Sprødstegt flæsk med squashpasta og blancherede ærter

Sprødstegt flæsk med squashpasta og blancherede ærter
Sprødstegt flæsk med squashpasta og blancherede ærter

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  45-60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Knasende sprød flæsk med grønt… Mums

De fleste ved at stegt flæsk smager fantastisk med en god omgang persillesovs, og Low-Carb versionen af den opskrift kan du finde lige her:

Ovnstegt flæsk med persillesovs, dampet broccoli og sprød rødkålssalat

I denne her opskrift dropper vi persillesovs og lader i stedet den sprødstegte flæsk komme i godt selskab med en omgang blancherede ærter og en portion squashpasta med friskpresset citronsaft.

Selv synes jeg det grønne giver en skøn frisk balance til den sprøde velsmagende flæsk 🙂

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Sprødstegt flæsk med squashpasta og blancherede ærter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 kg Flæsk i skiver
  • 500 g Ærter
  • 2 stk Squash
  • 1 stk Citron
  • 1 spsk olivenolie
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • + evt. en klar smør til æterne
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Fordel flæsk skiverne på en bradepande og krydder dem lidt med friskkværnet peber og lidt hav eller stensalt. Sæt dem i ovnen og vend dem efter ca. 30 minutter. Efter ca. 50-60 minutter er de færdige. Du kan banke ovnen op på 200 grader og skære et kvarterstid af tilberedningen. Dog kan en forøgelse af temperaturen være med til at skabe brankestoffer og transfedt, som er sundhedskadelige - noget vi alle helst bør undgå.
  2. Tag en passende gryde med ca. 1 liter vand og bring den i kog. Hel ærterne i det kogende vand og afvent at vandet igen begynder at koge, hvorefter vandet hældes fra og ærterne er færdige. Du kan også koge 1 - 1,5 L vand i en elkedel, bringe vandet i kog og hælde det over ærterne ad 3 omgange. Denne metode er ret effektiv til at sikre at ærterne er helt perfekte.
  3. Tag din spiralizer, juliennejern eller lignende køkkenværktøj og lav de to squash i pastalignende strimler. Vend squashpastaen med saften fra en halv til en hel citron, olivenolie og giv så squashpastaen lidt hav eller stensalt.
  4. Når din stegte flæsk er få øjeblikke fra at være færdige dvs. sprøde og lækre men mangler måske et enkelt minut, tage de ud af ovnen. Lad den stegte flæsk dryppe af på en bagerist eller noget papir - på den måde sætter de sig og bliver perfekt sprøde.
  5. Anret den stegte flæsk, de blancherede ærter og squashpastaen på en tallerken.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

SKAB EN KROP OG ET LIV DU ELSKER, mens du nyder processen! START HER

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here