SÅDAN UNDGÅR DU VABLER FRA DINE ØDELAGTE LØBESKO

UNDGÅ VABLER FRA DINE LØBESKO

Måske du også døjer med at hælene i dine løbesko, travesko, cykelsko mm. hurtigt går i stykker, så du ender med smertefulde vabler?

Arrrg… ikke igen! Måske du kender til problemet, hvor hælen i dine løbesko bliver slidt i stykker, hvilket resulterer i smertefulde vabler fra skoens skadede hæl?

Jeg har selv oplevet det flere gange. Både med meget dyre løbesko i 1400 kroners klassen og helt billige løbesko fra Lidl til 179 kroner. Årsagen undrer mig stadig en smule, men de mest oplagte årsager løfter jeg sløret for længere nede i artiklen.

I videoen, får du mine allerbedste tips, når skaden er sket på hælen af dine løbesko, travesko, cykelsko mm., for hvordan får du så egentligt det bedste ud af situationen – uden at kassere skoene, og uden at ende med vabler naturligvis?

Smid gerne en kommentar, hvis du kender til problemet, og måske har andre alternative løsninger til at fixe eller helt undgå problemet!

SE OGSÅ: 3 BEGYNDERFEJL DU SKAL UNDGÅ SOM “NY” MOTIONIST

 

ÅRSAGEN TIL AT LØBESKO GÅR I STYKKER

Løbesko er afgørende for løbere, da de beskytter og støtter fødderne under løbetræning, men mange løbere rammes af en ret almindelig udfordring. Når slid og ødelæggelse af hælen går i stykker, kan det forårsage ubehag, vabler og andre skader.

For at forlænge levetiden på dine løbesko og undgå skader på hælen er det vigtigt at være opmærksom på de faktorer, der kan forårsage ødelæggelse.

Men hvad medvirker egentlig til at løbeskoenes hæle går i stykker?

  1. Kontinuerligt slid: Den mest almindelige årsag til skader på hælen er det hårde slid, som løbesko udsættes for under træning og løb. Når du løber, påvirkes hælen gentagne gange af stød og friktion, så materialerne i hælen kan blive beskadiget.
  2. Forkert pasform: En forkert pasform af løbeskoene kan også være en afgørende faktor i ødelæggelsen af hælen. Hvis skoene er for løse eller for stramme, kan det skabe unødig friktion mellem hælen og skoens indre, hvilket fører til slid og beskadigelse.
  3. Slidsomt underlag: Hårde overflader som beton eller asfalt og bakket terræn kan være mere slidsomme og skadelige for hælen sammenlignet med blødere overflader som grus eller løbestier.
  4. Overbelastning og manglende rotation: Kontinuerlig brug af de samme løbesko uden rotation, hvis du løber meget, kan forværre sliddet på hælen. Det anbefales at have mindst to par løbesko og rotere mellem, hvis du løber meget.
  5. Manglende vedligeholdelse: Hvis snavs og snavs ophobes i hælen, kan det skabe unødig friktion og øge slidtagen. Derudover kan overdreven udsættelse for fugt og vand også svække materialerne og føre til ødelæggelse af hælen.

SE OGSÅ: SÅDAN UNDGÅR OG HÅNDTERER DU IDRÆTSSKADER

 

FÅ STYR PÅ DINE LØBESKO OG FØDDER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her