Det bedste stenalderbrød – Groft med frø, kerner, mandler og valnødder

Det bedste stenalderbrød - Groft med frø, kerner, mandler og valnødder
Det bedste stenalderbrød - Groft med frø, kerner, mandler og valnødder

Lækkert stenalderbrød til frokostbordet

Stenalderbrød med frø, kerner, mandler og valnødder er et enkelt, superlækkert og groft alternativ til almindeligt brød

Det er li’ godt groft…

I dag får du opskriften på mit hjertensbarn, brødet der slår dem alle, og min klare Low-Carb favorit, når der skal findes en substitut for rugbrød. Faktisk er dette Low-Carb brød efter min mening bedre end alt andet rugbrød jeg nogensinde har smagt, og så er det knald-hamrende nemt at lave.

Surfer du lidt rundt på nettet, vil du kunne finde en del variationer som minder om dette brød. Nogle af opskrifterne benytter lidt andre ingredienser, og andre opskrifter beskriver at du skal blende alle ingredienserne… Hov, hov… stop lige en halv!

Tip! At involvere andre ingredienser kan være en helt fantastisk ide, men lov mig at du aldrig blender dine nødder, frø og kerner. Hvorfor ikke? 

Jo ser du, hvis ingredienserne blendes, frigives alle de sarte fedtsyrer fra nødderne, frøene og kernerne. Derved eksponeres de for ilt, oxiderer, harskener og kan ødelægge smagen i brødet.

OBS: Brødet indeholder en del fedtenergi per skive fra frøene og nødderne. Hold dig derfor til en eller to skiver af brødet om dagen. Forkæl fx brødskiverne med en kødrest fra aftensmaden eller nogle gedigne skiver pålæg » Det smager himmelsk!

Indhold per 100 gram cirka: 540kcal, 45 g Fedt, 26 g Protein og 7,5 g Kulhydrat
Indhold per skive a’ 33 gram: 180kcal , 15 g fedt, 8,66 g Protein og 2,5 g Kulhydrat

Ps. Et stenalderbrød giver dig cirka 20-25 skiver

God fornøjelse – Ha’ det fantastisk 🙂

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Nemt Low-Carb frokostbrød med frø, kerner, mandler og valnødder
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 20
 
Ingredienser:
 • 75 gram mandler
 • 75 gram valnødder
 • 50 gram chiafrø
 • 100 gram solsikke kerner
 • 100 gram hørfrø
 • 100 gram sesamfrø
 • 100 gram græskarkerner (75 gram i brødet + 25 gram topping)
 • 5 æg
 • 1 dl klaret/smeltet smør eller ekstra jomfru olivenolie
 • 2 tsk Læsø eller Himalayasalt
 • 1 klat smør til opsmøring af bageform
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn. (Temperaturen holdes ret lav for at passe på og bibeholde alle de sunde olier vores brød består af)
 2. I en stor skål blandes alle ingredienserne, på nær de 25 gram græskarkerner, godt sammen.
 3. Opsmør en brød-bageform i en passende størrelse, og kom de blandede ingredienser fra skålen over i bageformen. Top af med de sidste 25 gram græskarkerner.
 4. Placer din brød-bageform i den forvarmede ovn, og bag dit Low-Carb frokostbrød i 55 min.
 5. Tag Low-Carb brødet ud af ovnen og lad det køle af inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

4 KOMMENTARER

  • Hejsa Aase,

   Jeg lader det køle ned evt. i køleskabet.

   Hvis du fortsat oplever udfordringer med at skære brødet, kan det evt. være fordi:
   1) Du evt skære det med en for grov-riflet brødkniv.
   2) Din ovn bager brødet for hårdt, og du skal fratrække noget af bagetiden.
   3) En anden ukendt årsag, som jeg desværre ikke kan hjælpe med…

   Håber rådene kan hjælpe dig 😀

 1. Det er så super lækkert ! Jeg brugte kun halvdelen af fedtstoffet og opskriften kan sagtens bære det! Tak for denne opskrift, glæder mig til at prøve mange flere

Please enter your comment!
Please enter your name here