Ovnstegt flæsk med persillesovs, dampet broccoli og sprød rødkålssalat

Ovnstegt flæsk med persillesovs, dampet broccoli og sprød rødkålssalat
Ovnstegt flæsk med persillesovs, dampet broccoli og sprød rødkålssalat

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Danskernes favoritspise…

Stegt flæsk med persillesovs er flere gange udnævnt som danskernes favoritspise. Det er nu slet ikke så underligt, for det smager helt fantastisk.
 
I dag får du mit bud på den klassiske danske nationalret. Kartoflerne er i denne opskrift skiftet ud med broccoli og rødkålssalat, så vi får et godt skud skønne, fiberrige og nærringsfyldte grøntsager.
Tip! Både flæsk og persillesovs er energitætte madvalg og kan med fordel modereres for et lavere kalorieindtag. Spis godt med grøntsager dertil, så du opnår god mæthed per kalorie.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnstegt flæsk med persillesovs, dampet broccoli og sprød rødkålssalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Stegt flæsk
  • 1000 gram flæsk i skiver
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Persillesovs
  • 75 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1 håndfuld frisk persille (tørret kan til nød anvendes)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk loppefrøskaller(Hvis sovsen skal være tyknes lidt eller undlad det)
Rødkålssalat
  • ¼ rødkål
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 håndfuld frisk persille
  • ½ økologisk citron (saft og skal herfra)
  • 1 håndfuld valnødder
Dampet broccoli
  • 1 broccoli
Tilberedning
Stegt flæsk
  1. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel flæskeskiverne på bagepapiret. Krydr flæskeskiverne godt med salt og en smule friskkværnet sort peber.
  3. Bag flæsken i ovnen i 30 minutter, hvorefter de semi-sprøde flæskeskiver vendes, krydres med salt og peber og efterfølgende bages i yderligere ca 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Persillesovs
  1. Grib en kasserolle, tilsæt smør, fløde og hakket persille. Lad sovsen koge ind ved svag varme og i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Rødkålssalat
  1. Skyl rødkål og peberfrugt og snit det på tyndeste indstilling på et mandolinjern. Alternativt kan rødkål og peberfrugt snittes fint med en skarp kniv. Hæld rødkål og peberfrugt i serveringsfadet.
  2. Hak persillen groft og bland det med rødkål og peberfrugt i serveringsfadet.
  3. Riv skalen og pres saften fra citronen og vend det i rødkålssalaten. Tilsæt valnødderne inden servering.
Dampet broccoli
  1. Skyl og snit broccolien og damp det i 5-7 minutter i en gryde med 1-2 cm vand, ved høj varme.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here