
Sprødstegt flæsk med grøntsager
Prøv en omgang knasende sprødstegt flæsk med squashpasta og blancherede ærter » en nem og sprød hverdagsopskrift
Man siger at danskernes nationalret er stegt flæsk med persillesovs, og det smager da også fantastisk. Sammensætningen er typisk i den energitætte ende af madskalaen. Derfor besluttede jeg mig for at sammensætte en mere velsammensat madopskrift med flæsk.
Hvis du gerne vil have persillesovs til din flæsk, så prøv opskriften nedenfor. Husk også at sovs sagtens kan indgå i en sund kost. Det handler om mængden, vi indtager.
Ovnstegt flæsk med persillesovs, dampet broccoli og sprød rødkålssalat
Personligt er det mest den stegte flæsk, jeg af og til hungrer efter
Derfor dropper vi persillesovsen i denne opskrift, og lader i stedet den sprødstegte flæsk komme i godt selskab med en omgang blancherede ærter og en portion squashpasta med friskpresset citronsaft.
Ved at sammensætte den energitætte og velsmagende flæsk med et godt skud grøntsager, så skaber vi mere balance i måltidets energifordeling. Modsat den traditionelle udgave, hvor vi serverer energitæt flæsk med energitæt sovs. Kalorierne stikker nemt helt af!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 kg Flæsk i skiver
- 500 g Ærter
- 2 stk Squash
- 1 stk Citron
- 1 spsk olivenolie
- Hav- eller stensalt
- Friskkværnet sort peber
- + evt. en klar smør til æterne
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel skiverne af flæsk på bradepanden. Krydr flæskeskiverne med salt og friskkværnet peber.
- Sæt bradepanden med flæsk i ovnen og vend flæskeskiverne efter cirka 30 minutter. Flæskeskiverne er gyldne, sprøde og færdigstegte efter cirka 45-50 minutter.
- Tag den sprøde flæsk ud af ovnen, og lad flæskeskiverne dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Kog 1 - 1,5 liter vand i en elkedel, og overhæld de frosne (eller optøede) ærter ad 3 omgange.
- Alternativt kan du fylde 1 liter vand i en passende gryde, og bring vandet i kog.
- Hæld de frosne (eller optøede) ærter i det kogende vand, og afvent at vandet igen koger.
- Herefter hældes vandet straks fra ærterne, og de er klar til servering.
- Tag din spiralizer, juliennejern eller lignende køkkenværktøj, og lav de to squash til pastalignende strimler.
- Vend squashpastaen med saften fra en halv til en hel citron og et drys salt.
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –