Stenalderbrød med nødder, kerner og frø » Nem opskrift uden mel

Stenalderbrød med nødder, kerner og frø » Nem opskrift uden mel
Stenalderbrød med nødder, kerner og frø » Nem opskrift uden mel

Stenalderbrød » Groft og lækkert

Stenalderbrød » Sund gluten- og melfri brødopskrift med frø, kerner, mandler og valnødder » Nemt, hurtigt og lækkert frokostbrød

Stenalderbrødet, der i min optik slår dem alle i min optik, når der skal findes en nem, lækker og tilmed LCHF/KETO-venlig substitut for rugbrød.

Stenalderbrødet er bedre end alt andet rugbrød, hvis du spørger mig, og så er det tilmed knald-hamrende nemt at lave.

Surfer du lidt rundt på nettet, vil du kunne finde en del variationer, som minder om denne opskrift på stenalderbrød. Nogle af opskrifterne benytter lidt andre ingredienser, og andre opskrifter beskriver, at alle ingredienserne skal blendes osv.

Tip! At involvere andre ingredienser kan være en helt fantastisk ide, men lad helst være med at blende dine nødder, frø og kerner. Hvorfor er det dog vigtigt? 

Jo ser du, hvis ingredienserne blendes, frigives alle de sarte fedtsyrer fra nødderne, frøene og kernerne. Derved eksponeres de for ilt, oxiderer og harskener nemmere og så kan det i løbet af få dage ødelægge smagen i dit stenalderbrød, hvilket er brandærgerligt.

PRØV OGSÅ: Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød

 

Bliv slankere og opnå vægttab, mens du spiser stenalderbrød

OBS: Stenalderbrød indeholder en del fedtenergi pr. skive fra frøene og nødderne. Hold dig derfor til en eller to skiver af brødet om dagen, og brug det evt. som variation til andet.

Eftersom stenalderbrød i sig selv indeholder en del fedt, forkæl jeg typisk ikke mine brødskiver af stenalderbrød med andet end gode mængder magert kødpålæg eller en rest af kød fra aftensmaden dagens før – altså ingen smørelse, og det smager himmelsk!

Et par brødskiver af stenalderbrødet kan også fint i sig selv udgøre et mellemmåltid. Det er derved praktisk at have med i madpakken, på farten eller bruge som kvik sulthåndtering.

PRØV OGSÅ: Stenalder-kernehapsere med nødder, kerner og frø » Madpakkeide

Det kommer naturligvis an på formen og tykkelsen på dine skiver, så følgende er vejledende for dit færdigbagte stenalderbrød.

Indhold per 100 gram cirka: 540kcal, 45 g Fedt, 26 g Protein og 7,5 g Kulhydrat
Indhold per skive a’ 33 gram: 180kcal , 15 g fedt, 8,66 g Protein og 2,5 g Kulhydrat

Ps. Et stenalderbrød giver dig cirka 20-25 skiver, og det er yderst fryseegnet. Nedfrys evt. skiverne i portioner, så har du stenalderbrød til lang tids supplement.

SE OGSÅ: MINE ANDRE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE ALTERNATIVER TIL ALM. BRØD

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”

4.86 fra 1 stemmer
Stenalderbrød med nødder, kerner og frø » Nem opskrift uden mel
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 20
 
Ingredienser:
  • 75 gram mandler
  • 75 gram valnødder
  • 50 gram chiafrø
  • 100 gram solsikke kerner
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram græskarkerner (75 gram i brødet + 25 gram topping)
  • 5 æg
  • 1 dl klaret/smeltet smør eller ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk Læsø eller Himalayasalt
  • 1 klat smør til opsmøring af bageform
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn. (Temperaturen holdes ret lav for at passe på og bibeholde alle de sunde olier vores brød består af)
  2. I en stor skål blandes alle ingredienserne, på nær de 25 gram græskarkerner, godt sammen.
  3. Opsmør en brød-bageform i en passende størrelse, og kom de blandede ingredienser fra skålen over i bageformen. Top af med de sidste 25 gram græskarkerner.
  4. Placer din brød-bageform i den forvarmede ovn, og bag dit Low-Carb frokostbrød i 55 min.
  5. Tag Low-Carb brødet ud af ovnen og lad det køle af inden servering.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

4 KOMMENTARER

    • Hejsa Aase,

      Jeg lader det køle ned evt. i køleskabet.

      Hvis du fortsat oplever udfordringer med at skære brødet, kan det evt. være fordi:
      1) Du evt skære det med en for grov-riflet brødkniv.
      2) Din ovn bager brødet for hårdt, og du skal fratrække noget af bagetiden.
      3) En anden ukendt årsag, som jeg desværre ikke kan hjælpe med…

      Håber rådene kan hjælpe dig 😀

  1. Det er så super lækkert ! Jeg brugte kun halvdelen af fedtstoffet og opskriften kan sagtens bære det! Tak for denne opskrift, glæder mig til at prøve mange flere

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her