“YOU N.E.A.T. THIS!” » SKRU OP FOR DIN FORBRÆNDING NU

“YOU N.E.A.T. THIS!”

N.E.A.T. er (formentligt) den mest oversete form for fedtforbrænding, når du ønsker at komme i form og få bedre styr på vægten

Nej, fedtforbrændende aktiviteter behøver ikke være motions- og træningsrelaterede aktiviteter. Faktisk er N.E.A.T. årsagen til, at mange mennesker, der ikke har stillesiddende arbejde, forbrænder flere kalorier via N.E.A.T. end via reel træning og motion.

N.E.A.T. refererer til de kalorier, vi forbrænder i løbet af dagen uden at engagere os i formel motion, såsom at:

  • Gå turer, men også når vi bevæger rundt i hjemmet.
  • Stå op fx mens vi arbejder fremfor at sidde ned.
  • Tage cyklen i stedet for bilen.
  • Stå op ved hæve/sænkebordet på arbejdet
  • Tage trappen frem for elevatoren.
  • Være aktiv og lege med børnene.
  • Male hus, hegn osv.
  • Rense fliserne.
  • Lave havearbejde.
  • Rydde op og gøre rent.

Og tusindevis af andre aktiviteter, der involverer en krop i bevægelse, uden at aktiviteten forbindes med reel motion og træning.

Altså er der rig mulighed for at forbrænde ekstra kalorier, mens du klarer To-Do listen. Så vær vågen og nysgerrig på dine tankevaner, der evt. har negligeret ikke trænings- og motionsrelaterede aktiviteter.

N.E.A.T. kan nemlig have en ret betydelig effekt på din totale kalorieforbrænding og støtte dig i høj grad, hvis du fx ønsker et holdbart vægttab.

 

Hvad er N.E.A.T. en forkortelse for og hvad betyder det?

N.E.A.T. (non-exercise activity thermogenesis) er som nævnt en ofte overset faktor, når det kommer til vægttab og sundhed.

Forskning viser, at vores ikke trænings- og motionsrelaterede aktiviteter kan have en betydelig effekt på vores totale kalorieforbrænding og vægttab.

For eksempel kan en person, der arbejder på et skrivebord hele dagen, forbrænde op til 350 flere kalorier om dagen ved at rejse sig og gå rundt i løbet af arbejdsdagen i stedet for at sidde ned hele tiden.

SE OGSÅ: FEDTFORBRÆND (NEMT) 50 KALORIER MERE » HVER TIME!

Derudover kan N.E.A.T. også hjælpe med at forbedre kroppens sundhed på andre måder. For eksempel kan det hjælpe med at forbedre blodcirkulationen, forbedre balance og koordination, og øge styrken i musklerne i benene og kernen.

Ved at øge din N.E.A.T, kan du nemt tilføje flere kalorier til din daglige forbrænding, hvilket kan fremme din sundhed og hjælpe dig ift. vægttab og vægtbalance.

Men husk at det er vigtigt at kombinere øget N.E.A.T med sunde madvaner og også gerne regelmæssig motion for at opnå de bedste resultater.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her