Uhm… elsker du også stegt flæsk?
Prøv min knasende sprøde opskrift på stegt flæsk med squashpasta og blancherede ærter » Nyd en nem, sund og sprød hverdagsopskrift
Man siger at danskernes nationalret er stegt flæsk med persillesovs, og det smager da også fantastisk. Sammensætningen er typisk i den energitætte ende af madskalaen. Derfor besluttede jeg mig for at sammensætte en mere velsammensat madopskrift med flæsk.
Hvis du vil have persillesovs til din stegte flæsk, så prøv opskriften nedenfor. Sovs kan nydes som en del af en sund kost, hvis der sker i (små) sunde mængder.
Ovnstegt flæsk med persillesovs, dampet broccoli og sprød rødkålssalat
Hjemme hos os, er det den stegte flæsk, vi har trang til
Derfor dropper vi typisk persillesovsen, og nyder oftest en sammensætning som denne her. Vi lader i stedet den sprødstegte flæsk komme i godt selskab med en omgang grøntsager fx som her blancherede ærter og squashpasta med friskpresset citronsaft.
Spiser du ikke ærter pga. din kostretning fx LCHF/KETO, så prøv fx med broccoli.
Ved at sammensætte den energitætte og velsmagende flæsk med et godt skud grøntsager, så skaber vi mere balance i måltidets energifordeling. Modsat den traditionelle udgave, hvor vi serverer energitæt flæsk med energitæt sovs.
Her stikker kalorierne meget hurtigt af, og det kan nemt udfordre vægtbalancen.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 kg Flæsk i skiver
- 500 g Ærter
- 2 stk Squash
- 1 stk Citron
- salt
- Friskkværnet sort peber
- + evt. en klar smør til æterne
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel skiverne af flæsk på bradepanden. Krydr flæskeskiverne med salt og friskkværnet peber.
- Sæt bradepanden med flæsk i ovnen og vend flæskeskiverne efter cirka 30 minutter. Flæskeskiverne er gyldne, sprøde og færdigstegte efter cirka 45-50 minutter.
- Tag den sprøde flæsk ud af ovnen, og lad flæskeskiverne dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Kog 1 - 1,5 liter vand i en elkedel, og overhæld de frosne (eller optøede) ærter ad 3 omgange.
- Alternativt kan du fylde 1 liter vand i en passende gryde, og bring vandet i kog.
- Hæld de frosne (eller optøede) ærter i det kogende vand, og afvent at vandet igen koger.
- Herefter hældes vandet straks fra ærterne, og de er klar til servering.
- Tag din spiralizer, juliennejern eller lignende køkkenværktøj, og lav de to squash til pastalignende strimler.
- Vend squashpastaen med saften fra en halv til en hel citron og et drys salt.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]