Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød

Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød
Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød

Sprøde hjemmelavede stenalder knækbrød… mums!

Prøv min nemme opskrift på hjemmelavede stenalder knækbrød af frø og kerner, der smager helt fantastisk » Perfekt som mellemmåltid

Du bliver formentlig imponeret over, hvor nemme de her stenalder knækbrød laves, og nok også over, hvor lækre knækbrødenes er (håber jeg).

At lave stenalder knækbrød, tager dig i alt kun cirka 10 minutter af din tid fordelt på 2 x 5 minutter. I første omgang med at røre knækbrødsdejen sammen, og i anden omgang at klargøre at brede knækbrødsdejen ud på en bageplade inden bagning.

Stenalder knækbrødene kan nydes som mellemmåltid og morgenmad eller som alternativ til rugbrød i din hverdag. De lækre stenalder knækbrød er også nemme at have med på farten i madpakken. Prøv dem også knust som sprød topping til fx yoghurt og salater.

Hvor længe kan de hjemmelavede knækbrød holde sig?

I en lufttæt pose eller beholder, kan knækbrødene sagtens holde sig sprøde og lækre i 14 dage. Jeg har aldrig haft mine knækbrød liggende længere, for de er simpelthen så lækre, at vi spiser dem hurtigere herhjemme hos os.

Et godt tip er, at presse baner i knækbrødet med en kniv halvvejs i bagningen, så er knækbrødene nemlig meget nemmere at brække i passende stykker efter endt bagning.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 16
 
Ingredienser:
  • 1½ dl Hørfrø
  • 1½ dl Græskarkerner
  • 1½ dl Solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 spsk med top af chiafrø
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl koldt vand
  • 1 stort eller 2 små æg
Sådan gør du:
  1. Alle frø og kerner blandes sammen i en skål, hvorefter du tilføjer æg, salt og vand. Brug en stor ske eller en spartel til omrøringen. Lad den stå i knækbrødsdejen, for vi skal bruge den senere.
  2. Når alle ingredienser er rørt sammen, skal knækbrødsdejen stå mindst 45 min og gerne mere.
  3. Herefter vil du kunne se, at bl.a. hørfrøene og chiafrøene har suget vand, og har givet knækbrødsblandingen en mere bindende konsistens.
  4. Nu skal knækbrødsdejen fordeles på en bageplade i et jævnt lag i cirka 0,5 cm tykkelse. Brug den store ske, spartlen eller et lignende fladt køkkenredskab til udjævningen.
  5. Sæt din knækbrødsplade i midten af ovnen, og bag knækbrødet i 60-75 min ved 150 grader. Lad gerne knækbrødet stå i ovnen og få eftervarmen i 1 times tid eller til næste dag.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

LCHF | PALEO | LOW-CARB

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes i 2023

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here