Tunmousse – Sund opskrift med broccoli og blødkogt æg

Tunmousse - Sund opskrift med broccoli og blødkogt æg
Tunmousse - Sund opskrift med broccoli og blødkogt æg

Sund opskrift på tunmousse

Opskrift på sund og cremet tunmousse (uden smør) med broccoli og blødkogt æg og dildspidser

Du kan brug opskriften her som både frokostmåltid eller aftensmad. Når du trænger til et smagfuldt og mættende måltid, så hiv denne opskrift frem og lav en cremet tunmousse med broccoli og blødkogt æg.

Pssst… Tunmoussen er uden husblas og både sundere og mere kaloriefattig end traditionel tunmousse, fordi jeg laver den på flødeost og uden smør.

Du kan naturligvis altid tilføje smør i en mængde, der passer dig, hvis du bedst kan lide din tunmousse lavet med smør. Lad dig inspirere og slip selv kreativiteten løs.

 

Sådan spiser du sundere, når din hverdag er travl

Jo, flotte og omfangsrige opskrifter har ved gud sin berettigelse, men ikke altid. I en travl hverdag bliver det hurtigt overvældende med (for) besværlige madopskrifter. Dette er i øvrigt ofte grunden til at gode madplaner går til grunde. Tænk lige over den.

Måske du har prøvet at planlægge og påbegynde en kostplan, kostretning eller en anden plan med mad i, og droppet den efter en kort periode? Typisk er det fordi “din plan” har været enten for kedelig eller for svær at holde ved i længden.

Simple, men velsmagende og interessante måltider fungerer godt i en travl hverdag, er ofte et godt sted at starte, hvis du ønsker en plan der holder. Her er sådan en opskrift.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”

4.86 fra 1 stemmer
Tunmousse - Sund opskrift med broccoli og blødkogt æg
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
  • 1 dåse tun i vand
  • 50 gram flødeost pikant (mindre kan anvendes for færre kalorier)
  • 1 broccoli (cirka 500 gram)
  • 2 æg
  • ½ lille Citron (saften herfra)
  • 1 tsk dildspidser
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
  1. Fyld 2 cm vand i en gryde. Læg låg på gryden, og giv den høj varme.
  2. Når vandet koger lægger du æggene i vanden og skruer ned til middel varme. Sæt tidstagning til 6 min, hvorefter æggene er tages af, skylles under koldt vand og pilles.
  3. Tag en gryde mere til broccolien og fyld gryden med 2 cm vand. Bring vandet i gryden i kog. Skyl og snit broccolibuketterne, og læg dem i gryden med det kogende vand. Lad broccoliene dampkoge i 3-4 minutter. Broccolien skal have bid, uden at være sej og må ikke være overkogt.
  4. Dræn tunen for vand. Bland tunen med flødeost, citronsaft, salt og peber. Arbejd ingredienserne godt sammen med en gaffel eller evt. i en minihakker eller foodprocesser.
  5. Prøvesmag gerne undervejs, om der skal yderligere citron, salt og peber i tunmoussen. Tunmoussen kan med fordel laves nogle timer før og sættes på køl, så tunmoussen sætter sig og bliver mere fast i konsistensen.
  6. Anret broccolien i en dyb tallerken sammen med tunmoussen og det pillede blødkogte æg. Tilsæt lidt dildspidser, salt og peber.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her