
Prøv mine hjemmelavede knækbrød af frø og kerner
Her får du min nemme opskrift på hjemmelavede knækbrød af frø og kerner, der smager helt fantastisk » Perfekt som mellemmåltid
Du bliver formentlig imponeret over, hvor nemme de her knækbrød kan laves, og nok også over, hvor sprøde og dejlige knækbrødenes smag er (håber jeg).
Knækbrødet tager i alt kun cirka 10 minutter af din tid fordelt på 2 x 5 minutter. I første omgang med at røre knækbrødsdejen sammen, og i anden omgang at klargøre at brede knækbrødsdejen ud på en bageplade inden bagning.
Knækbrødene kan nydes som de er, hvilket gør den nemme at have med på farten, men de kan også nyde med pålæg og fx knuses som sprød topping til fx yoghurt og salater.
Hvor længe kan de hjemmelavede knækbrød holde sig?
I en lufttæt pose eller beholder, kan knækbrødene sagtens holde sig sprøde og lækre i 14 dage. Jeg har aldrig haft mine knækbrød liggende længere, for de er simpelthen så lækre, at vi spiser dem hurtigere herhjemme hos os.
Et godt tip er, at presse baner i knækbrødet med en kniv halvvejs i bagningen, så er knækbrødene nemlig meget nemmere at brække i passende stykker efter endt bagning.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1½ dl Hørfrø
- 1½ dl Græskarkerner
- 1½ dl Solsikkekerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 spsk med top af chiafrø
- 1 tsk. salt
- 2 dl koldt vand
- 1 stort eller 2 små æg
- Alle frø og kerner blandes sammen i en skål, hvorefter du tilføjer æg, salt og vand. Brug en stor ske eller en spartel til omrøringen. Lad den stå i knækbrødsdejen, for vi skal bruge den senere.
- Når alle ingredienser er rørt sammen, skal knækbrødsdejen stå mindst 45 min og gerne mere.
- Herefter vil du kunne se, at bl.a. hørfrøene og chiafrøene har suget vand, og har givet knækbrødsblandingen en mere bindende konsistens.
- Nu skal knækbrødsdejen fordeles på en bageplade i et jævnt lag i cirka 0,5 cm tykkelse. Brug den store ske, spartlen eller et lignende fladt køkkenredskab til udjævningen.
- Sæt din knækbrødsplade i midten af ovnen, og bag knækbrødet i 60-75 min ved 150 grader. Lad gerne knækbrødet stå i ovnen og få eftervarmen i 1 times tid eller til næste dag.
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –