Stenaldermuffins, har du smagt dem?
Opskriften på stenaldermuffins er uden mel og gluten, og de er geniale som madpakkeide, snack eller mellemmåltid
Vidste du, at de også spiste muffins i stenalderen? Ha, ha… og de er sundere end nutidens (rigtige) muffins. Måske du mangler et mættende mellemmåltid, et groft indspark til en sund madpakke eller en hurtig snack til at bøje sulten af, når du er på farten?
I så fald synes jeg du skal du prøve opskriften på mine stenaldermuffins, som i øvrigt er en glimrende kilde til at få sunde vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer.
PRØV OGSÅ: Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød
Stenaldermuffins holder sig 7-10 dage i køleskabet, og er i øvrigt yderst fryseegnede. Der er derfor god fornuft i at lave en ordentlig omgang, så du kan have dem klar i en fart.
Tip! Temperaturen er med vilje holdt relativt lav, for bedst muligt at beskytte de sarte fedtsyrer.
Sundhedsmæssigt er det ofte givet godt ud at benytte lavere temperaturer og længere tilberedningstid, fremfor det modsatte. Ødelæg ikke din mad af med køkkenstress.
Næringsindhold pr. 100 gram, og pr. styk (ved 16 stk.)
Pr. 100 gram: 534 kcal | Kulhydrater: 8,6 gram | Fedt: 45 gram | Protein: 22 gram
Pr. styk: 119 kcal | Kulhydrater: 1,91 gram | Fedt: 9,9 gram | Protein: 4,9 gram
PRØV OGSÅ: Stenalderbrød med nødder, kerner og frø » Nem opskrift uden mel
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 5 æg
- 5 spsk koldpresset kokosolie (kan erstattes med smeltet smør eller olivenolie)
- 50 gram chiafrø
- 50 gram solsikkekerner
- 50 gram græskarkerner
- 100 gram hørfrø
- 100 gram sesamfrø
- 1 dl hele mandler
- 1 dl halve valnødder
- 1½ tsk hav- eller stensalt
- + Husk at købe muffinforme
- I en skål blandes alle ingredienserne godt sammen med en stor ske.
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Mens oven opvarmes lader du kerneblandingen stå og hvile i cirka 10 minutter (Hviletiden vil gøre kerneblandingen mere sammenhængende.)
- Rør rundt i kerneblandingen en sidste gang, inden kerneblandingen fordeles i muffinsformene. Fyld ikke muffinsformene for meget, lav i stedet nogle ekstra stenaldermuffins, hvis du har noget af kerneblandingen i overskud.
- Bag dine stenaldermuffins i cirka 40-45 minutter til de er gyldne.
- Tag dine stenaldermuffins ud af ovnen, fjern forsigtig muffinsformene og stil de varme stenaldermuffins til afkøling på en bagerist.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
LOW-CARB | KETOGENIC | LCHF | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Glæder mig til at prøve denne lækre opskrift på kernehapser.
Men jeg mangler information om hvor mange kulhydrater de indeholder ?
Jeg er diabetiker, så det er lidt svært at give insulin når man ikke se indholdet af kulhydrater-
Mange varme hilsner
Laila
Det lyder dejligt… Rigtig god fornøjelse Laila 😉
Mit bedste tip til dig er at tjekke ingredienser og mængder op på https://frida.fooddata.dk/ og dividere med antallet af kernehapsere, hvis du ønsker en mere præcis udregning.
Tricket kan iøvrigt anvendes ifbm. alle andre opskrifter, der fanger din interesse
Ha’ en fortsat skøn dag.
De bedste hilsner
Johnny Christensen
Tak for dem, de er super gode
Jeg har lige beregnet tilgængelige kulhydrater på Frida fooddata, og det bliver 29,3 for hele portionen…
Jeg fik 12 stk ud af det, og det er så 2,5g tilgængelig kulhydrat pr stk …det er bare super..
Velbekomme Karin,
Tak fordi du følger med og lader dig inspirere…
God dag 😉
Det glæder mig at prøve din opskrift .
Tak for denne opskrift, jeg har lige lavet opskriften – mums!
Mange hilsner
Ole Petersen