og skriv evt. et stikord til dig selv på pastaens plads – fx “OBS. Brug squashen i grøntsagsskuffen!”

2) Sørg for det nemmere valg er det sundere valg. Gør grøntsagerne synlige og mere tilgængelige. Hav gode grøntsagsalternativer klar i stedet for fx spaghetti-pasta.

3) Invester i din fremtid. Forbered dig på tider uden overskud, når du har overskud. Handel ind, klargør, snit, frys, foodprep er en gave til dig selv på pressede dage.

Slutteligt… Husk det har taget dig årevis at opbygge de vaner, du har nu, og det tager også tid at forandre og forbedre dem. Skab forandringerne i små skridt, og vær tålmodig.

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Squashpasta med cremet ostesovs, kylling, champignon og sprød bacon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
EasyRecipe
Ingredienser
Proteinerne til din carbonara
  • 100 gram bacon i tern
  • 400-500 gram kyllingbryst skåret i cirka 1 x 1 cm stykker
  • 250 gram hele champignoner
  • OBS. Smag til med krydderier: Hav- eller stensalt, peber, paprika osv.
Cremet ostesovs til din carbonara
  • 2 æg
  • 200 gram flødeost gerne med smag fx pikant eller krydderurter
  • 50 gram revet parmesanost
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • evt. andre skønne krydderier
  • OBS. fortynd om nødvendigt ostesovsen med lidt vand
Grøntsagspasta til din carbonara
  • 3 squash / zucchini
Tilberedning
  1. På en slip-let pande steges baconen sprød ved høj varme.
  2. Når baconen er færdigstegt, lægges det forsigtigt af på en tallerken.
  3. Skyl og rens champignonerne. Steg kylling og champignoner i resten af den varme baconfedt gennem 4-5 minutter.
  4. Læg efterfølgende kyllingen af på en tallerken og dæk med stanniol.
  5. Rens panden for resterende stegetfedt, og tilføj flødeost, parmesanost, æg og krydderier til panden. Lad æg og flødeost forenes til en sammenhængende ostesovs under kyndig omrøring ved middel varme.
  6. Mens ostesovsen hygger sig lidt, skylles og rives de tre squash med et juliennejern, spiralizer eller lignende.
  7. Server til sidst den grønne squashpasta med cremet ostesovs, champignoner, kylling og sprød bacontopping.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here