Cremet tunmousse med broccoli og blødkogt æg og dildspidser

Cremet tunmousse med broccoli og blødkogt æg og dildspidser
Cremet tunmousse med broccoli og blødkogt æg og dildspidser

Har du smagt min (sundere) tunmousse?

Prøv min nemme opskrift på cremet tunmousse med broccoli og blødkogt æg og dildspidser, og nyd et enkelt, let og lækkert måltid

Du kan brug opskriften her som både frokostmåltid eller aftensmad. Når du trænger til et smagfuldt og mættende måltid, så hiv denne opskrift frem og lav en cremet tunmousse med broccoli og blødkogt æg.

Pssst… Tunmoussen er i øvrigt sundere og mere kaloriefattig end end traditionel tunmousse, fordi jeg laver den på flødeost i stedet for smør.

 

Sådan spiser du sundere, når din hverdag er travl

Jo, flotte og omfangsrige opskrifter har ved gud sin berettigelse, men ikke altid. I en travl hverdag bliver det hurtigt overvældende med (for) besværlige madopskrifter. Dette er i øvrigt ofte grunden til at gode madplaner går til grunde. Tænk lige over den.

Måske du har prøvet at planlægge og påbegynde en kostplan, kostretning eller en anden plan med mad i, og droppet den efter en kort periode? Typisk er det fordi “din plan” har været enten for kedelig eller for svær at holde ved i længden.

Simple, men velsmagende og interessante måltider fungerer godt i en travl hverdag, er ofte et godt sted at starte, hvis du ønsker en plan der holder. Her er sådan en opskrift.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Tunmousse med dampet broccoli og blødkogt æg og dildspidser
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
  • 1 dåse tun i vand
  • 50 gram flødeost pikant (mindre kan anvendes for færre kalorier)
  • 1 broccoli (cirka 500 gram)
  • 2 æg
  • ½ lille Citron (saften herfra)
  • 1 tsk dildspidser
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
  1. Fyld 2 cm vand i en gryde. Læg låg på gryden, og giv den høj varme.
  2. Når vandet koger lægger du æggene i vanden og skruer ned til middel varme. Sæt tidstagning til 6 min, hvorefter æggene er tages af, skylles under koldt vand og pilles.
  3. Tag en gryde mere til broccolien og fyld gryden med 2 cm vand. Bring vandet i gryden i kog. Skyl og snit broccolibuketterne, og læg dem i gryden med det kogende vand. Lad broccoliene dampkoge i 3-4 minutter. Broccolien skal have bid, uden at være sej og må ikke være overkogt.
  4. Dræn tunen for vand. Bland tunen med flødeost, citronsaft, salt og peber. Arbejd ingredienserne godt sammen med en gaffel eller evt. i en minihakker eller foodprocesser.
  5. Prøvesmag gerne undervejs, om der skal yderligere citron, salt og peber i tunmoussen. Tunmoussen kan med fordel laves nogle timer før og sættes på køl, så tunmoussen sætter sig og bliver mere fast i konsistensen.
  6. Anret broccolien i en dyb tallerken sammen med tunmoussen og det pillede blødkogte æg. Tilsæt lidt dildspidser, salt og peber.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here