Det bedste stenalderbrød – Groft med frø, kerner, mandler og valnødder

Det bedste stenalderbrød - Groft med frø, kerner, mandler og valnødder
Det bedste stenalderbrød - Groft med frø, kerner, mandler og valnødder

1 brød / Ca. 20-25 skiver

Hands-on tid:  5min – Total tid:  60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Det er li’ godt groft…

I dag får du opskriften på mit hjertensbarn, brødet der slår dem alle, og min klare Low-Carb favorit, når der skal findes en substitut for rugbrød. Faktisk er dette Low-Carb brød efter min mening bedre end alt andet rugbrød jeg nogensinde har smagt, og så er det knald-hamrende nemt at lave.

Surfer du lidt rundt på nettet, vil du kunne finde en del variationer som minder om dette brød. Nogle af opskrifterne benytter lidt andre ingredienser, og andre opskrifter beskriver at du skal blende alle ingredienserne… Hov, hov… stop lige en halv!

Tip! At involvere andre ingredienser kan være en helt fantastisk ide, men lov mig at du aldrig blender dine nødder, frø og kerner. Hvorfor ikke? 

Jo ser du, hvis ingredienserne blendes, frigives alle de sarte fedtsyrer fra nødderne, frøene og kernerne. Derved eksponeres de for ilt, oxiderer, harskener og kan ødelægge smagen i brødet.

OBS: Brødet indeholder en del fedtenergi per skive fra frøene og nødderne. Hold dig derfor til en eller to skiver af brødet om dagen. Forkæl fx brødskiverne med en kødrest fra aftensmaden eller nogle gedigne skiver pålæg » Det smager himmelsk!

Indhold per 100 gram cirka: 540kcal, 45 g Fedt, 26 g Protein og 7,5 g Kulhydrat
Indhold per skive a’ 33 gram: 180kcal , 15 g fedt, 8,66 g Protein og 2,5 g Kulhydrat

God fornøjelse – Ha’ det fantastisk 🙂

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Nemt Low-Carb frokostbrød med frø, kerner, mandler og valnødder
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 20
 
Ingredienser
  • 75 gram mandler
  • 75 gram valnødder
  • 50 gram chiafrø
  • 100 gram solsikke kerner
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram græskarkerner (75 gram i brødet + 25 gram topping)
  • 5 æg
  • 1 dl klaret/smeltet smør eller ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk Læsø eller Himalayasalt
  • 1 klat smør til opsmøring af bageform
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn. (Temperaturen holdes ret lav for at passe på og bibeholde alle de sunde olier vores brød består af)
  2. I en stor skål blandes alle ingredienserne, på nær de 25 gram græskarkerner, godt sammen.
  3. Opsmør en brød-bageform i en passende størrelse, og kom de blandede ingredienser fra skålen over i bageformen. Top af med de sidste 25 gram græskarkerner.
  4. Placer din brød-bageform i den forvarmede ovn, og bag dit Low-Carb frokostbrød i 55 min.
  5. Tag Low-Carb brødet ud af ovnen og lad det køle af inden servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

4 KOMMENTARER

    • Hejsa Aase,

      Jeg lader det køle ned evt. i køleskabet.

      Hvis du fortsat oplever udfordringer med at skære brødet, kan det evt. være fordi:
      1) Du evt skære det med en for grov-riflet brødkniv.
      2) Din ovn bager brødet for hårdt, og du skal fratrække noget af bagetiden.
      3) En anden ukendt årsag, som jeg desværre ikke kan hjælpe med…

      Håber rådene kan hjælpe dig 😀

  1. Det er så super lækkert ! Jeg brugte kun halvdelen af fedtstoffet og opskriften kan sagtens bære det! Tak for denne opskrift, glæder mig til at prøve mange flere

Please enter your comment!
Please enter your name here